Lid sinds

4 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

FreeMusketeers, BraveNewBooks of toch Mijnbestseller.nl?

Hoi, Ik ben benieuwd welke uitgever jullie mij aanraden van deze POD uitgevers. Ik heb het een en ander vergeleken maar zie niet echt welke ik zou moeten kiezen. Welke van deze 3 uitgevers brengen het boek z.s.m. op de markt? Welke is beter qua geld? Etc. Ik hoop snel wat van jullie te horen. BEDANKT

Lid sinds

6 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
gebruik eens even de zoekfunctie op deze drie namen Misschien dat dat al wat duidelijkheid geeft.

Lid sinds

7 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik ben benieuwd welke uitgever jullie mij aanraden van deze POD uitgevers.
Geen.
Ik heb het een en ander vergeleken maar zie niet echt welke ik zou moeten kiezen.
Dan is je voor-oordeel dat deze 3 even goed of even slecht zijn - met varianten.
Welke van deze 3 uitgevers brengen het boek z.s.m. op de markt?
Alle 3.
Welke is beter qua geld?
Geen van 3. Ze leven van jouw geld.
Etc.
Of ze jouw ms/boek met liefde en respect 'behandelen' bijvoorbeeld? Als ik nou echt een hufter zou zijn, zou ik zeggen; doe je huiswerk! http://www.42bis.nl/2013/03/je-eigen-boek-uitgeve…

Lid sinds

4 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Bedankt Likiar voor je reactie. Ik zal eens kijken. Yrret jij ook bedankt, voor je nutteloze reacties.

Lid sinds

7 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Yrret jij ook bedankt, voor je nutteloze reacties.
Da nada. Jij ook bedankt voor het geheel naar verwachting reageren.

Lid sinds

13 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik heb alleen ervaring met de laatste mijnbestseller. Brave new wel geprobeerd, maar niet doorgezet omdat het boek te duur werd (prentenboek). Bij mijnbestseller zijn de kosten vooral het ISBN aanvragen (12,75). Je hebt verschillende opties om te kiezen. Ik heb de optie gekozen om bij centraal boekenhuis aangemeld te zijn. Op die manier is mijn boek ook bij bol verkrijgbaar. Kan zijn dat het dan nog iets meer kost, maar dat kon ik niet zo gauw terugvinden op de site. Een groot nadeel vind ik dat mijn boek al een tijdje als niet verkrijgbaar staat als bol. Dit is vreemd, aangezien het om een e-book gaat. Ik weet niet of dit alleen aan mijnbestseller ligt, omdat je met verschillende partijen te maken hebt om je boek op bol te krijgen. Wat Yrret zegt over ze verdienen alleen aan je klopt niet. Ja, je betaald voor een ISBN, maar als je een boek verkoopt verdien je daaraan. Ondanks dat mijn boek niet goed op bol staat verkoop ik bijna elke maand een boek. Per boek verdien ik 1,45. Wat is de reden dat je een POD uitgever wil? Bij mij was de reden omdat het om een informatief e-book gaat voor een specifieke doelgroep.

Lid sinds

7 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Wat Yrret zegt over ze verdienen alleen aan je klopt niet. .
Yrret zegt dat niet. Yrret geeft [op zijn manier] antwoord op de vraag. Lees de vraag aub.

Lid sinds

13 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
'Geen van 3. Ze leven van jouw geld.' Dit zijn niet jou woorden Yrret? Een marsmannetje had toevallig even je toetsenbord over genomen of zo? Als je dit als antwoord op een vraag geeft, is het dus iets dat je zegt. En een ander kan dan simpelweg zeggen, vanuit eigen ervaring, niet mee eens. Zeker als die ervaring is, betalen ISBN, meer niet, verdiensten boek hebben de kosten van ISBN er al lang uit.

Lid sinds

7 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
En een ander kan dan simpelweg zeggen, vanuit eigen ervaring, niet mee eens. Zeker als die ervaring is, betalen ISBN, meer niet, verdiensten boek hebben de kosten van ISBN er al lang uit.
Om de lijn-toon-metafoor niet te moeilijk te maken heb ik ervoor gekozen van Mars te houden. Dat logica en minimaal website onderzoek alle ! antwoorden geeft is dus een beredenering die voor Venus afstammelingen onhaalbaar is. Dus jij krijgt 1x per maand 1,45 euro? En je hebt nu al alle kosten voor dat isbnummertje eruit? En mijnbestseller verdient geen ene cent? Ze denken daar als Chinezen. En zij rijden in een Mercedes. Jij kan 1 liter benzine per maand kopen.

Lid sinds

6 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
[quote=Yrret]
Dus jij krijgt 1x per maand 1,45 euro? En je hebt nu al alle kosten voor dat isbnummertje eruit? En mijnbestseller verdient geen ene cent? Ze denken daar als Chinezen. En zij rijden in een Mercedes. Jij kan 1 liter benzine per maand kopen.
Dat geld gaat niet naar bol of mijnbestseller, maar naar de instantie die de ISBN's verstrekt

Lid sinds

13 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Bij Mijnbestseller.nl en BraveNewBooks kun je zelf de verkoopprijs van je boek bepalen. Bij Freemusketeers (en ook Boekscout) heb je daar geen enkele invloed op. Bij de laatste twee worden de verkoopprijzen van de boeken behoorlijk hoog, té hoog vind ik zelf. Voor mijn laatste boek heb ik gekozen voor Mijnbestseller.nl, omdat je daar per boek nét ietwat meer winst maakt dan bij BraveNewBooks. Tot nu toe, mijn boek is verschenen in december 2014, ben ik tevreden over mijn keuze voor Mijnbestseller.nl.

Lid sinds

6 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Wat Scorpio zegt over de boekenprijs klopt helemaal! Ik heb zelf bij Boekscout een boek en dat kost voor 64 pagina's 13,95 euro!!! Terwijl ik voor datzelfde boek bij brave new books of mijnbestseller 3 euro minder kan vragen. Mijn man vindt het heel hoog, waardoor hij zelf geen mensen zal aanspreken om mijn boek te kopen, terwijl hij zegt dat zijn vrouwelijke collega's op het werk allemaal heel graag van die boeken lezen. De verkoop staat nu na 4 maanden op 30 stuks. Zelf doe ik er ook niet al te veel aan, omdat ik merk dat mensen echt achterover vallen wanneer ze zien hoe dun m'n boek is (ze snappen dan precies ook niet wat een novelle is ;) maar soit ) Mijn volgende boek zal via een ander kanaal gaan, wat weet ik nog niet precies. En vanaf dat mijn contract bij boekscout kan gestopt worden, doe ik dat ook en gooi ik hem op een andere manier op de markt. Dus moest ik jou zijn, ik lief Free Musketeers vallen (die zijn ook best duur qua prijs) en ging ik voor Brave New Books of Mijn bestseller

Lid sinds

5 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoeveel is de helft van de winst?
Hoe bedoel je, Tja?
Als je de website van mijnbestseller tevoorschijn tovert in je browser, staan er rechtsbovenin drie punten. Bij het tweede punt staat dat '50% van de winst voor de schrijver is'.

Lid sinds

13 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ahá, op die fiets, HHTJ! ;-) Ja, je kunt je verkoopprijs zó instellen, dat je uitkomt op 50% van de winst. Daar heb ik zelf niet voor gekozen. Ik wilde de prijs namelijk zo 'populair mogelijk' maken, om de aankoopdrempel zo laag mogelijk te houden. Mijn boek: '2050', heeft 154 pagina's en kost € 14,95. Daarmee verdien ik € 1,09 per boek.

Lid sinds

5 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Wat Scorpio zegt over de boekenprijs klopt helemaal! Ik heb zelf bij Boekscout een boek en dat kost voor 64 pagina's 13,95 euro!!! Terwijl ik voor datzelfde boek bij brave new books of mijnbestseller 3 euro minder kan vragen. Mijn man vindt het heel hoog, waardoor hij zelf geen mensen zal aanspreken om mijn boek te kopen, terwijl hij zegt dat zijn vrouwelijke collega's op het werk allemaal heel graag van die boeken lezen.
Ik ben het met je man eens, Els. Ik kan me heel goed voorstellen dat je er iets aan wilt verdienen en dat je tegelijkertijd gebonden bent aan de eisen die een POD stelt. Het heeft voor mij in eerste instantie niet eens met het aantal bladzijden te maken. Ik betaal nooit meer dan 10 euro voor een papieren boek. Maar dat is persoonlijk.
Ja, je kunt je verkoopprijs zó instellen, dat je uitkomt op 50% van de winst. Daar heb ik zelf niet voor gekozen. Ik wilde de prijs namelijk zo 'populair mogelijk' maken, om de aankoopdrempel zo laag mogelijk te houden. Mijn boek: '2050', heeft 154 pagina's en kost € 14,95. Daarmee verdien ik € 1,09 per boek.
Ik geef je helemaal gelijk dat je voor de lezer de prijs laat zakken maar dan vind ik het nog veel. Ik vraag me dan af wat de reden is geweest om het niet als e-book uit te brengen? Dan kan de prijs omlaag en houd je hetzelfde over.

Lid sinds

13 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik geef je helemaal gelijk dat je voor de lezer de prijs laat zakken maar dan vind ik het nog veel. Ik vraag me dan af wat de reden is geweest om het niet als e-book uit te brengen? Dan kan de prijs omlaag en houd je hetzelfde over.
Er wordt nogal wat illegaal gerommeld met e-books, dat gebeurt véél minder snel en vaak met gewone papieren boeken. Ik ben nog wel van plan om het boek ook als e-book te gaan uitgeven, maar daar wil ik mee wachten tot het boek minstens één jaar 'oud' is. Dan heb je meteen ook weer iets nieuws over het boek te melden, dat is marketingtechnisch gezien ook wel weer goed. Ik zal ook de verkoopprijs van het e-book zo laag mogelijk houden. Zodat het voor figuren die het eventueel zouden willen kopiëren, om het daarna illegaal te kunnen verkopen, absoluut niet financieel aantrekkelijk is om mijn boek daarvoor te gebruiken.

Lid sinds

6 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
HHJT, ik geef hem ook gelijk. Daarom dat ik mijn boek momenteel ook niet echt promoot. Ik heb een beslissing genomen toen waarvan ik dacht dat het goed was, maar achteraf toch niet echt goed bleek te zijn. Ik heb eruit geleerd en ga gewoon verder :) Mijn tweede boek zal ergens anders terecht komen. En tegen dat mijn eerste boek terug vrij komt binnen 1,5 jaar, heb ik hopelijk deel 2 ervan klaar en kan ik hem bundelen tot 1 roman :D

Lid sinds

5 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik zal ook de verkoopprijs van het E-book zo laag mogelijk houden. Zodat het voor figuren die het eventueel zouden willen kopiëren, om het daarna illegaal te kunnen verkopen, absoluut niet financieel aantrekkelijk is om mijn boek daarvoor te gebruiken.
Die figuren worden er niet altijd financieel beter van. Voor hetzelfde geld is het gratis ergens te downloaden. Maar dat neemt niet weg dat het niet door de beugel kan. De schrijver krijgt door dat soort praktijken minder royalties. Gelukkig is de wet inmiddels zo ver dat je niet meer zo gemakkelijk op de websites komt waar het aangeboden wordt. Maar illegaal gerommel zul je nooit helemaal kunnen uitroeien. Ik zou me daar ook niet door laten terughouden. Ieder weldenkend mens vindt het namelijk heel normaal om voor films, muziek, games, software en boeken te betalen. Tenzij ze het idee hebben dat ze worden afgezet. De film/tv liefhebber heeft Netflix en de muziekliefhebber heeft Spotify (kan ook gratis) danwel Itunes. Voor ebooks kun je boeken lenen via de website van de bibliotheek maar ik weet niet of dat door veel mensen gebruikt wordt. En ik weet ook niet of ebooks die bij Mijnbestseller / BNB gemaakt zijn daar ook terecht komen. Los daarvan, hoeveel mensen lenen wel eens boeken van vrienden en familie? Dat komt een beetje op hetzelfde neer. Want de lener leest een boek, zonder dat hij/zij het koopt. Ook daar is de schrijver, die zoals gezegd moet leven van de royalties, toch de dupe van. Terwijl degene die het boek uitleent, ook tegen de lener kan zeggen dat het gewoon in de winkel te krijgen is. Ebooks daarentegen hebben een DRM beveiliging. Mijn ebooks verschijnen na aankoop meteen op mijn ereader. Ze staan niet eens op mijn computer. Ik zou niet eens weten hoe ik ze zou moeten uitlenen aan mijn kennissenkring zonder dat ik mijn ereader aan hen uitleen. Natuurlijk zullen er manieren zijn om die beveiliging weg te halen, maar die hoef ik niet te weten.

Lid sinds

13 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Terwijl degene die het boek uitleent, ook tegen de lener kan zeggen dat het gewoon in de winkel te krijgen is..
Een boek aan iemand uitlenen, is toch heel wat anders dan een e-book downloaden, vele malen vermenigvuldigen en dan al die kopieën verkopen.
Ebooks daarentegen hebben een DRM beveiliging. Mijn ebooks verschijnen na aankoop meteen op mijn ereader. Ze staan niet eens op mijn computer. Ik zou niet eens weten hoe ik ze zou moeten uitlenen aan mijn kennissenkring zonder dat ik mijn ereader aan hen uitleen. Natuurlijk zullen er manieren zijn om die beveiliging weg te halen, maar die hoef ik niet te weten.
E-books zijn in Nederland veel te duur, voornamelijk dankzij het hoge btw-tarief. En hoewel het inmiddels moeilijker is geworden om e-books illegaal te downloaden, maakt de hoge verkoopprijs het voor criminelen nog steeds aantrekkelijk om te pogen de beveiliging te doorbreken. Pas wanneer e-books stukken goedkoper zijn geworden, is het niet tot nauwelijks rendabel meer. Zolang de prijzen van e-books zo hoog blijven, zal men er rekening mee moeten houden dat er constant gewerkt zal worden aan het kraken van de beveiliging.

Lid sinds

8 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Scorpio, Ik ben het met je eens dat ebooks in Nederland veel te duur zijn en dat dit piraterij in de hand werkt. Maar als self-pubber heb je wel de mogelijkheid je ebooks goedkoper te maken en daarmee een 'trend' te zetten van goedkopere ebooks. Bovendien is in de Engelstalige wereld gebleken dat het gelijktijdig uitbrengen van een papieren boek en een ebook, beter is voor de verkoop, omdat het de zichtbaarheid verhoogd. Ik zou daarom persoonlijk niet een jaar wachten met het uitbrengen van een ebook als de papieren versie al verschenen is. Maria

Lid sinds

13 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik ben het met je eens dat ebooks in Nederland veel te duur zijn en dat dit piraterij in de hand werkt. Maar als self-pubber heb je wel de mogelijkheid je ebooks goedkoper te maken en daarmee een 'trend' te zetten van goedkopere ebooks.
Dat is precies wat ik van plan ben wanneer ik ook een e-book wil laten maken van mijn boek.
Bovendien is in de Engelstalige wereld gebleken dat het gelijktijdig uitbrengen van een papieren boek en een ebook, beter is voor de verkoop, omdat het de zichtbaarheid verhoogd. Ik zou daarom persoonlijk niet een jaar wachten met het uitbrengen van een ebook als de papieren versie al verschenen is.
Ik denk zelf dat het ook gunstig kan uitpakken om (ongeveer) een jaar later 'n e-book uit te brengen. Want normaal gesproken valt er nog maar weinig nieuws te vertellen over een boek dat al een tijdje geleden is verschenen. Maar dan heb je weer een nieuwtje over je boek, waardoor je er zelfs één jaar na de verschijningsdatum toch weer wat voor aandacht kunt trekken.

Lid sinds

8 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik denk zelf dat het ook gunstig kan uitpakken om (ongeveer) een jaar later 'n e-book uit te brengen. Want normaal gesproken valt er nog maar weinig nieuws te vertellen over een boek dat al een tijdje geleden is verschenen. Maar dan heb je weer een nieuwtje over je boek, waardoor je er zelfs één jaar na de verschijningsdatum toch weer wat voor aandacht kunt trekken.
Of je publiceert je paperback en ebook tegelijkertijd en ga daarna hard aan het schrijven aan een nieuw boek, zodat dit je nieuwtje kan worden.