Lid sinds

5 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Uitgeverij kiezen

Beste mensen, Ik ben een Belgische schrijver uit de provincie Antwerpen. Momenteel ben ik bezig aan mijn eerste roman en het zal normaal gezien niet zo lang meer duren voor ik klaar ben met het verhaal op papier te zetten. Ik begin er dan ook serieus over na te denken hoe ik mijn boek zal uitgeven wanneer het volledig af is. Ik heb al vrij veel gelezen (o.a. op deze site) over de verschillende mogelijkheden en de stappen die men moet doorlopen van manuscript tot boek. Printing on demand, een manier van uitgeven die tegenwoordig veel gebruikt wordt, zie ik op het eerste zicht niet meteen zitten. De voornaamste reden hiervoor is omdat het me dan moeilijk lijkt om als totaal onbekende schrijver je debuut te promoten en in zoveel mogelijk winkels te krijgen. Dus gaat mijn voorkeur eerder uit naar de klassieke uitgeverij, maar corrigeer mij a.u.b. als ik me compleet vergis of nonsens uitkraam. Maar bon, mijn vraag/oproep is de volgende: kan er iemand mij een deugdelijke uitgeverij adviseren die mij en mijn boek serieus zal nemen, bij wie ik een eerlijk aandeel zou kunnen verdienen (zonder "in 't zak gezet te worden") en mij begeleiden bij het opmaken, nalezen etc. van het boek? Voor zover ik dat nu kan voorspellen zal mijn manuscript plusminus 100 Word-A4'tjes tellen. Niet al te lang, maar ook niet heel kort, lijkt me. Het handelt over een groep muzikanten die trachten door te breken en een vast inkomen te vergaren met hun muziek, ondanks de slechte toestand waarin de muziekindustrie zich bevindt en de vele (persoonlijke) obstakels op hun weg. De stijl typeren is een vrij moeilijke opgave naar mijn mening, maar om een algemeen beeld te scheppen zou ik zeggen dat het enigszins iets wegheeft van wat je in sommige werken van Dimitri Verhulst en Herman Brusselmans leest. Al wil ik mezelf die virtuositeit absoluut niet toekennen, maar ik tracht een klein beetje te beschrijven wat voor verhaal het is. Is er iemand die mij advies/raad kan geven? Alvast erg bedankt

Lid sinds

15 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
  • Beheerder
Het eerste wat dan bij me opkomt is uitgevers zoeken die boeken in de stijl van Verhulst en Brusselmans uitgeven. Zoek zoveel mogelijk boeken die op jouw boek lijken (qua stijl, qua onderwerp etc) en maak daarvan een lijstje van uitgevers.

Lid sinds

5 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hm, ja, ok, bedankt, dit is inderdaad een logische eerste stap. :) Is het trouwens zo dat een uitgeverij bij het opsturen van je werk verwacht dat het al helemaal af is? Ik bedoel: opgemaakt met inspringen, alinea's, etc. of word men hierbij nog begeleid achteraf?

Lid sinds

13 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Alinea's zijn natuurlijk een must, anders wordt het wel een erg grote lap tekst :) . Inspringen is dan weer iets voor achteraf, dat was tenminste bij mijn uitgever zo.