Lid sinds

5 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

boekscout yo

hoi allemaal ik zit te twijfelen of ik mijn boek wel of niet ga uitgeven bij boekscout yo aan de ene kant hoor ik allemaal goede beoordelingen en aan de ene kant een paar slechte zou ik het nou wel of niet doen wat is verstandig ben trouwens 14 jaar

Lid sinds

9 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Met de zoekfunctie kan je van alles over Boekscout vinden. Ik geef je wel de tip om leestekens en hoofdletters te gebruiken, want met elk bericht dat je hier typt, profileer je je als schrijver. Persoonlijk neem ik mensen die niet eens de moeite doen om hun taalgebruik te verzorgen niet erg serieus.

Lid sinds

6 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Toen ik 14 was, heb ik mijn boek uitgegeven bij Boekscout, want Yo werd pas een jaar later opgericht. Het leuke aan deze uitgeverij is dat je hier als jongere natuurlijk veel kans maakt. Je weet bijna zeker dat je je boek straks in handen mag houden. Dat is een geweldige ervaring! Bij mij ging de communicatie goed en de omslag was heel mooi. Het zullen vooral familieleden, vrienden, kennissen en kennissen van kennissen zijn die je boek lezen, omdat eigenlijk vooral boeken van de grotere uitgeverijen in boekwinkels en bibliotheken terechtkomen. Misschien wil de plaatselijke bibliotheek en boekwinkel je boek hebben, maar veel verder zul je waarschijnlijk niet komen. Ook zul je zelf iemand moeten vinden die je boek wil corrigeren, want dat deed Boekscout niet. Een paar jaar geleden was een voorwaarde trouwens dat je van tevoren minstens 40 kopers moest vinden voor Boekscout je boek wilde uitgeven, zodat die zeker wist dat die wat zou verdienen. Dat werd me pas later verteld. Ik weet niet of dat nog steeds zo is. Maar ik zou zeggen: doen! Maak je debuut met het verhaal dat je hebt geschreven, want het is fantastisch om je boek in handen te houden! In de toekomst schrijf je vast een nóg beter verhaal dat je altijd alsnog naar een andere uitgever kunt sturen. Maar zoals ik al zei: het is inmiddels jaren geleden en er kan veel zijn veranderd.

Lid sinds

5 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
ja ik moest 40 emailadressen zomaar geven waar ze mails naar gingen sturen en ze bespraken bijna niks met me dus heb het niet gedaan. maar ik ben nu op zoek naar een andere uitgever

Lid sinds

5 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Misschien is het een idee om eens te kijken naar Jaylen Books. Als zij je manuscript goed genoeg vinden weet ik zeker dat ze je op een goede manier zullen begeleiden.

Lid sinds

5 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
er zijn ook POD uitgevers waar je gewoon tegen een scherpe prijs (b.v. 5 euro per boek) je eigen boeken kunt laten drukken vanaf 50 stuks. Alles wat je extra wilt moet je voor de helft meebetalen. Daar ben ik erg tevreden over.

Lid sinds

5 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Boekscout heeft een zeer dubieuze handelswijze: 40 mail adressen inleveren en wurgcontracten, en ze zijn zowel telefonisch als per mail onbereikbaar: ook dat zegt veel over de weinig klantvriendelijke houding. De concurrentie in de huidige uitgeverijenbusiness is moordend en ik hoorde dat Boekscout bijna failliet is: zoals hieronder ook al werd vermeld, je kunt tegenwoordig voor een klein bedrag ebooks of print uitgeven, daar heb je Boekscout en oprichter Lars Meiners (heb je trouwens al eens gegoogled op deze naam, toch eens doen, je komt de meest interessante info tegen, zie www.veit.nl ;-) niet voor nodig. succes!