Lid sinds

1 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Wat voor soort uitgever + anonimiteit.

Beste,

Het afgelopen jaar ben ik bezig geweest met het schrijven van een non-fictie boek gericht op het huidige onderwijssysteem en hoe mij dit veel kostbare jaren heeft gekost. Een vrij bijzonder en uniek onderwerp dacht ik, als ik kijk naar andere boeken die zijn uitgegeven.

Maar het valt niet onder het soort boeken die worden gezocht voor non-fictie. Als ik daar naar kijk kan ik me niet onttrekken aan de indruk dat ze vooral wetenschappelijke boeken zoeken of hulpboeken, hoe verbeter je je relatie met je baas etc. Val ik dus aardig buiten.

Desalniettemin wil ik het boek toch erg graag uitgeven. Ik denk dat er veel waardevolle informatie in staat die ouders kunnen behouden voor foute keuzes als het om hun kind gaat en school. Ik heb de eerste 50 pagina's laten lezen door een schrijver van schoolboeken en die zei dat ik er zeker een publiek mee kan bereiken. Dat waren lovende woorden, maar ik wil ook verder. Waar kan je in vredesnaam zo'n boek kwijt? Self-publishing lijkt me eerlijk gezegd niks, ik ben niet zo van de promotie en begrijp ook niet hoe ik dit zorgvuldig kan aanpakken.

Daarnaast ambieer ik een politieke carrière en zou dit boek dus grote imagoschade kunnen toebrengen. Er staan vanzelfsprekend veel persoonlijke dingen in die ik liever gescheiden houd. Dus mijn vraag daarnaast was, is het mogelijk om je boek met een pseudoniem uit te geven?

En ja, ik heb Google afgezocht, maar op dit punt zie ik door de bomen het bos niet meer. Honderden uitgevers die je het beste beloven en als ik dan op recensies zoek kom ik enkel op negatieve dingen terecht. Dus als iemand hier ervaring mee heeft hoor ik het graag! :)

Met vriendelijke groet,

NoGoZone. 

Lid sinds

2 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Ik weet toevallig dat prometheus dat soort boeken eerder heeft uitgegeven. Daarnaast zou je kunnen kijken bij Meulenhoff en Lemniscaat bijvoorbeeld. Ik zou goed kijken naar wat de uitgevers willen, dat staat meestal bij de pagina waar je je manuscript kan insturen of bij de 'over ons' kop. Misschien werkt Boom uitgevers ook nog wel.

Onder een pseudoniem kan zeker, al zou je dit wel goed moeten bespreken met de uitgever. Denk er wel aan dat je jouzelf of jouw boek op geen enkele manier gaat kunnen verdedigen, en dat er bij de promotie van het boek minder mogelijk is. Ook bouw je geen naam op.

En als het bij een reguliere uitgever niet lukt; er is nog altijd de mogelijkheid tot onder eigen beheer. Ik lees dat je dat liever niet wilt, en dat snap ik, maar je kunt ook het werk (als promotie) uitbesteden.

Succes in ieder geval!

Lid sinds

14 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

Ik ben alvast benieuwd (heb zelf heel slechte ervaringen met het (middelbaar) onderwijs)... Ik zou ook Lannoo niet afschrijven; die publiceert wel meer boeken van dit kaliber... En ja, ik snap wel over dat promotie voeren... Ik vind dat ook vreselijk... Maar ja, het hoort er vaak wel bij als je enkele boeken wilt verkopen. Zeker als je "onbekend" bent, zit er namelijk niemand op je boek te wachten, hoe geweldig het dan ook mag zijn (en dat vindt iedere schrijver van zijn eigen werk dan wel weer, denk ik ;)).