is YA een kinderboek?

Lid sinds

6 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

is YA een kinderboek?

Hoi allemaal, Ik vroeg me af of een Young Adult boek een kinderboek is? Bij de uitgeverij waarin ik geïnteresseerd ben staat duidelijk: Wij Geven Geen Kinderboeken Uit! :lol: Maar ze geven wel fantasy uit. (het genre dat ik schrijf) Is mijn fantasyboek voor YA dan oke? Greetzz!

Lid sinds

9 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik vroeg me af of een Young Adult boek een kinderboek is?
Neen.
Is mijn fantasyboek voor YA dan oke?
Onmogelijk - door mij - serieus te beantwoorden. Je zal dit zelf moeten beantwoorden. Het onderwerp is al eens besproken op SO en andere YA deskundigen her en der op Internet. Engelstalig - ik denk dat het hier allemaal is begonnen. https://en.wikipedia.org/wiki/Young_adult_fiction Nederlandstalig. http://www.schrijvenonline.org/ http://thebookreview.nl/the-book-business/opinie/… http://www.schrijvenonline.org/schrijftips/zo-sch… http://young-adults.nl/lezenschrijven/column/3452…

Lid sinds

10 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
De Boekerij geeft veel fantasy uit, waaronder ook young adult. Ik denk dat je in dit geval ervan uit mag gaan dat ze met kinderboeken echt kinderboeken bedoelen (13-)

Lid sinds

12 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
Nou en toen dacht ik dat ik er toch maar beter geen YA van had kunnen maken, omdat een aantal lezers het toch ook geschikt vonden voor volwassenen.