Start » Forum » Het uitgeefproces » Uitgeven » Uitgever enthousiast: op gesprek, en hoe dan verder?

Uitgever enthousiast: op gesprek, en hoe dan verder?

2 reacties [Laatste bericht]
densmrns
Laatst aanwezig: 2 weken 20 uren geleden
Sinds: 11 Okt 2019
Berichten: 2

Uitgever enthousiast: op gesprek, en hoe dan verder?

Hoi allemaal!

Een aantal maanden terug heb ik mijn manuscript (YA) opgestuurd naar een paar reguliere uitgeverijen. Een gerenommeerde uitgeverij (één van mijn voorkeuren) is enthousiast en heeft me uitgenodigd voor een gesprek, waarin we zaken als het contract, de redactie en de vormgeving gaan bespreken. Ik kan het nog steeds niet geloven, want mijn boek heeft dus de beruchte slush pile overleefd!

Hoe dan ook, nu vroeg ik me af of iemand hier ervaring heeft met zo'n eerste gesprek bij een uitgeverij, en ook vooral naar het proces wat daarna start? Ik heb al die tijd veel gelezen over hóe je een goed boek schrijft en hóe je een manuscript naar een uitgeverij stuurt, maar niet over wat er na die tijd gebeurt. En hoewel ik inmiddels heel wat research heb gedaan, ben ik vooral erg nieuwsgierig naar persoonlijke ervaringen.

Wie kan mij hier iets over vertellen? Moet ik zenuwachtig zijn voor zo'n gesprek (want dat ben ik wel) en zijn er do's en absolute don'ts? En na zo'n gesprek, hoe gaat het dan verder?

P.s. Ik heb mogelijk topics over het hoofd gezien. Dus alvast mijn excuus als ik een onderwerp aansnijd waar op het forum al veel over geschreven is (ik kon het niet direct vinden).

Reacties

Thérèse
beheerder
Laatst aanwezig: 11 uren 10 min geleden
Sinds: 2 Aug 2009
Berichten: 5952

Als je rechtsboven aan de pagina in het zoekveld iets invult als Op gesprek met een uitgever, vind je een aantal topics met ervaringen over dit onderwerp:

https://schrijvenonline.org/search/node/gesprek%20...

Psychologie van het personage - wat is het en hoe beschrijf je het? Lees het hier: https://www.mboox.nl/blog/https:--www.mboox.nl-sep...

densmrns
Laatst aanwezig: 2 weken 20 uren geleden
Sinds: 11 Okt 2019
Berichten: 2

Ik had inderdaad niet de zoekfunctie gebruikt, maar alleen op het forum rondgesnuffeld. Daar had ik wel iets gevonden, maar dat was niet helemaal wat ik zocht. De meeste topics met dit onderwerp zijn al 5 - 10 jaar oud, vandaar dat ik een nieuwe opende. Maar ik ga er nog eens naar kijken! Bedankt!

  • THEMA Kan schrijven je leven redden?
  • Hoe beschrijf je emoties?
  • Zo vind je een uitgever die bij je past
  • Zo belangrijk zijn de eerste 10 pagina's
  • Schrijftips van Anne-Gine Goemans
  • Schrijftechniek: vertellen en vertonen
  • Taaltips: taal en logica

Dit nummer verschijnt omstreeks 6 december oktober. Nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 25 november 16:00 uur, dan krijg je dit nummer thuis!

Introductiekorting!
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!