Lid sinds

13 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid

Vreemd bericht

Ik zal vermoedelijk wel weer op een verkeerd forum hebben gereageerd. Ik heb echt wel gezocht. Terwijl ik wat aan het rondneuzen was op google kwam dit bericht tegen. Dan maar ergens anders aankloppen, hè? Marmer De uitgeverij is tot en met 31 augustus 2015 helaas niet in de gelegenheid uw manuscript te beoordelen. Marmer is een kleine uitgeverij die met een smalle bezetting niet meer dan 25-30 nieuwe boeken per jaar uitgeeft. We worden momenteel overstelpt met nieuwe manuscripten en kunnen dat aanbod helaas niet meer verwerken. Daarbij is onze kalender wat betreft nieuwe uitgaven tot september 2016 inmiddels volledig gevuld. We willen u dus niet ontmoedigen om te gaan en te blijven schrijven, maar verzoeken u vriendelijk het bij een van de andere uitgeverijen te proberen.

Lid sinds

9 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Ja, dan ga je naar een ander. Ik snap dat je verteld dat het even kan duren voordat ze gaan werken aan je manuscript. Maar veel inzendingen zou voor een uitgeverij reden moeten zijn om goed te kijken naar wat ze uitgeven ipv. gewoon geen nieuwe manuscripte aannemen. Verder vind ik 25-30 boeken best veel. Het is geen grote, maar er zijn veel kleinere uitgeverijen. Ik kan dit echter verkeerd opvatten. Ben benieuwd wat anderen zeggen.

Lid sinds

13 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
Ik ook. Maar om nu al te zeggen dat ze geen tijd hebben voor september 2016 vind ik wat vreemd. Ik wil niet beweren dat het niet klopt.

Lid sinds

9 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
nou ja, het kost tijd om boeken uit te geven. Volgens mij kan dat best. maar ze doen een beetje dubbel ja, je kunt manuscripte insturen nee, doe toch maar niet zeg dan dat je een stop hebt

Lid sinds

14 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Vind het eigenlijk wel netjes dat ze mensen zo open waarschuwen: hoeven we geen moeite te doen en peentjes te zweten tot we iets horen. Met de overweging om niets aan te nemen kun je het oneens zijn, maar daar zullen ze hun calculaties op los hebben gelaten. Zij willen even niets, en dat is goed om te weten.

Lid sinds

12 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik vind het inderdaad wel zo netjes dat ze dat melden. Ik heb het al wel meer gezien op sites van uitgeverijen, dus vreemd vind ik dit niet.

Lid sinds

7 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Met de overweging om niets aan te nemen kun je het oneens zijn, maar daar zullen ze hun calculaties op los hebben gelaten.
Wat mij zo opvalt aan die calculaties is hoe ze aan de datum van september 2016 komen: tot dan is de kalender wat betreft nieuwe uitgaves gevuld. Waarom zo midden in het jaar? Volgens mij kun je ook dat allemaal op voorhand uitrekenen en kun je dus ook voor een heel jaar een begroting opstellen. Ik denk dan dat je een financieel tekort hebt. En dat dat kom omdat of je inkomsten tegenvallen of omdat je uitgaves te groot zijn.
Ik heb het al wel meer gezien op sites van uitgeverijen, dus vreemd vind ik dit niet.
Was dat recentelijk?

Lid sinds

12 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Op de website van BOF staat het bijvoorbeeld, op die van Verschijnsel heeft het ook een hele tijd gestaan (met een datum erbij die telkens maar verlengd werd).

Lid sinds

12 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
HHJT, dat is omdat uitgeverijen vaak twee of drie keer per jaar met een aanbiedingsfolder komen. Zoals ik het begrijp zit Marmer al volgepland tot en met de najaarsfolder. Het is alleen maar netjes dat ze dit zo aangeven.