Lid sinds

5 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

Boek bij een Nederlandse uitgeverij uitgeven vanuit het buitenland?

Goedemiddag, Ik vroeg me af of het mogelijk is om via een Nederlandse uitgeverij, zoals Boekscout, een boek uit te geven terwijl je in het buitenland woont. Ik ben van Nederlandse afkomst maar ik woon in de Nederlandse Antillen. Alvast bedankt, -Mexy.

Lid sinds

4 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Aangezien er zoveel digitaal gaat tegenwoordig lijkt me dat geen probleem. Misschien heb je wel veel verzendkosten als je een stapel boeken naar de Nederlandse Antillen wil sturen. Ik zou die vraag gewoon even bij Boekscout neerleggen, met details over hoeveel boeken, waar de boeken naartoe moeten, etc.

Lid sinds

4 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hi Mexy, Ik woon zelf in Ierland en ben al een tijdje bezig met boekscout. Tot nog toe prettige ervaring. Omdat alles digitaal kan is het goed te doen. Ik ben nu bezig met de laatste verbeteringen in de tekst en wacht op de illustraties. Uiteraard moet ik nog afwachten hoe het loopt als mijn boek verkrijgbaar is. Ik kom minimaal een keer per jaar naar Nederland, maar dat moet misschien wat vaker voor promotionele activiteiten. Jeroen

Lid sinds

4 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik hoop en verwacht dat zoiets kan. Zelf woon ik in Spanje en ben ook van plan in Nederland uit te geven. Ben net gestart met het zoeken naar een uitgever. Ik ga ook eens neuzen bij Boekscout.

Lid sinds

11 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik woon ook in Spanje en mijn boek is ook uitgegeven door een Nederlandse uitgever. Lijkt me geen enkel probleem!

Lid sinds

4 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Mijn (jeugd)boek komt later deze maand uit. Ik zal af en toe laten weten waar ik evt tegen aanloop door de fysieke afstand. Ik heb toevallig vandaag de print preview van boekscout gemaild gekregen. Jeroen

Lid sinds

4 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Mijn (jeugd)boek is nu twee weken verkrijgbaar. Ik merk dat ik zelf nogal ongeduldig ben en kijk steeds of er al meer boeken verkocht zijn. Het valt mij op dat je vanuit het buitenland erg beperkt bent als het gaat om boekpromotie. Ik voel mij afhankelijk van de eerste kopers en hun mening over het boek. Ik weet dat het boek nu door een tiental mensen wordt gelezen en hoop op mond op mond reclame binnen de onderwijssector. Indien er hier lezers zijn die interesse hebben: ***

Lid sinds

14 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
  • Moderator

Jerome, een topic als dit is niet bedoeld voor de eigen boekpromotie. Daarom hebben we de boekgegevens drie sterretjes gegeven.

Je kunt in het onderdeel Boekpresentatie elders op de site een beschrijving van je boek geven, plus titel, ISBN en alles wat je erover kwijt wilt. Vooral het proces van schrijfidee tot publicatie is erg interessant. Maak daar eens een item aan; we zijn benieuwd!