Lid sinds

5 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Bij welke uitgevers kan ik terecht met een manuscript bedoeld voor de doelgroep 18-30 jaar?

Kunnen jullie uitgevers noemen in Nederland en België die (onder meer) boeken voor deze doelgroep uitgeven? Het manuscript betreft een semi-autobiografische roman. Dank alvast!

Lid sinds

7 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi Merkanti, Googelend op 'uitgevers young adult', kwam ik op 305.000 resultaten. Iets zegt me dat je je vraag iets meer zult moeten specificeren, of dat je genoegen moet nemen met dit antwoord. En, bellen is sneller. Bel gewoon een uitgeverij, Moon ofzo en stel je vraag. Succes! Mender Marinus

Lid sinds

10 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@Mender Marinus: Young adult is niet gericht op een doelgroep van 18-30 jaar, eerder 12-18 met hoogstens inbegrip van vroege twintigers. @merkanti: 18-30 jaar is nogal een uitzonderlijke doelgroep. Waarom denk je dat lezers ouder dan 30 niet geïnteresseerd zijn in je verhaal?

Lid sinds

8 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Het aantal uitgeverijen die zulke werken uitgeven is zó groot, dat je je beter af kunt vragen welke uitgeverijen het werk níet zouden uitgeven.

Lid sinds

17 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik zou gewoon de ouderwetse bibliotheek aanpak erop loslaten: ga naar de bieb, zoek boeken die lijken op dat van jou, en kijk wie dat heeft uitgegeven. Daarna op internet zoeken hoe je het bij hen moet aanbieden.