Start » Forum » Het uitgeefproces » Uitgeven » novum publishing

novum publishing

38 reacties [Laatste bericht]
thales78
Laatst aanwezig: 4 jaren 7 weken geleden
Sinds: 20 Mrt 2015
Berichten: 67

novum publishing

Allereerst wil ik zeggen dat ik vermoed dat novum publishing volgens mij hetzelfde is als pc united.
Zelfde adres en alles. Maar goed ik had dus een manuscript naar novum gestuurd. Meneer W.L (weet niet of ik de naam hier mag noemen), zou mijn script aan de redactie toesturen. Als het goed genoeg was zou er een contract opgestuurd worden.

Ik kreeg een contract in de bus ( goed genoeg dan dus, toch?) dus ik begon te lezen.
-Royalties pas na je 501e boek.
-10 jaar lang zit je vast aan het contract
- Of je even 3500 euro wil betalen ( ja echt drie en half duizend).

En nog meer van de meest bizarre dingen. Ik kon het pro pakket kiezen, dat werk me aanbevolen. Uiteraard was het pro pakket het duurste pakket, maar dat andere pakket was ook rond de 2800 euro dus.

Ik vind dit oplichting. Iemand die niet leest tekent zo. Iemand die het niet begrijpt, tekent het zo.

Ik dacht bij mezelf: dit kan ik nooit goed begrepen hebben. Dus ik bel meneer W.L en vraag of ik het goed begreep dat....

Wat blijkt. Ik had het goed begrepen, maar hij begreep wel dat ik het niet wilde doen ( oh, vind hij het zelf ook een slecht voorstel dan?).

BIj uitgeverij aspekt een zelfde soort ervaring gehad. Is dit normaal. Het voelt als oplichting. Het ontmoedigd mij om te schrijven. Ik heb nu 2,5 manuscripten. ( eentje nog bezig).
Dat laatste maak ik nog af. Maar daarna zal ik nooit een poging meer doen om er een te schrijven.

Ik vind een afwijzing niet erg, dat kan. Als het niet goed is, dan is het niet goed, klaar uit.
Ik vind de pogingen om je er financieel in te laten tuinen met duizenden euro's wel heel erg. Derhalve zal mijn hobby na het laatste manuscript worden beëindigd.

Ik kan beter gaan golfen, stuk minder duur.

Reacties

Diana Silver
Laatst aanwezig: 3 uren 23 min geleden
Sinds: 8 Nov 2010
Berichten: 4936

Stoppen met schrijven omwille van een stel idioten die niets met jouw schrijven te maken hebben? Dat snap ik niet.

Ja, het zijn oplichters. En ja, het is misselijkmakend om te bedenken dat er mensen zijn die erin trappen en deze charlatans van inkomsten voorzien. We zouden juridisch advies moeten vragen om erachter te komen of het zover gaat als een strafbare poging tot oplichterij. Dat weet ik niet.

Maar waarom stop je nu dan met schrijven? Er zijn genoeg uitgeverijen die wel kosjer met schrijvers omgaan. Schrijf die voortaan aan. En al tref je nog eens per ongelijk zo'n rotuitgever, dan gooi je hun brieven toch gewoon weer in de prullenbak?

Waar waren we gebleven?

A.Kroeze
Laatst aanwezig: 1 jaar 26 weken geleden
Sinds: 8 Nov 2014
Berichten: 305
Diana Silver schreef:

Stoppen met schrijven omwille van een stel idioten die niets met jouw schrijven te maken hebben? Dat snap ik niet.
...
Maar waarom stop je nu dan met schrijven? Er zijn genoeg uitgeverijen die wel kosjer met schrijvers omgaan. Schrijf die voortaan aan. En al tref je nog eens per ongelijk zo'n rotuitgever, dan gooi je hun brieven toch gewoon weer in de prullenbak?

Ik ben het met Diana Silver eens. (Niet relevant, maar ik meld maar even dat dat niet uitzonderlijk is.)

Primo: Als het goed is, schrijft u óók omdat u daar zelf plezier aan beleeft. Schrijven hoort leuk te zijn. (En soms ook een worsteling, dat hoort er ook bij.)
Secundo: Zoals Diana Silver ook meldt, zijn er ook bona fide uitgeverijen. Het zijn er niet zo heel veel, en het is behoorlijk moeilijk om door hen geselecteerd te worden, maar het lukt sommigen toch om tot het 'wereldje' door te dringen.
Tertio: Dan zijn er ook nog veel verdienstelijke - soms ook minder verdienstelijke - amateurschrijvers die commercieel gezien voor de reguliere uitgeverijen niet interessant zijn. De kans is groot dat u tot deze groep behoort. U kunt zich afvragen voor wie u - behalve uzelf - eigenlijk schrijft. Wil uw partner, uw zoon/dochter, uw vader/moeder uw verhalen lezen? Uw vrienden misschien? Bijna iedere schrijver wil gelezen worden. Probeer binnen uw eigen kring een publiek te vinden! En doe vooral uw uiterste best! Door heel goed te schrijven bijvoorbeeld. (Het is vandaag de dag echt niet moeilijk om een document uit te printen. Een elastiekje eromheen en klaar is Kees.)

(De reguliere uitgevers vergissen zich trouwens ook wel eens. Vaak geven zij heel middelmatige boeken uit, waarvan op den duur duidelijk wordt dat vrijwel niemand die wil lezen. Af en toe wijzen zij het werk van een literair genie af.)

vriendelijke groeten,

A.Kroeze

Yrret
Laatst aanwezig: 2 uren 14 min geleden
Sinds: 16 Jul 2012
Berichten: 5965
thales78 schreef:

Ik kan beter gaan golfen, stuk minder duur.

Hangt van uw niveau af.

Kosten per maand op mijn niveau; 700 euro exclusief prijzengeld.

Prijzengeld op jaarbasis wil ik niet vermelden omdat de Belastingdienst een vermoeden heeft van mijn overige inkomsten. Op de Golf Country Club kom ik wel veel uitgevers tegen.

Ooit protesteerde ik tegen het 'monopolie der oude heren'. Nu ben ik er zelf één.

Dries Arnolds
beheerder
Laatst aanwezig: 15 uren 50 min geleden
Sinds: 9 Nov 2004
Berichten: 4846

Dit soort bedrijven noemt men Vanity Publishers. Ze opereren als POD, maar ze houden heel erg de schijn op dat het meer is. Dat ze een reguliere uitgever zijn en grote plannen met je manuscript hebben.

Over Aspekt is hier op het forum al veel gezegd, maar dit is eigenlijk nog duurder/onvoordeliger. Een snelle rekensom leert dat (uitgaande van een winkelprijs van € 15,-, 10% royalties en 30% boekhandelskorting) je om je geld terug te verdienen je 4651 boeken moet verkopen. En dan speel je dus quitte en heb je nog geen cent verdiend.

Vaak is bij een onbekende uitgever de boekhandelskorting hoger, en de royalties kunnen ook lager zijn. Dus wellicht is het nog extremer.

Weinig mensen halen dergelijke aantallen. Debuten kennen meestal een drukgang van 1000/1500 exemplaren en weinig daarvan krijgen een tweede druk.

Daar komt nog bij dat deze Vanity Publishers vaak niet de marketingkracht hebben van een reguliere uitgever. En omdat ze financieel geen enkel risico lopen, is er vaak een minder zware (of geen) selectie op kwaliteit.

Scribendi salutem!

Riny
Laatst aanwezig: 4 uren 2 min geleden
Sinds: 16 Apr 2013
Berichten: 4583

Thales 78,

... je laat je toch niet kisten door een stelletje schlemielen!

Jouw hobby verdient beter. Gewoon doorgaan met schrijven.

vrg

Sorry, ik werd oprecht boos, dat gebeurt niet vaak.

fritztheknife
Laatst aanwezig: 22 weken 3 dagen geleden
Sinds: 12 Sep 2011
Berichten: 192
A.Kroeze schreef:

Secundo: Zoals Diana Silver ook meldt, zijn er ook bona fide uitgeverijen. Het zijn er niet zo heel veel, en het is behoorlijk moeilijk om door hen geselecteerd te worden, maar het lukt sommigen toch om tot het 'wereldje' door te dringen.
Tertio: Dan zijn er ook nog veel verdienstelijke - soms ook minder verdienstelijke - amateurschrijvers die commercieel gezien voor de reguliere uitgeverijen niet interessant zijn. De kans is groot dat u tot deze groep behoort. U kunt zich afvragen voor wie u - behalve uzelf - eigenlijk schrijft.

Er is natuurlijk ook altijd de mogelijkheid om de 'zelf uitgeef' route te gaan. Tegenwoordig is het heel makkelijk om bijna gratis een ebook uit te geven via Brave New Books, Amazon, Kobo e.d.
Je kunt dan zelf nog wel de keuze maken om een redacteur in de arm te nemen voor het redigeren (iets dat wel aan te raden is), wat natuurlijk geld gaat kosten. Maar hoogstwaarschijnlijk niet zoveel als de bedragen die jij noemt.
Ik heb mijn boek laten redigeren voor 500 euro en zag dat als een investering in mijn eigen uitgeefbedrijf.

Anyway, het is inderdaad een goed idee jezelf af te vragen wat het doel van je schrijven is en dan te kiezen welke route je wilt nemen. Maar Vanity Press is nooit redabel en dan ook ten zeerste af te raden.

Ga ondertussen gewoon door met schrijven! smile

Susses,
Maria

thales78
Laatst aanwezig: 4 jaren 7 weken geleden
Sinds: 20 Mrt 2015
Berichten: 67

Hallo.

Allereerst allen bedankt voor de reacties. Sommige mensen hebben het niet goed begrepen en die wijten zaken aan mijn 'nivo' van schrijven. Hier is het mij niet om te doen. Zoals ik al zei, is het niet goed genoeg, dan mogen ze me best weigeren. Geen enkel probleem.

Mijn doel is heel simpel:
Dat het voor de mensen mogelijk is om mijn boekje aan te schaffen indien ze dit willen.

Kortom het geld en de bekendheid interesseren me niets, toch is mijn bezwaar dat het blijkbaar alleen mogelijk is in eigen beheer en dat je echt alle zelf moet regelen. Dat wil ik niet, ik heb een beetje exepertise van een uitgever nodig. ( cover cb etc).

Mijn bezwaar is alleen dat veel uitgevers je gewoon proberen op te lichten. Of dit strafbaar is weet ik niet.
Ik schrijf in ieder geval een brief aan het t.v programma radar. Wellicht als meerdere mijn ervaringen ook hebben ( dat ze duizenden euro's vragen enzo voor niets) dat programma ook willen schrijven.

Persoonlijk vind ik dat aan de oplichtpraktijken een einde moeten komen! Goede uitgevers ( ook pod) heb ik geen enkel bezwaar tegen. Oplichters wel.

Ik kan er over door blijven gaan, maar laat ik dit niet. Ik schrijf radar en vraag mensen met soortgelijke ervaringen hetzelfde te doen. Thats it.

pr
Laatst aanwezig: 2 jaren 16 weken geleden
Sinds: 3 Nov 2013
Berichten: 364

Volgens mij wijt niemand hier iets aan jouw niveau, misschien aan je niveau bij het golfen maar niet bij het schrijven. Schrijf Radar als je dat nuttig acht, lijkt mij niet zo fijn om bij die vreselijke Antoinette aan een tafel te zitten, maar het is inderdaad schandalig wat zulk soort uitgevers uitspoken. Ga door met schrijven, en zoek de juiste manier voor jou om je boek uit te geven. Laat jouw schrijven niet beïnvloeden door een stelletje trieste idioten.

Hallo.

Diana Silver
Laatst aanwezig: 3 uren 23 min geleden
Sinds: 8 Nov 2010
Berichten: 4936
thales78 schreef:

Persoonlijk vind ik dat aan de oplichtpraktijken een einde moeten komen! Goede uitgevers ( ook pod) heb ik geen enkel bezwaar tegen. Oplichters wel.

Ik kan er over door blijven gaan, maar laat ik dit niet. Ik schrijf radar en vraag mensen met soortgelijke ervaringen hetzelfde te doen. Thats it.

thumbsup

Kijk ook hier even: http://www.schrijvenonline.org/forum/het-uitgeefpr...

Andere uitgeverij, zelfde praktijken. En heel wat lotgenoten.

Waar waren we gebleven?

thales78
Laatst aanwezig: 4 jaren 7 weken geleden
Sinds: 20 Mrt 2015
Berichten: 67
Yrret schreef:
thales78 schreef:

Ik kan beter gaan golfen, stuk minder duur.

Hangt van uw niveau af.

Kosten per maand op mijn niveau; 700 euro exclusief prijzengeld.

Prijzengeld op jaarbasis wil ik niet vermelden omdat de Belastingdienst een vermoeden heeft van mijn overige inkomsten. Op de Golf Country Club kom ik wel veel uitgevers tegen.

Nou als op jouw 'nivo' de kosten 700 euro per maand zijn, dan ben ik blij dat ik jouw 'nivo' niet heb.

Hoe dan ook, het nivo was niet het onderwerp.

thales78
Laatst aanwezig: 4 jaren 7 weken geleden
Sinds: 20 Mrt 2015
Berichten: 67
Diana Silver schreef:
thales78 schreef:

Persoonlijk vind ik dat aan de oplichtpraktijken een einde moeten komen! Goede uitgevers ( ook pod) heb ik geen enkel bezwaar tegen. Oplichters wel.

Ik kan er over door blijven gaan, maar laat ik dit niet. Ik schrijf radar en vraag mensen met soortgelijke ervaringen hetzelfde te doen. Thats it.

thumbsup

Kijk ook hier even: http://www.schrijvenonline.org/forum/het-uitgeefpr...

Andere uitgeverij, zelfde praktijken. En heel wat lotgenoten.

Heel wat lotgenoten ja. Nou ja lotgenoten, ik heb niet getekend natuurlijk, maar dat terzijde. Des te meer reden om dit soort praktijken onder de aandacht te brengen.

Yrret
Laatst aanwezig: 2 uren 14 min geleden
Sinds: 16 Jul 2012
Berichten: 5965
thales78 schreef:

Nou als op jouw 'nivo' de kosten 700 euro per maand zijn, dan ben ik blij dat ik jouw 'nivo' niet heb.

Wees inderdaad maar blij.

Ik hoop je snel bij Radar te zien. Een heel bescheiden schatting van mij is dat ongeveer 100.000 tot ongeveer 900.000 schrijvers van uw - nivo - hun ms aanbieden bij dit soort zaakjes [ louche entrepreneurs ] die zich uitgever noemen. Je actie is 100% kansloos.

thales78 schreef:

Hoe dan ook, het nivo was niet het onderwerp.

Is dit niet het onderwerp? Maar @thales78 toch, hier ligt de oorzaak van de wildgroei in het digitale uitgeversvak. Aan het niveau ms is al heel snel af te lezen dat het niveau van veel schrijvers niet verder reikt dan een horizon met karren vol boeken en signeersessies. Geld! Geld! En veel schrijvers met absurd hoge verwachtingen. Dan is het logisch dat een [ al bijna 1000] gezonde Hollander in zijn/haar vrije tijd een MS-business begint. Veel van die uitgevers zijn namelijk ook een mislukte schrijver. Helaas ook met een bedenkelijk nivo en veel hatelijk leedvermaak.

Jij gebruikt het woord nivo. Vreemd. Doe je dat ook in je ms?

https://onzetaal.nl/taaladvies/advies/bureau-buro

Citaat:

Het vergelijkbare nivo, de niet-officiële spelling van niveau, is in geen enkel algemeen woordenboek of algemene woordenlijst vastgelegd, ook niet in de jaren zestig en zeventig, toen alternatieve spellingen als buro, nivo en aksie enige populariteit genoten. Nivo komt tegenwoordig nog weleens voor, maar niveau is veel gewoner.

Ik lees dat jij jezelf nogal geweldig vindt. Omdat je de voorwaarden hebt gelezen? Het zijn bepaald geen kleine letters. Vraag zou beter moeten zijn waarom jij je naar zulke bedrijfjes wendt met je ms. Dus je stopt met schrijven? Je gedachten-kronkels beginnen nu ernstig dubieus te worden.

Ooit protesteerde ik tegen het 'monopolie der oude heren'. Nu ben ik er zelf één.

Tja
Laatst aanwezig: 5 dagen 5 uren geleden
Sinds: 4 Mei 2009
Berichten: 14122

Het is smeerlapperij. Hoe kom je bij zulke uitgevers terecht?
Speel jij zo slecht, Yrret, dat je daar zoveel geld in moet investeren om ook mee te mogen doen? En dit op amateurniveau. big grin

Waar je ook bent, 'Ik zal je vinden'.

Yrret
Laatst aanwezig: 2 uren 14 min geleden
Sinds: 16 Jul 2012
Berichten: 5965
Tja schreef:

En dit op amateurniveau. big grin

Amateur?

Ooit protesteerde ik tegen het 'monopolie der oude heren'. Nu ben ik er zelf één.

thales78
Laatst aanwezig: 4 jaren 7 weken geleden
Sinds: 20 Mrt 2015
Berichten: 67
Yrret schreef:
Tja schreef:

En dit op amateurniveau. big grin

Amateur?

Beste Yrret,

Ik weet niet goed wat ik met u commentaar aan moet. Het lijkt alsof u zichzelf de hemel in wil prijzen en denkt dat iedereen schrijft op een laag 'nivo'( ja dat is een woord). Het nivo van een schrijver is per definitie nogal een subjectieve inschatting.

Hoe dan ik geef je gewoon gelijk. Ik word opgelicht omdat ik slecht schrijf en een laag nivo heb, prima.

ps:
Het blijft mij wel een raadsel waar zo'n professioneel schrijver als u, 700 euro per maand moet betalen om u creaties ergens kwijt te kunnen. Ze zouden toch om moeten staan te springen denk ik dan.

pps:

Ik beëindig verdere conversatie met u. met alle respect, maar ik weet echt niet wat ik met u aanmoet.

thales78
Laatst aanwezig: 4 jaren 7 weken geleden
Sinds: 20 Mrt 2015
Berichten: 67
Tja schreef:

Het is smeerlapperij. Hoe kom je bij zulke uitgevers terecht?
Speel jij zo slecht, Yrret, dat je daar zoveel geld in moet investeren om ook mee te mogen doen? En dit op amateurniveau. big grin

big grin big grin big grin big grin big grin

Enne, gewoon via internet.

Iemand
Laatst aanwezig: 4 jaren 17 weken geleden
Sinds: 19 Apr 2015
Berichten: 9

Test

Iemand
Laatst aanwezig: 4 jaren 17 weken geleden
Sinds: 19 Apr 2015
Berichten: 9

Ik ken beiden uitgevers.

Ben in aanraking gekomen met hen.
Novum is niet op auteurs jacht! Maar op manuscripten jachten! Dat is hun inkomsten. Ze doen alsof je speciaal bent voor hen. Maar het zou mij niet verbazen dat iedere auteur speciaal is voor hun, want iedere auteur brengt zoveel geld binnen. ''Nee'' zeggen tegen een manuscript is ''nee'' zeggen tegen een aardig kapitaal.
In het begin wordt er geen woord over geld gepraat. Ze gaan je eerst opwarmen alsof je de ''choosen one'' bent. Later wanneer je het contract ziet, word je geconfronteerd met geld bedragen. Bijna tegen de vier duizend aan. Wat er niet openlijk genoemd wordt maar wel in verborgen letters staan is, dat je de redactiekosten nog eens zelf moet betalen. Over het algemeen is dit een bedrag rond de drie duizend, maar kan ook hoog oplopen. Over de redactie bedragen wordt er niets vermeld. Dus het zou me ook niet verbazen als het ver boven een gemiddeld bedrag zou zijn.
Je zit 'minimaal' tien jaar vast aan hen. Dat doen de respectabele uitgevers niet.
Dus je bent een koe aan een touw en zij kunnen je melken hoeveel ze willen.
Een contract bij hen ondertekenen is het zelfde als een touw om je nek doen en de ander uiteinde in hun handen leggen. Ze mogen aan je trekken naar hun eigen believen. Alleen duivels willen anderen bezitten.
Een uitgever maakt eerst kennis met de auteur voor die een contract geeft. Ze willen weten met wie ze in zee gaan. Novum schijnt geen interesse te hebben om hun auteurs te ontmoeten, zolang zij het contract tekenen en het geld overmaken. Ook is het niet na te gaan hoeveel boeken zij op hun boekenbeurzen verkopen.
Hoe moet een auteur hun administratie bijhouden? Prijzen win je niet bij hen, dus er zit geen groei en bloei voor een auteur. Zij nemen geen enkel risico. Zij hebben niets te verliezen.

Querido geeft ook E-boeken, maar daar heb je de touwtjes in eigen handen.

Aspect ken ik vanaf zijn begin periode toen hij totaal niets was. Hij nam verhalen en gedichten van auteurs -gratis-. Heeft hen nooit betaald. En ook wilde hij dat de auteurs hun rechten gingen afstaan.
Dit regelde hij via zijn zus die advocaat was/is.
Een keer riep hij mij bij zijn oude uitgever in Utrecht. Enthousiast kwam ik daar aan met mijn manuscript.
Het was een grote dag in mijn leven dat een uitgever interesse had in mijn werk.
Toen ik daar aankwam, verveelde hij zich dood wanneer ik over mijn manuscript sprak.
En kon alleen maar over seks praten. Hij wilde seks. Hij zei dat hij op zin minst gehoopt had om mijn borsten te mogen zien.
Hij zei dat ik een onderdanig en dom-idioot mens ben, omdat ik mijn echtgenoot trouw ben.
Ik hoop dat zijn vrouw geen dom-idioot mens is.

Eerst was ik in de waan met zijn erotische boeken. Ik dacht dat hij behoefte had om over de boeken te praten. Maar hij is gewoon een hijger die door de telefoon graag vertelt over de cup maat van zijn vrouw, haar onderlichaam en alle andere intieme dingen.Later drong het tot mij door dat hij een hijger was.
Ik zou zijn vrouw graag willen tegen komen en enthousiast tegen haar willen zeggen: 'Weetje nou wat ik over jouw seksleven allemaal weet?'

Deze uitgevers zijn zielige mensen. Ze zijn triest!

Stoppen met schrijven moet je beslist niet doen, want dan hebben deze kleine mensen jou klein gekregen. Schrijf door. Een keer komt jou dag!!!

Schrijf mij niet terug. Ik wil geen discussies. Ik wil jou alleen aanmoedigen om door te gaan met schrijven.

Mijn echtgenoot zegt altijd dat er meer goede mensen op de wereld zijn dan slecht bedoelden.

Groet en heel veel liefde en warmte,
Iemand die jou heel goed begrijpt.

Iemand
Laatst aanwezig: 4 jaren 17 weken geleden
Sinds: 19 Apr 2015
Berichten: 9

Correcite: En HIJ kon alleen maar over seks praten.

Diana Silver
Laatst aanwezig: 3 uren 23 min geleden
Sinds: 8 Nov 2010
Berichten: 4936
Citaat:

Schrijf mij niet terug. Ik wil geen discussies.

Pardon? Mja, ik denk toch echt dat je zelf het hek van de dam haalt als je met zo'n eerste post op een forum verschijnt. Wat een tirade. Met ongeloofwaardige kanten. Wat moet ik hier nou mee? Je zomaar geloven? Of toch maar niet. Ik denk dat ik voor optie twee ga. Misschien als je je even voorstelt...? Daar is een rubriek voor.

Waar waren we gebleven?

thales78
Laatst aanwezig: 4 jaren 7 weken geleden
Sinds: 20 Mrt 2015
Berichten: 67
Diana Silver schreef:
Citaat:

Schrijf mij niet terug. Ik wil geen discussies.

Pardon? Mja, ik denk toch echt dat je zelf het hek van de dam haalt als je met zo'n eerste post op een forum verschijnt. Wat een tirade. Met ongeloofwaardige kanten. Wat moet ik hier nou mee? Je zomaar geloven? Of toch maar niet. Ik denk dat ik voor optie twee ga. Misschien als je je even voorstelt...? Daar is een rubriek voor.

Wat novum betreft heeft ie geen woord gelogen. Over het hijgen en zo bij aspekt, daar heb ik geen ervaring mee. Dus dat weet ik niet.

Iemand
Laatst aanwezig: 4 jaren 17 weken geleden
Sinds: 19 Apr 2015
Berichten: 9

Thales, ik kan het niet nalaten.
Kijk maar bij uitgeverij Free Musketeers. Zij hebben verschillende mogelijkheden.

Likaiar
Laatst aanwezig: 1 jaar 41 weken geleden
Sinds: 23 Aug 2013
Berichten: 416

Waren dat niet de mensen die ongevraagd je manuscript doorstuurden naar America Star Books?

thales78
Laatst aanwezig: 4 jaren 7 weken geleden
Sinds: 20 Mrt 2015
Berichten: 67
Iemand schreef:

Thales, ik kan het niet nalaten.
Kijk maar bij uitgeverij Free Musketeers. Zij hebben verschillende mogelijkheden.

Ja dat is eigenlijk hetzelfde laken en pak. Die vragen 80 emailadressen...en boekschout 40. Dan kun je nog het beste naar boekschout gaan die zijn wel echt gratis geloof ik, behalve dan voor je familie.

Iemand
Laatst aanwezig: 4 jaren 17 weken geleden
Sinds: 19 Apr 2015
Berichten: 9

Thales dank voor de tip over de Musketeers.
Mijn beslissing is nu gevallen. Ik ga het bij Brave New Book doen.
De kosten moet ik nog uitreken. Ze zijn aangesloten bij Querido en Singel... En zij geven ook literaire prijzen, dit is toch belangrijk voor groei en bloei.
En ik kan de verkoopcijfers bij houden. Ik heb al acht boeken uitgegeven die zal ik her-publiceren bij Brave New Book. Mijn vorige uitgever 'In de Knipscheer' verkoopt de boeken op boekenbeurzen en heeft mij nooit een kopercent betaald. Ik kan het niet bewijzen. Ik weet alleen dat hij de boel belazerd.

Vele uitgevers verkopen de boeken op dergelijke festivals en boekenbeurzen, waar de auteur niets van weet.
Ik hoop dat ook jij een goede uitgever vind.

Thérèse
beheerder
Laatst aanwezig: 5 uren 31 min geleden
Sinds: 2 Aug 2009
Berichten: 5904
Iemand schreef:

Ik kan het niet bewijzen.

Iemand, wees dan een beetje voorzichtig. SO is geen plaats om smaad en laster te verspreiden; sommige posts van je zijn echt op en soms over het randje, zoals de seksueel suggestieve stukken uit # 18, en de suggestie dat uitgevers boeken verkopen zonder royalty's uit te betalen, hierboven.

Tijdens de zomervakantie schrijfmeters maken in De scribbe? Lees er meer over op deze pagina.

Iemand
Laatst aanwezig: 4 jaren 17 weken geleden
Sinds: 19 Apr 2015
Berichten: 9

Oke. Haal mijn stukken dan weg. Ik wist niet wat wel en niet kan. Mijn doel was om nieuwe auteurs te waarschuwen. Maar haal alles van mij weg.

Iemand
Laatst aanwezig: 4 jaren 17 weken geleden
Sinds: 19 Apr 2015
Berichten: 9

Of u kunt de namen van de uitgevers doorstrepen.

Django Mathijsen
Laatst aanwezig: 1 jaar 11 weken geleden
Sinds: 18 Jul 2010
Berichten: 126
Iemand schreef:

Mijn vorige uitgever 'In de Knipscheer' verkoopt de boeken op boekenbeurzen en heeft mij nooit een kopercent betaald. Ik kan het niet bewijzen. Ik weet alleen dat hij de boel belazerd.

Heb je nog nooit een royaltyoverzicht gehad dan?

Iemand schreef:

Oke. Haal mijn stukken dan weg.

Weghalen van jouw beschuldigingen is geen oplossing. De geest is uit de fles. Heel veel mensen hebben gelezen wat je hier hebt gezegd. En bovendien: dit forum zit vol met schrijvers en voor hen is het belangrijk om te weten of een uitgeverij betrouwbaar is of niet.

Dus: ten eerste vind ik dat jij nu de plicht hebt om te bewijzen wat je hebt gezegd. Anders zijn je uitspraken niet serieus te nemen. Ten tweede: als jouw uitspraken nu verwijderd zouden worden, dan zou daarmee "Novum Publishing" en "In de Knipscheer" de kans worden ontnomen om op jouw beschuldigingen te reageren (als zij dat nodig vinden).

Dus even voor de duidelijkheid. Er zijn hier twee beschuldigingen geuit die wat mij betreft relevant zijn voor ons, schrijvers:
1 Novum Publishing zou geen echte uitgever zijn, maar Vanity Press (d.w.z. dat ze auteurs laten betalen voor uitgegeven worden).
2 In de Knipscheer zou niet correct met royalty's omgaan.

Wanneer dat feiten zijn die bewezen kunnen worden, dan moeten wij, schrijvers, dat weten zodat we met een grote boog om deze uitgeverijen heen kunnen lopen. Maar als dat geen feiten zijn... beschuldigingen die meer spelfouten dan bewijzen bevatten, zijn niet serieus te nemen.

thales78
Laatst aanwezig: 4 jaren 7 weken geleden
Sinds: 20 Mrt 2015
Berichten: 67
Django Mathijsen schreef:
Iemand schreef:

Mijn vorige uitgever 'In de Knipscheer' verkoopt de boeken op boekenbeurzen en heeft mij nooit een kopercent betaald. Ik kan het niet bewijzen. Ik weet alleen dat hij de boel belazerd.

Heb je nog nooit een royaltyoverzicht gehad dan?

Iemand schreef:

Oke. Haal mijn stukken dan weg.

Weghalen van jouw beschuldigingen is geen oplossing. De geest is uit de fles. Heel veel mensen hebben gelezen wat je hier hebt gezegd. En bovendien: dit forum zit vol met schrijvers en voor hen is het belangrijk om te weten of een uitgeverij betrouwbaar is of niet.

Dus even voor de duidelijkheid. Er zijn hier twee beschuldigingen geuit die wat mij betreft relevant zijn voor ons, schrijvers:
1 Novum Publishing zou geen echte uitgever zijn, maar Vanity Press (d.w.z. dat ze auteurs laten betalen voor uitgegeven worden).
2 In de Knipscheer zou niet correct met royalty's omgaan.

n.

Dat van novum publishing kan ik bewijzen. Ik heb het contract hier nog liggen, moet ik het scannen en mailen?

Lees Schrijven Magazine
  • Leer schrijven als Stephen King
  • Alles wat een schrijver moet weten over uitgeverijen
  • Schrijftips van Sander Kollaard (Stadium IV)
  • Wat verdien je aan een boek?
  • Crashcourse publiciteit & promotie
  • De schrijfdip en wat je ertegen kunt doen

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Neem vóór 23 september 16:00 u. een abonnement!

MELD JE AAN
Lees Schrijven Magazine!

Lees het komende nummer van Schrijven Magazine. Meld je aan vóór 23 september!

Word abonnee!