Kan je je boek bij een andere uitgever laten uitgeven na een eerste poging

Lid sinds

13 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

Kan je je boek bij een andere uitgever laten uitgeven na een eerste poging

Ik schrijf boeken en die worden uitgegeven door Brave New Books. Nu blijkt dat BNB geen contract heeft met de boekhandels waar het recht op retour van onverkochte exemplaren in gegarandeerd staat. Het betreft een POD-uitgeverij, die enkel boeken op bestelling drukt en levert. Mijn vraag is: kan ik mijn zelfde manuscript alsnog naar een andere uitgeverij sturen waar de boekhandel wel een contract mee heeft om mijn boek in de winkel te krijgen? Alvast bedankt voor de informatie.

Lid sinds

5 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Daar zou je in de eerste plaats je contract op na moeten lezen, maar ik denk dat je gedurende je contractperiode met BNB totaal kansloos bent. Uitgevers zijn niet blij met een uitgave elders van een boek waarvan ze de exploitatierechten hebben; dat spijkeren ze contractueel heel erg goed dicht. Overigens begrijp ik je vraag niet goed. Bij printing on demand is nooit sprake van onverkochte voorraad; de boeken worden pas geproduceerd nadat ze besteld (lees: betaald) zijn.

Lid sinds

6 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Brave New Books is toch een Selfpublishing Platform? Dus als jij je boek op unpublished zet, dan mag je hem naar ergens anders opsturen. Zo had ik het toch begrepen toen ik daar mijn boek aan het aanmaken was.

Lid sinds

11 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
  • Moderator
Mijn vraag is: kan ik mijn zelfde manuscript alsnog naar een andere uitgeverij sturen waar de boekhandel wel een contract mee heeft om mijn boek in de winkel te krijgen? Alvast bedankt voor de informatie.
Maartenn, dat kun je vinden op de site van BraveNewBooks, waar je je boek hebt geüpload en gepubliceerd, onder het kopje Hoe werkt het: http://www.bravenewbooks.nl/site/index.php?r=wiki…
Kan ik naar een ander platform of een uitgeverij gaan? Ja, dat kan. Je bent niet verplicht om bij ons te blijven. Wel mogen we je boek verkopen zolang het bij ons in publicatie staat. Uiteraard zouden we een eventueel vertrek betreuren.

Lid sinds

13 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Bedankt voor de antwoorden en voor de link naar het antwoord op m'n vraag. Ik zie idd. dat het bij BNB via de link terug te vinden is. Het is niet gezegd dat andere uitgeverijen mijn boek gaan uitgeven, maar ik ga het in elk geval proberen. BNB kijkt zelf niet naar de inhoud om te beslissen om het al dan niet uit te geven. Andere uitgeverijen zijn echter wel kritisch.

Lid sinds

7 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
BNB is technisch gezien ook geen uitgeverij. Ze verzorgen enkel het drukken en verspreiden van jouw boek. Ja, ze staan er als uitgever op en als je ze betaald willen ze ook nog wel een isbn aan je boek plakken. Maar echt 'uitgeven' betekend ook redactie en vormgeving etc. leveren.Dat doen ze dan niet.