Lid sinds

10 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

ontvangstbevestiging of meer?

19 mei 2017 - 9:10
Hallo, Ik ontving enkele weken geleden volgend bericht van een grote, reguliere uitgeverij: "Hartelijk dank voor het toesturen van jouw manuscript. We zijn oprecht geïnteresseerd. Jouw tekst wordt momenteel door ons geëvalueerd. Graag komen we hier over enkele weken op terug." Nu vraag ik me af: is dit gewoon een heel aardige ontvangstbevestiging of is dit een stapje verder? Ik heb er geen idee van! Heeft iemand van jullie ook al eens dit bericht ontvangen? Groetjes,

Lid sinds

13 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
19 mei 2017 - 16:50
Dit is zeker weten een stap verder dan ontvangstbevestiging. We zijn oprecht geïnteresseerd. - Dit zeggen ze niet zomaar. Jouw tekst wordt momenteel door ons geëvalueerd. - De meeste boeken die binnenkomen worden aan de kant gelegd in een grove selectie. Dat het jowe 'geëvalueerd' wordt lijkt te betekenen dat jouw boek in ieder geval die selectie overleefd heeft, en nu serieus bekeken wordt. Daar hebben ze natuurlijk wat meer tijd voor nodig. Reden voor een klein feestje, lijkt dit bericht mij :)

Lid sinds

10 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
22 mei 2017 - 13:54
Dankjewel voor jullie reacties! Benieuwd wat het wordt. Ik ben héél kritisch geworden met "positieve" berichten door ervaringen met mijn eerste manuscript. Dat haalde bij de ene uitgeverij verschillende rondes en werd uiteindelijk toch afgewezen. Bij een andere uitgeverij zou ik uitgenodigd worden voor een gesprek, maar toen deze uitgeverij door een grotere groep werd overgenomen (WPG), werd alle contact plots verbroken. Dat was een opdoffer van formaat... Met dit tweede manuscript ben ik heel blij (blijer dan met het eerste, waar ik nog niet helemaal mijn eigen stijl had gevonden), maar hopelijk niet opnieuw met een dooie mus!

Lid sinds

10 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
1 maart 2018 - 10:03
Hoera! Het was inderdaad meer dan een gewone ontvangstbevestiging. In juni ligt mijn boek in de Vlaamse en Nederlandse boekhandels! :) :) :)

Lid sinds

18 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
2 maart 2018 - 13:19
Hihi, ik had eerst niet door dat het eerste bericht veel ouder was dan het laatste! Wauw, wat een tempo, dacht ik. Gefeliciteerd! Kun je er al wat meer over vertellen of doe je dat liever niet?

Lid sinds

10 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
8 maart 2018 - 10:01
Dankjewel! Er ging al bij al toch heel wat tijd over hoor. Opgestuurd in maart 2017, in mei een eerste bericht, in september uitnodiging voor gesprek, dat nog een maand later plaatsvond, dan nog een deel (kleine) herwerkingen en in juni in de boekhandel. Dat is meer dan een jaar... Maar als ik even bedenk hoe lang ik al aan het schrijven ben, stelt een jaar eigenlijk niet zoveel voor. Ik mag nog niet teveel verklappen. Nog even wachten op de zomerfolder van de uitgeverij!

Lid sinds

10 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
29 maart 2018 - 12:36
Oeps, sorry Meikiepeik, ik zag nu pas je vraag. Mijn boek komt uit bij Uitgeverij Van Halewyck in Antwerpen.