Lid sinds

4 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Meerdere uitgevers geïnteresseerd

Dag allemaal, Ben nieuw op dit forum, nice to meet you! :) Ik heb afgelopen jaar gewerkt aan een boek en heb - zoals zovelen doen - een handjevol uitgeverijen aangeschreven. Nu reageren er meerdere positief. Mijn vraag: zijn er auteurs die eerder met zo'n scenario te maken hebben gehad, en is het denkbaar dat ik misschien kan onderhandelen over bijvoorbeeld royalties. Zijn er uitgeverijen die weleens afwijken van hun standaard staffeltjes in royalties, als ze een auteur of boek graag aan zich willen binden? Of is het een beetje 'not done' en ondenkbaar om daar over te beginnen? Of zit de markt op dat aspect misschien dicht? Hoe pak je zo iets aan? Ik zou wel eens wat ervaringen daar over willen lezen. Ofwel: wat te doen bij meerdere goede reacties? Groet! Debutantje

Lid sinds

6 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Je kunt kijken naar naamsbekendheid en grote van de uitgever. Als de uitgever bekender is dan is de kans groot dat ze jouw boek beter kunnen verkopen. Je kunt ook eens googelen naar ervaringen met de uitgevers. Kijk ook goed naar wat voor uitgever je in zee mee gaat. Is het een traditionele uitgeverij of is het een uitgever die je geld vraagt om jouw boek uit te geven? Het zou misschien helpen als we weten welke uitgevers het om gaat.

Lid sinds

4 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi Odysseia, weet je toevallig de titel van dat topic? Ik kon zelf even niks vinden... Groet en dank!

Lid sinds

4 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Excuus, tijdje stil geweest, onder andere omdat ik ontzettend druk ben geweest met de afronding van het boek. Het ligt volgende maand in de winkel, ben helemaal blij met de uitgever, ze hebben ontzettend veel zinnige feedback gegeven en het is wat mij betreft helemaal leuk geworden :)