Lid sinds

5 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Kortverhalen bundelen: op lengte of allemaal samen

Hoi iedereen, Ik heb ondertussen een hele verzameling kortverhalen en ik wil deze bundelen en uitgeven (waar ben ik nog niet 100% uit) Nu is het zo dat ik voornamelijk kortverhalen heb van 1000 tot 5000 woorden Verder heb ik nog 4 langere kortverhalen, van tussen de 10000 en 20000 woorden. Eentje daarvan is in boekvorm verschenen, maar dat valt best tegen, aangezien de prijs ten opzichte van wat je krijgt best wel hoog is (13,95 euro voor een boek van 64 pagina's) Dus nu vroeg ik mij het volgende af: Bundel ik al mijn korte kortverhalen tot een boek van ongeveer 200 pagina's en mijn langere kortverhalen ook samen, tot ook een boek van ongeveer 200 pagina's of Bundel ik alles samen tot een dik boek van ongeveer 400 pagina's? Mijn voorkeur gaat naar apart bundelen, maar ik wilde heel graag jullie mening hierover horen, aangezien ik nog altijd best een leek ben op gebied van (laten) uitgeven Alvast bedankt!

Lid sinds

5 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
De lezer in mij (en dus ook de koper) kijkt naar de hoeveelheid van de verhalen en zet dat af tegen de prijs die ik daarvoor betaal. Bij bundels kijk ik eigenlijk niet niet naar het aantal pagina's. Aan de andere kant moet ik bekennen dat ik niet veel bundels in de kast heb staan met 400 pagina's. Over hoe verhalen praten we dan? Een stuk of tien? Persoonlijk zou ik dan twee bundels maken maar ze niet tegelijkertijd uitbrengen.

Lid sinds

13 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik denk dat ik het puur voor mezelf als auteur-van wel mooi zou vinden om alles bij elkaar te hebben. En kort en lang door elkaar zie je wel vaker (Christie natuurlijk, maar ook Parelz bundelt wel eens zo). Ik weet niet of het een beetje op thema te sorteren is, of op een andere manier? Als je nu 5 korte, 1 lange, 5 korte, 1 lange, 5 korte, 1 lange doet? Of 7 korte, 1 lange, 5 korte, 1 lange, 3 korte, 1 lange? Maar uiteindelijk vrees ik dat het advies toch moet zijn: volg je hart. Jouw boek. Of boeken. Maak er wat moois van.

Lid sinds

5 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik denk dat ik niet dat ik achttien verhalen in één keer zou doen. Maar afwisselen (dus kort en lang door elkaar) zoals Ceridwen voorstelt lijkt me een goede zet.

Lid sinds

10 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
 • Moderator
Eentje daarvan is in boekvorm verschenen, maar dat valt best tegen, aangezien de prijs ten opzichte van wat je krijgt best wel hoog is (13,95 euro voor een boek van 64 pagina's)
Is dat met een oplage van één exemplaar? Een boek van 64 pagina's zou in principe minder moeten kosten, denk ik, zeker gezien de concurrentie. Iets van € 7,50, niet (veel) meer. De kostprijs hangt natuurlijk mede af van de oplage. Als het op de inhoud aankomt, zou je misschien in series kunnen denken. Dan geef je niet al je werk in één keer weg. Als mensen van je werk (gaan) houden, willen ze de andere delen mogelijk ook; dan heb je nog wat voor je publiek achter de hand.

Lid sinds

5 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Is inderdaad printing on demand. Maar dan nog vind ik het best duur. Heb me in mijn enthousiasme bij boekscout laten uitgeven, zonder eigenlijk nog verder te opties toen te bekijken. Maar al doende leert men. Ik denk dat ik inderdaad in series ga uitgeven. Per thema en dan kort en lang samen. Ik ben volop bij aan het schrijven en zit momenteel in een goede drive, waardoor de verhalen best wel vlot uit m'n pen komen. Natuurlijk is er altijd nog werk aan ;) Maar zo kan ik wel aan m'n eerste bundel werken en die laten verschijnen, terwijl ik blijf schrijven Bedankt iedereen alvast voor de reacties! Ik ga er zeker mee aan de slag.

Lid sinds

8 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Els, Wil je de bundel as papieren boek of ebook uitgeven? Als het ebooks worden zou ik twee losse bundels doen. Een met kortere verhalen en een met de langere. Op die manier kun je de prijs van het ebook lager houden, en dus meer verkopen. Maria

Lid sinds

5 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
In eerste instantie wil ik ze als ebook uitgeven, omdat ik denk dat kortverhalen eerder samengaan met ebook dan met papieren versie. Maar misschien dat ik nadien toch mijn boek als papieren versie uitbreng. Meer dan 12,75 euro ben ik er dan niet aan kwijt he. Dus dat vind ik toch wel de moeite om te proberen. Sommige mensen lezen toch liever papieren boeken. Ik heb ondertussen geselecteerd en heb 6 kortverhalen en 2 iets langere van 10000 (heb nog geschrapt en herschreven, waardoor het woordenaantal gereduceerd is naar 10000 wat ik mooi genoeg vind) Deze hebben hetzelfde thema, maar zijn toch heel verschillend. Dus ik heb nu al 1 bundel van om en bij de 200 pagina's. Het langste kortverhaal heb ik nog eens herlezen en daar ben ik toch nog niet 100% tevreden over, dus die ga ik nog eens goed onder de loep nemen en aanpassen waar nodig. Die zal afgewerkt toch eerder naar de 20000 woorden gaan, en ik hoop daar nog 2 lange kortverhalen bij te voegen, van om en bij de 20000 woorden. Als mijn andere verhaal dan vrij komt na mijn contract, wil ik die ook zelf uitbrengen. Maar dat zijn plannen voor later. Nu ben ik heel tevreden over het verhalenbundel dat ik nu heb gemaakt. Ik heb beslist dat ik het zelf zal uitgeven via Brave New Books en Smashwords. Voel me daar het prettigst bij. En heb voor het eerst ook een heel stappenplan voor nadien, om ervoor te zorgen dat mijn boek onder de aandacht komt.

Lid sinds

5 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Als het ebooks worden zou ik twee losse bundels doen. Een met kortere verhalen en een met de langere.
Maar als ze dus één allesomvattende bundel zou uitgeven ging jouw voorkeur uit naar een papieren boek? Mag ik vragen waarom? Zelf zou ik het in beide gevallen als ebook doen, namelijk.

Lid sinds

8 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dat is een beetje afhankelijk van de dikte dat het boek zou worden, HHJT. Als het 'te dun' wordt kunnen lezers zich 'bedrogen' voelen bij het kopen van een paperback. Aan de andere kant is het op Amazon beter om de paperbacks net zo uit te geven als de ebooks (twee bundels, dus) want daar koppelen ze paperbacks en ebooks met dezelfde titel (en schrijver) aan elkaar, wat de verkoop bevorderd. Deze mogelijkheid bestaat op de Amazon NL nog niet, omdat ze daar alleen ebooks verkopen. Twee bundels is dus altijd mogelijk. Maria

Lid sinds

5 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik ga alleen nog bekijken waar ik allemaal mijn ebooks kan online zetten. Ik heb nog eens op jouw facebookpagina van selfpubben gekeken Maria, en die is HEEL interessant! Die ga ik morgen van voor tot achter uitpluizen :)

Lid sinds

5 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Oh ja ... en dat van te dun, dat ken ik! Mijn novelle is 64 pagina's dun en kost 13,95 euro. Iedereen schrikt ervan en daarom maak ik nu dus geen promotie voor dat boek. Want eigenlijk is het qua prijs niet evenredig.