Lid sinds

4 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

welke uitgever?

Moeilijk kiezen welke drukker of uitgever te kiezen.

Mijn boek is klaar, vormgegeven en wacht op een drukker met goede prijs,

wie heeft er tips of aanraders?

 

Lid sinds

2 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Drukkers en uitgevers hebben verschillende functies. Naar welke van de twee ben je op zoek? Als je je boek alleen in kleine oplage wilt voor jezelf en wat familieleden of vrienden, kun je naar een drukker. De drukker print je boek, zonder zich bezig te houden met de inhoud, vormgeving of eventuele verkoop. Als je je boek graag (commercieel) wilt verkopen aan een breed publiek, kan een uitgever je boek op de markt brengen. Zoals Vonne al aangeeft, is het niet geheel aan jou of je bij een uitgever terecht kunt, want die moet ook met jou in zee willen. 

Lid sinds

14 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
  • Moderator

Er zijn uitgevers of uitgeefdiensten waar je gemakkelijk terechtkunt.

Maar een reguliere uitgeverij - en trouwens ook de gemakkelijker toegankelijke uitgeefdiensten - zullen zelf de vormgeving ter hand nemen, omdat er mensen zijn die geloven dat hun boek goed in de vorm zit, terwijl bij het drukken het tegendeel blijkt. Er komt wel wat specifiek (reken)werk bij kijken.

Echter, als alles van het product klaar is, inclusief de vormgeving, dan kun je in principe naar elke drukkerij voor de laatste stap. Dan is het een kwestie van om je heen kijken in je eigen woonplaats en/of op het internet en offertes opvragen, waarbij overigens de goedkoopste niet altijd de beste hoeft te zijn. Je wilt toch een boek dat op passend papier gedrukt is en goed in de lijm zit.