Lid sinds

1 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

De eerste stappen...

Hallo allemaal, Ik heb al veel informatie kunnen halen uit vraagstukken van anderen.Nu kom ik bij een vervelend stuk aan. Tijdens het schrijven van mijn boek, werd ik enthousiast over de lovende verhalen van Boekscout. Daar is in principe niets mis mee, maar ik lees veel tegenstrijdige verhalen. In mijn huidige situatie kan/wil ik mijn eerste boek niet zelf uitgeven. Het is een fantasy/sci-fi verhaal dat zich afspeelt in het jaar 2030. Natuurlijk, zit er een duidelijke boodschap in die ik graag met de wereld wil delen. Maar waar begint een onzekere en startende fantasy schrijver. Ga ik meteen voor de grote uitgeverijen of moet ik de uitgeef-wereld eerst leren kennen bij een kleinere en eventueel POD uitgeverij? Ik heb geen enkele naam in schrijvers land en weet niet eens of mijn verhaal wel echt kwaliteit bevat. Mijn omgeving vind van wel, maar ja, dat is dan ook ''mijn omgeving''. Wat voor je boek terugkrijgen is een leuke bijkomstigheid. Maar het allerbelangrijkste vind ik dat het gelezen gaat worden. Dat mensen wellicht er iets van opsteken en positiever naar elkaar kijken. Waar ligt de kans op een groot publiek, binnen de fantasy/sci-fi? Graag zou ik jullie advies willen horen met eventueel een toelichting uit jullie persoonlijke ervaring. Heel erg bedankt voor jullie tijd en energie.

Lid sinds

4 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi en welkom op het forum :D Ik snap dat je graag direct de stap naar een uitgever zet, maar je geeft aan dat je eigenlijk niet weet of je schrijfsels iets van kwaliteit bezitten. Is het misschien dan geen idee om dit of een ander (kort)verhaal in te zenden voor één of andere wedstrijd waarbij je feedback krijgt? In het fantasy/scifi-genre zijn er wel wat interessante wedstrijden waarbij je een juryrapport krijgt. Dikwijls staan ze ook op deze site onder het kopje 'wedstrijden'. Kies daar eentje uit die wat in je straatje past en stuur een verhaal in. Geloof me dat je soms feedback krijgt over dingen waar je nog helemaal niet bij stil hebt gestaan. Wanneer je naar prijsuitreikingen gaat, dan leer je ook wat van je collega's kennen: altijd tof! Dat was mijn tip. Over boekscout kan ik je niets vertellen, dus misschien is dit antwoord wat te offtopic :ninja: Succes!

Lid sinds

10 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
Ga niet in op lovende woorden. Het gaat Boekscout alleen maar om geld. Je zult zelf reclame moeten maken. Mijn voorstel is om een stukje op proeflezen te plaatsen. Daar krijg je eerlijke reacties.

Lid sinds

1 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Bedankt beide voor jullie reactie. Ik ga eens kijken tussen de schrijfwedstrijden op het forum.
Het gaat Boekscout alleen maar om geld.
Is dat ook de reden dat ze bijna 85% van de manuscripten accepteren? Want ik wil één GOED boek schrijven en niet eentje die wordt uitgegeven ter verdiensten van een andere partij.

Lid sinds

1 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Mijn voorstel is om een stukje op proeflezen te plaatsen.
Er staat trouwens al een deel uit mijn boek tussen proeflezen. Ook heb ik zojuist mijn inzending van de wekelijkse schrijfopdracht online gezet.