Lid sinds

2 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Boek uitgeven

Hai, ik heb gelezen dat het niet uitmaakt wat je leeftijd is als je een boek schrijft/uitgeeft. Inmiddels heb ik mijn manuscript af. Ik zocht naar uitgeverijen. 1 van hun was uitgeverij De Fontein maar die negeerde me. Dus ging ik naar uitgeverij novun (iets van novumpublish). Ik had gelezen dat ze je de kans gaven. Maar bij mij schreven ze dat ik te jong was. :( :puke: Ik vind dit heel raar. Ik kan natuurlijk wel verder zoeken. Maar kennen jullie uitgeverijen dat de leeftijd niks uitmaakt? Of is het handig dat ik mijn leeftijd niet vernoem in de mailtjes? (heb ik wel bij deze gedaan..) Alvast dank jullie wel.

Lid sinds

10 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Het is niet nodig om in je begeleidende brief/mail te vermelden hoe oud je bent. Ik heb dat zelf nooit gedaan. Waarom zou je dat er bij zetten? Uiteindelijk beoordeelt een uitgever het boek op de kwaliteit en is wie je bent helemaal niet relevant. Pas als een uitgever iets in je boek ziet, nodigt hij of zij je uit voor een gesprek. Hou wel in gedachten dat A) de reactie van uitgevers meestal drie tot zes maanden op zich laat wachten en B) dat de kans dat je boek afgewezen wordt heel groot is. Zeker als dit je eerste boek is, moet je serieus rekening houden met de kans dat je boek wordt afgewezen. Afwijzingen horen er bij. En als je afgewezen wordt, schrijf je een nieuw boek wat ongetwijfeld beter is dan de vorige. Je hebt immers een boel geleerd van je vorige poging. De meeste beroemde schrijers hebben vaak vijf of zes boeken geschreven die nooit zijn uitgegeven. Geen schande dus, een afwijzing.

Lid sinds

8 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Als ze echt geloven dat je twaalf jaar bent, zal het niets uitmaken. Misschien is dat de uitdaging, voor jou, dat ze dat geloven. Maar je moet dan wel consequent zijn. Bijvoorbeeld in je taalgebruik. Er zitten toch wat trekjes van een ouder iemand in. Ben je je tijd en leeftijd misschien wel ver vooruit, moet je dan maar denken. Fijn om te lezen dat je sinds je vorige post zo ver gevorderd bent met je drama. Beetje triest voor je dat je je zo snel genegeerd voelt door De Fontein. Want wanneer heb je opgestuurd? Eergisteren? Of heb je daar iets naartoe gestuurd toen je tien of elf was? Eigenlijk wel super, dat novun (dat - of zoiets - van novumpublish) zo snel reageert. Toch? Succes en dikke doei!

Lid sinds

9 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
't Is wat Harry zegt: als je niet wil dat ze je op je leeftijd afrekenen, vertel ze dan gewoon niet hoe oud je bent. Mochten ze je boek dan afwijzen, dan weet je dat dat is om de inhoud, niet om jouw leeftijd :)

Lid sinds

14 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Anatje, laat je vooral niet ontmoedigen. Ik vind het geweldig dat je een boek hebt afgeschreven. De volgende stap is het laten lezen aan proeflezers. Probeer eens mee te doen aan schrijfwedstrijden. Niet aan een maar meer. Want dan kun je je meten aan anderen. Maak je geen zorgen als je niet wint, meteen opnieuw beginnen. Ook niet winnen hoort erbij. Gewoon doorgaan. Jonge schrijvers vallen het meeste op via schrijfwedstrijden. Een heel leuk boek voor jou is het grote schrijf-doe-boek van Louis Stiller met heel veel schrijfopdrachten erin waardoor je met verschillende stijlen en genres kunt uitproberen.