Lid sinds

6 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Boek POD uitgeven, uitgevers aanschrijven nog zin?

Mijn boek is mei 2014 POD uitgegeven, iets wat achteraf gezien in mijn ogen niet zo'n slimme zet is geweest. Nu neem ik de proef op de soms door mijn manuscript van het boek, alsnog door te sturen naar diverse uitgeverijen, maar kom toch op redelijk wat sites tegen dat ze liever geen manuscripten ontvangen van reeds gepubliceerde boeken. Vanuit mijn POD uitgeverij is er overigens geen enkel probleem. Als ik de overgebleven boeken afneem, mag ik namelijk overstappen zonder enkel gezanik. Maar heeft het überhaupt wel nut om het nog te proberen bij de uitgeverijen die dit niet specifiek als voorwaarde op hun website plaatsen?

Lid sinds

8 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Waarom niet? Hoe liep je boek? Heb je goede recensies ontvangen inmiddels? Mail dat er gewoon bij, dat lijkt me een goede manier om je te onderscheiden. Mijn POD won de Coffee Company Book Award en komt in november opnieuw uit bij een 'traditionele' Amsterdamse uitgeverij. Dus zo kan het ook gaan ;). Groetjes K.

Lid sinds

10 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Mijn boek is mei 2014 POD uitgegeven, iets wat achteraf gezien in mijn ogen niet zo'n slimme zet is geweest.
Waarom niet?

Lid sinds

6 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ja heb juist goede recensies ontvangen. Alleen ben ik toch de mist in gegaan en stonden er nog wat stijlfoutjes e.d. in. Doodzonde natuurlijk, maar over het verhaal niets meer dan lof (van onafhankelijke lezers natuurlijk, mijn moeder tel ik niet mee ;-)). POD is natuurlijk leuk om je eigen boek thuis op de plank te krijgen, maar ik heb niet echt het idee dat je er een daverend succes mee kan creëren. Niet zonder enige notie van promotiemogelijkheden en eventuele connecties met de juiste bedrijven/personen e.d. Heb inmiddels een Facebookpagina, Twitter en eigen website. Maar hoewel ik het knutselen heel erg leuk vind om te doen, heb ik bijvoorbeeld geen weet van SEO en dat soort dingen. Wel leuk is dat ik 'fanmail' krijg. Niet veel, maar toch reacties van volstrekt onbekenden die het boek hebben gekocht, gelezen en er helemaal weg van zijn. Maar bedankt voor de reacties. Ga het dan toch gewoon proberen!

Lid sinds

6 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Heb trouwens de goeie recensies mooi opgenomen in mijn boekenvoorstel, zoals Katniss voorstelde. Super leuk om te lezen dat je boek op deze manier onder de aandacht is gekomen!

Lid sinds

5 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Zeker doen, niet geschoten is altijd mis. Zeker als je zoveel goede reacties erop krijgt, kan de uitgeverij misschien wel hetzelfde denken en het toch in overweging nemen.

Lid sinds

11 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hi Denise, Zou het wel doen - na het manuscript nog een keer nagelopen te zijn op foutjes en stijlpunten. Dan kun je in je de begeleidende brief melden dat de oude versie online heeft gestaan en goede recensies heeft gekregen, en dat je naar aanleiding van de feedback die je gekregen hebt een nieuwe versie kunt aanbieden. Nu nieuw extra gratis meer ;)