Lid sinds

13 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Scenario in de aanbieding

Beste vrienden, Een tijd geleden heb ik een scenario voor een kortfilm geschreven... Eigenlijk mijn interpretatie van een autismespectrumstoornis, nu weet ik weinig van schrijven voor film (wel van acteren natuurlijk ;)) Nu vind ik het spijtig om in de kast te laten liggen omdat het toch een echt persoonlijk beeld van autisme geeft die een toelichting tot autisme geeft. Ik zou het zelf kunnen maken, maar ik ben geen filmregisseur dus zou in feite niet goed weten hoe ik daaraan zou moeten beginnen. Iemand een idee waar ik daarmee terecht zou kunnen? Dank voor jullie antwoorden.

Lid sinds

8 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Je zou publieke omroepen kunnen aanschrijven, of via internet proberen in contact te komen met jonge acteurs of filmmakers. Voor de rest weet ik geen andere oplossingen, maar ik hoop dat je ergens terecht kunt met je scenario, het lijkt me een mooi verhaal. Succes! Pr

Lid sinds

7 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Misschien ziet een student aan de filmacademie iets in je script. Een regisseur in opleiding heeft misschien een goede ingang om aan filmapparatuur te komen. En niet te vergeten personeel (licht, geluid, camera, acteurs). Ook een goede locatie is van belang, lijkt me. Voor het maken van een film heb je budget nodig. Als je iemand zo ver krijgt om dat voor je te betalen (dan kom je inderdaad al gauw terecht bij publieke omroepen) dan heb je geluk. Maar je kunt het natuurlijk ook zelf bij elkaar schrapen. Via websites als Voordekunst.nl. En dan zul je dus een kostenindicatie moeten hebben. Kortom je hebt iemand nodig die het wereldje een beetje kent. Dus voordat je iets opstuurt naar een omroep of een productiebedrijf zul je eerst moeten weten waarover je praat.

Lid sinds

8 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Misschien ziet een student aan de filmacademie iets in je script. Een regisseur in opleiding heeft misschien een goede ingang om aan filmapparatuur te komen. En niet te vergeten personeel (licht, geluid, camera, acteurs). Ook een goede locatie is van belang, lijkt me.
Ik heb weleens op de site gekeken van de filmacademie, omdat ik interesse heb in de opleiding voor het scenarioschrijven, en daar stond dat ze de scenario's van de studenten verfilmen, dus ik denk dat daar weinig ruimte is om een script aan te bieden.

Lid sinds

13 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dank jullie wel om even mee te denken... Door een ander berichtje op deze site heb ik enkele links gevonden (via google), waarvan er wel een paar interessante tussen zitten... groetjes, ZENODotus