Lid sinds

5 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Aantal verkochte exemplaren achterhalen.

Hallo allemaal, Ik lees hier elders op het forum dat, indien je boek wordt uitgegeven door een uitgeverij, er vaak een auteurscommissie wordt afgesproken tussen 8 en 14% van de verkoop. Wat ik me daar nu bij afvraag is hoe je dit zelf kan opvolgen. Met andere woorden: Hoe kom je te weten hoeveel boeken er verkocht werden, en aan welke prijs. Als ik dit topic, http://www.schrijvenonline.org/forum-onderwerp/51… , goed begrijp kan je dit blijkbaar onmogelijk zelf achterhalen en ben je overgeleverd aan de eerlijkheid van de uitgeverij. Nu, dit forumonderwerp dateert van 2007, en intussen zijn we toch bijna 10 jaren later en dus vroeg ik me af of dit nog steeds van toepassing is. Of zijn er intussen andere kanalen om de precieze verkoop (of op zijn minst distributie) van een boek te achterhalen? Alvast bedankt voor de feedback. Groetjes, Dakota Flynn.

Lid sinds

11 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
Meestal krijg je een code waarmee je kunt inloggen naar de verkochte exemplaren. Of het betrouwbaar is weet ik niet.

Lid sinds

5 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ok, dank je voor de feedback. Het lijkt me in deze tijden maar logisch en normaal dat je dit zelf kan opvolgen. Laten we er maar van uitgaan dat het wel betrouwbaar is. Mag ik veronderstellen dat dit bij de meeste uitgeverijen zo gaat? Of vraag ik dit best op voorhand?

Lid sinds

13 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hi Dakota, Een reguliere uitgever houdt dat bij en kan de verkoopcijfers onderbouwen (het is tenslotte een bedrijf en zij willen ook weten of ze winst/verlies maken op jouw boek. Maar je kunt het altijd van te voren vragen. Groetjes!