Lid sinds

4 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Storyland

30 augustus 2021 - 19:40

Beste leden,

Ik ben op zoek naar meer info en/of ervaringen met de uitgeverij Storyland in België. 

Op het forum zelf vind ik er niet veel over. 

Lid sinds

2 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
7 September 2021 - 21:40

Beste Laulau1235,

Ik heb een boekje uitgegeven via Storyland als POD-auteur.  Ik heb eerst mijn manuscript ingestuurd met de vraag wat men ervan vond.  En ik heb ongelooflijk snel reactie gekregen.  Ook telefonisch heb ik met contact gehad.  Men heeft me steeds verder geholpen. Het platform biedt de mogelijkheid om zelf een boek uit te geven en is gebruiksvriendelijk.  Je hebt de mogelijkheid om alles zelf te doen, maar kan ook kiezen om bijvoorbeeld de kaft professioneel te laten uitvoeren.  Ik heb hiervoor voor mijn eerste boekje niet gekozen, maar hoop in de toekomst misschien wel van deze diensten gebruik te maken.  Dus als je vraagt of ik tevreden ben over Storyland, dan kan ik dat alleen maar beamen.

Lid sinds

2 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
11 September 2021 - 14:35

Dat moet je jammer genoeg zelf doen, wat ook niet onlogisch is aangezien je er ook niets voor betaalt.  Laat promotie nu ook niet direct mijn sterkste kant zijn :-).  Ik vind het moeilijk om mijn eigen boek te promoten...

De site biedt wel tips hoe je promotie kan voeren.  Er wordt ook een standaard persbericht gegenereerd.  De inhoud ervan wordt samengesteld op basis van informatie die je zelf op de site ter beschikking stelt.

Lid sinds

2 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
2 december 2021 - 8:37

POD is slechts één van de formules die StoryLand aanbiedt. Daarnaast geven ze met de "classic" formule ook uit als een klassieke uitgeverij, met dat verschil dat ze royalty's betalen op de boeken die gedrukt zijn en niet deze die verkocht zijn. Hierdoor ontvangen auteurs soms al royalty's nog voor hun boek op de markt komt. En tenslotte is hun paradepaardje, waarmee ze bekend en groot geworden zijn (meer dan 40 niet POD-auteurs op 2 jaar) nog steeds de "full service"-formule waarbij auteurs 100% van de winst krijgen en alle rechten behouden en jouw boek toch op als een klassieke uitgave wordt behandeld, inclusief PR, marketing, enz. Auteur Marc Perneel is blijkbaar al aan zijn derde boek bij deze uitgeverij in deze formule. Dat werkt dus blijkbaar wel, maar het is teamwerk. Ergens gewoon jouw manuscript afgeven bij een uitgeverij en er verder zelf niets meer voor doen, die tijden zijn voorbij.