Herziene heruitgave na tien jaar: zelfde titel / andere titel?

Lid sinds

11 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Herziene heruitgave na tien jaar: zelfde titel / andere titel?

Beste allemaal, Ik ga mijn boek uit 2006 opnieuw uitgeven. Het is destijds bij een uitgever verschenen die een jaar na verschijning de reeks waarin het boek verscheen, stopzette. Er was nog volop vraag naar het boek maar het was niet meer leverbaar. Nu, tien jaar later, wil ik - in eigen beheer - het boek opnieuw uitgeven (de rechten liggen bij mij, de uitgever weet ervan). Het is non-fictie gezondheid en er is op dit vlak de laatste tien jaar veel veranderd. Ik ga de inhoud actualiseren en me bij elke zin afvragen: klopt dit nog? Al met al zal er behoorlijk veel aan veranderen. Is er een markt voor? Ik denk het wel, want er is een compleet nieuwe 'lichting' patiënten en naasten (erg genoeg!) die tien jaar geleden nog niets met het onderwerp hadden. Bovendien verschijnt het boek nu ook als ebook. Mijn vraag: ik dacht steeds dat ik het boek onder dezelfde titel moest uitgeven, maar daar begin ik nu aan te twijfelen. Wat denken jullie: zelfde titel en eronder 'compleet herziene uitgave' of een andere titel? Groeten Jessie

Lid sinds

6 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Als er destijds, na het stopzetten van de reeks, nog steeds vraag naar was lijkt het me verstandig dat je het boek uitbrengt onder dezelfde titel met 'compleet herziene versie' erbij.

Lid sinds

11 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
  • Moderator
ik dacht steeds dat ik het boek onder dezelfde titel moest uitgeven, maar daar begin ik nu aan te twijfelen. Wat denken jullie: zelfde titel en eronder 'compleet herziene uitgave' of een andere titel?
Het hangt er vanaf wat de oorspronkelijke titel is. Is die nog 'bij de tijd'? HHJT heeft een goed argument, maar als er een 'compleet nieuwe lichting patiënten is en naasten', én 'wanneer er de laatste tien jaar veel veranderd is', waardoor je het boek zin na zin naloopt en actualiseert, zoals je aangeeft, kan het ook een goed idee zijn om het boek geheel opnieuw te lanceren, met een nieuwe titel die compatible is met de tijd waarin wij nu leven, en dan eventueel in de tekst op het achterplat iets te vermelden als dat het boek zijn basis heeft in xxx (oorspronkelijke titel) van dezelfde schrijfster.