Lid sinds

11 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Veel publiceren om verder te komen?

Beste lezers/schrijvers, Sinds enige tijd heb ik een behoorlijk aantal columns geschreven over zeer diverse onderwerpen. Echter, de columns zijn vooral door intimi gelezen en nu zou ik graag willen dat meer lezers mijn columns lezen. Nu heb ik mij laten vertellen dat vooral veel posten helpt. Nu vroeg ik me af of dit zo is en zo ja, wat zijn daar goede websites voor (die dagelijks veel bezoekers trekken)? Graag reactie!!

Lid sinds

11 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik ben met de schrijfwedstrijden begonnen en dat gaat eigenlijk heel goed. Je vindt ze hier onder het kopje "schrijfwedstrijden"(logisch, lijkt me..). Je kunt ook max 500 woorden plaatsen zodat wij feedback geven. Zie daarvoor "proeflezen" en de daarvoor geldende regels. Veel succes!

Lid sinds

12 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Als je columns niet langer dan 350 woorden zijn kun je ze opsturen naar De Pers, zie de topics daarover. Als ze geplaatst worden, weet je dat niet alleen je intimi ze leuk vinden. :) Als je columns over kinderen gaan, kun je ze ook naar de website van J/M voor ouders sturen, zie ook het topic en met googelen vind je het ook wel. Er zijn ook wel verhalensites en gedichtensites waar je zomaar je stukken kunt plaatsen, dus wellicht zijn die er ook voor columns, maar die weet ik niet te vinden...

Lid sinds

15 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
 • Moderator
 • Beheerder
Columns op een weblog plaatsen of op Hyves trekt al lezers in lokale kring. Als je je sociale netwerk goed bijhoudt en je hebt talent kan dat aantal gestaag groeien.

Lid sinds

15 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Misschien is het een idee om eens een column hier te plaatsen (dat kan niet onbeperkt, maar wel met een zekere frequentie - zie de regels), maar dan gaat het vooral om de vraag om een beoordeling, niet om het werven van lezerspubliek. Verder sluit ik me aan bij de vorige 'sprekers'.

Lid sinds

13 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Meer lezers trekken is natuurlijk leuk. Maar stel je er niet veel bij voor. Je moet wel heel erg goed zijn, wil je opvallen om ... nou ja, vul maar in. :D

Lid sinds

12 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik schrijf ook al een hele tijd columns (al zijn het officieel geen columns volgens mij want ze zijn eigenlijk altijd te lang). Ik post ze op hyves en er zijn bepaalde hyves die veel lezers trekken (zoals bloglovers of de schrijvershyve). Daarnaast schrijf ik columns voor een internetsite over homoseksualiteit en de site van Pinkwoman. Je kunt ook een weblog openen (heb ik ook) en via scoutle contactpersonen vinden die ook schrijven en jouw stukken dus ook kunnen lezen. Je kunt ook proberen vrijwilligerswerk te gaan doen als columnist, bij een plaatselijke/regionale krant bijvoorbeeld of bij een bepaald vakblad. Al ben je dan wel vaak gebonden aan bepaalde thema's. Veel plaatsen helpt volgens mij inderdaad absoluut, maar het is hierboven al gezegd, het valt niet mee om als columnist echt groot te worden. Je moet toch al snel bekend worden met ander schrijfwerk, of als bn-er. Toch geloof ik in de aanhouder hoor dus keep doing what you do.

Lid sinds

11 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik zou persoonlijk zeggen: Vraag een aantal vrienden of die misschien wat mensen kunnen inlichten (Kun je zelf ook doen, maar hoe meer mensen mee helpen, des te groter de kans is dat er mensen zijn die het ook willen lezen ;)) Ik wens je in ieder geval veel succes met je blog!