Start » Forum » Het uitgeefproces » Uitgeven » Bij welke uitgeverij kan dit boek worden uitgegeven?

Bij welke uitgeverij kan dit boek worden uitgegeven?

6 reacties [Laatste bericht]
Mexy
Laatst aanwezig: 19 weken 4 dagen geleden
Sinds: 29 Jan 2019
Berichten: 17

Bij welke uitgeverij kan dit boek worden uitgegeven?

Hallo,
Ik vraag dit voor een vriendin:
Ze heeft een boek geschreven met grappige, leuke en creative uitspraken van haar kind. Ze heeft het al aan wat verschillende mensen laten zien en iedereen was positief, dus dat komt wel goed denk ik smile
Ze heeft nog niet zoveel ervaring met uitgeven en ze zal graag aanbevelingen willen naar welke uitgeverijen ze het zou kunnen sturen.
Ze zei ook nog expliciet dat ze niet gewoon een drukkerij bedoelde, en dat ze niet wilde dat het alleen voor eigen gebruik was en dat ze er niet veel kosten aan wilde hebben.

Reacties

krommenaas
Laatst aanwezig: 3 dagen 16 uren geleden
Sinds: 9 Dec 2014
Berichten: 293

Ga naar een boekenwinkel, zoek gelijkaardige boeken en noteer de uitgevers daarvan. Besef echter dat de kans om dit zonder het zelf te betalen uitgegeven te krijgen miniem is.

Diana Silver
Laatst aanwezig: 1 uur 20 min geleden
Sinds: 8 Nov 2010
Berichten: 4936

Andere gedachte die in me opkomt: dit concept klinkt als iets wat het goed zou doen als blog!

Waar waren we gebleven?

LeoBesouw
Laatst aanwezig: 20 weken 2 dagen geleden
Sinds: 20 Jul 2010
Berichten: 203

Mexy, de tip van Diana lijkt me best: voor uitgeven komt er echt veel meer (en kosten) kijken. Zelf gebruik ik mijn site als bloginstrument voor mijn gedichten (ong. 2 per week) en doordat ik het bezoek kan analyseren naar aantal keren dat wordt aangeklikt en vanuit welk land, stimuleert dat mij om door te gaan. Zou ook met dat van die vriendin kunnen (lijkt me) en je werkt zo al aan bekendheid!

Succes, Leo Besouw

Succes, Leo Besouw ; www.leobesouw.nl Gedichten-blogs op de Startpagina en op Tab 2015, Tab 2016, Tab 2017, Tab 2018 "Gedichten-blogs" zie ook @leobesouw.nl op Twitter op op LinkedIn voor nieuwe daar gemeld.

Mexy
Laatst aanwezig: 19 weken 4 dagen geleden
Sinds: 29 Jan 2019
Berichten: 17

Ze heeft al een blog gehad, 10 jaar lang. Zij heeft die een tijdje geleden offline gehaald, om er een boek van te maken.

Sther
Laatst aanwezig: 10 weken 2 dagen geleden
Sinds: 14 Apr 2019
Berichten: 5

Stuur het eens door naar Boekscout. Het is een uitgeverij met een enthousiast, jong team. Zij beoordelen het manuscript en als ze er potentie in zien, geven zij het voor je uit. Je hoeft er niet voor te betalen en zij regelen het drukwerk. Ik heb ook het manuscript van mijn eerste boek daarnaartoe gestuurd en ben heel positief.

Auteur fantasybook 'De Legende van de Alcracht: Het meisje tussen twee werelden'

BelleAdore
Laatst aanwezig: 11 weken 3 dagen geleden
Sinds: 6 Mrt 2019
Berichten: 71

Okay, uhm...

Dit vraagt om een andere marketing techniek.
Zoals iemand al zei, socialmedia ondersteunt met printfull.

Twitter + Instagram, @ alle instagram mamma's aan je acccount hoe meer volgers hoe beter, retweet hun foto's van van kinderen met een shoutout als bijv. ''Spring is comming: Kijk hoe schattig!'' en dan de foto van hun kleine met de insta naam van de moeder! Voor de aandacht en volgers. Denk aan dames als Serena Williams, Kim Kardashian, Kylie Jenner, Maar ook Nederlandse celebs die nu hot zijn!

Let op. ''Spring is commin": Is nu hot ivm Game of Thrones HBO serie, Straks ga je andere series krijgen waar onder The Handmaidstale, dan werkt misschien, Blessed Be The Fruit Loops weer..'' Voor Nederlandstalige hotte uitspraken verwijs ik je door naar google aangezien ik geen ''millionair matchmaker' ben. Maar Insta en twitter werkt op zoektermen...

Twitter is op het moment in 2019 niks meer als een visitekaartje waar je door middel van opvallende uitspraken aandacht trekt van iedereen met de juiste zoekwoorden. Dus daar plaats je dagelijks een quote van de kleine die match aan het politieke klimaat of seizoen. En ondersteunt met een insta foto.

Verder heb je een zakelijke facebookpage nodig en let op, geen groep! Via apps als, printful.com kan je met behulp van een creditcard T-shirt ontwerpen. Het ontwerp zelf kost 0 euro, maar op het moment dat ik een T-shirt wil kopen gaat er vanaf jou creditcard circa 0.15 cent aan printfull ondemand en kosten van shirt r 5 dollar. af en komt mijn prijs er bij op, dus als jij zegt dat ik 15.99 Dollar moet betalen... reken door Daar ontwerp je gewoon leuke kleurrijke basic shirt met quots van de kleine, of gekke teksten als, Met Zonder Pinde kaas.. weet ik veel.. gekke dingen die kleine dingen zeggen..

Maak met je smartphone ff een paar leuke foto's van de kleine en vrienden in je ontworpen T-shirts en post die wekelijks op je Facebookpage, en adds. Tijdens de photoshoots kan je een korte filmpjes filmen en die weer op Youtube gooien om je markt nog te verbreden...

Zijn het goede quots en uitspraken? Dan loop je vanzelf binnen... Een voorbeeld die het heel goed doet op deze manier is colorfullrebel met hun, ''Trut'' en ''Boef" truitjes.

Ik weet uit ervaring bij 10.000 interactieve volgers dat de Nederlands talige uitgevers vanzelf komen met leuke ideeën en voorstellen... Reageer op socialmedia altijd netjes met een like of een dankje bericht. Dus als iemand een comment schrijft, reageer altijd met een positief goed onderbouwt antwoord en anders enkel een like.

Dit alles klinkt als een helse dag taak, maar in de praktijk is het niets meer als sochtends alles via ''Hootsuite'' door gelinkt posten, 10 min max. en savonds de comments en verkoop checken.. Bij 10.000 volgers nog redelijk te doen. Vanaf 50k volgers kan je een studentje in huren.

Sucess.

“I would like to be the air that inhabits you for a moment only. I would like to be that unnoticed and that necessary.” ― Margaret Atwood

Lees Schrijven Magazine
  • Leer schrijven als Stephen King
  • Alles wat een schrijver moet weten over uitgeverijen
  • Schrijftips van Sander Kollaard (Stadium IV)
  • Wat verdien je aan een boek?
  • Crashcourse publiciteit & promotie
  • De schrijfdip en wat je ertegen kunt doen

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Neem vóór 23 september 16:00 u. een abonnement!

MELD JE AAN
Verkoopt jouw boekhandel Schrijven Magazine?

Benieuwd of jouw boekhandel of kiosk Schrijven Magazine verkoopt? Zoek het op in de storelocator.

Zoek een verkooppunt