Start » Forum » Het uitgeefproces » Uitgeven » iemand ervaring met Rode Tulp uitgeverij

iemand ervaring met Rode Tulp uitgeverij

3 reacties [Laatste bericht]
Irma Kurpershoek
Laatst aanwezig: 4 jaren 10 weken geleden
Sinds: 12 Jun 2015
Berichten: 1

iemand ervaring met Rode Tulp uitgeverij

Heeft er iemand ervaring met Rode Tulp uitgeverij?

Reacties

pr
Laatst aanwezig: 2 jaren 16 weken geleden
Sinds: 3 Nov 2013
Berichten: 364

De site is in ieder geval vreselijk, en mijn eerste indruk is een nogal vrouwgerichte uitgeverij die zich op een erg moeilijke markt begeeft. Daarnaast moet de hoofdpersoon van je ms een vrouw zijn (logisch), en moet het verhaal goed aflopen, wat ik een erg rare voorwaarde vind.

Hallo.

ZENODotus
Laatst aanwezig: 1 week 4 uren geleden
Sinds: 21 Jun 2008
Berichten: 305

Nee geen ervaring... De site vind ik niet zo vreselijk, het hangt vooral af wat je smaak is... Het lijkt mij in ieder geval ook een vrouwenuitgeverij die feel-good-romans op de markt brengt... Het lijkt mezelf niet zo'n moeilijke markt en lijkt wat te situeren in het vaarwater van Boucket of harlequin, al hebben ze duidelijk een duurder prijskaartje... Niet echt mijn bakkie, noch op het gebied van lezen, noch op het gebied schrijven.

Van den Karbargenbok
Laatst aanwezig: 2 jaren 10 weken geleden
Sinds: 29 Mei 2015
Berichten: 35

Tot dusver had ik nog nooit van uitgeverij "De Rode Tulp" gehoord. Mijn eerste indruk van de website was dat het binding heeft met Audax – de zoetige roze vormgeving en de aard van het boekenaanbod doen nogal Candlelight-achtig aan. Bovendien wordt van een van het viertal schrijfsters op de "auteurs"-webpagina opgemerkt dat ze "korte verhalen en waargebeurde verhalen" heeft geschreven voor de tijdschriften Anoniem en Mijn Geheim.

Nadere beschouwing leert echter dat De Rode Tulp een imprint is van een andere, mij tot dusver evenzeer onbekende uitgeverij genaamd "De Graveinse Abeel"; voor zover ik in de gauwigheid heb nagegaan het eenmansbedrijf van een dame genaamd Inge Schuiten. Ze is, onder de nom de plume "I. den Schrijver", ook auteur (van voornamelijk chicklit; onder haar eigen naam heeft ze een boek over Zwarte Piet gepubliceerd).
Een andere vertakking van De Graveinse Abeel is een vier maal per jaar verschijnend e-zine genaamd "Schrijven enzo".
Adres- en telefoongegevens schitteren op de sites van zowel de twee uitgeverijen als het e-zine door totale afwezigheid (hetgeen – althans op mij – weinig vertrouwenwekkend overkomt). Alleen van De Graveinse Abeel wordt opgemerkt dat het gaat om "een reguliere uitgeverij [...] gevestigd in Amsterdam aan het begin van de grachtengordel".
Een snelle google-actie leverde het adres Binnen Brouwersstraat 26-HS, 1013 EG Amsterdam, alsmede het telnr 020 626 3603 op. Op Street View blijkt het een krap oud winkelpandje.

Conclusie: De Rode Tulp is een poging van een auteur/uitgever om, als kennelijke nieuwkomer, voet aan de grond te krijgen op de lucratieve markt van de escapistische vrouwenlectuur.
Zijdelings valt me overigens op dat de website van De Rode Tulp zo goedkoop mogelijk is opgezet; die zoetroze vormgeving is een Wordpress-sjabloon.

http://www.meermediabereik.nl
http://derodetulp.nl
http://www.degraveinseabeel.nl/index.html
http://www.schrijvenenzo.com/forums.html

“ I've always considered writing the most hateful kind of work. I suspect it's a bit like fucking, which is only fun for amateurs. Old whores don't do much giggling.” — Hunter S. Thompson

Lees Schrijven Magazine
  • Leer schrijven als Stephen King
  • Alles wat een schrijver moet weten over uitgeverijen
  • Schrijftips van Sander Kollaard (Stadium IV)
  • Wat verdien je aan een boek?
  • Crashcourse publiciteit & promotie
  • De schrijfdip en wat je ertegen kunt doen

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Neem vóór 23 september 16:00 u. een abonnement!

MELD JE AAN
Schrijven als Stephen King? Lees schrijven Magazine!

Lees het komende nummer van Schrijven Magazine. Meld je aan vóór 23 september!

Word abonnee!