Lid sinds

5 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

United PC uitgeverij

Hallo, ik ben Nina, en nieuw op dit forum. Ik ben 15 jaar oud en schrijven is al jarenlang mijn grootste passie en ook mijn diepste wens voor de toekomst. Ik ben momenteel bezig aan een nieuw verhaal en ben al stilletjes op zoek naar een eventuele uitgever die mijn boek zou kunnen publiceren. Zo kwam ik bij United PC. Ik vraag me af of iemand ervaringen heeft met deze uitgeverij en die zou willen delen. Ik ben op zoek naar een soepele uitgeverij, waar ik kansen heb en waar ik er zeker van ben dat mijn verhaal niet misbruikt gaat worden. Ik wil er echt de mogelijkheid hebben me te ontwikkelen, mede omdat ik graag van schrijven mijn beroep wil maken. Het is mijn grootste passie en ik zou niks anders kunnen bedenken om te doen. Zou deze uitgeverij een eventuele optie kunnen zijn voor mij? Alvast bedankt. Met vriendelijke groet, Nina.

Lid sinds

5 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Nu wel dus... Wat jammer, het schijnt niet echt positief te zijn en het klinkt niet super fijn. Ik zal binnenkort even contact opnemen met de uitgeverij en als ik dan nog geen goed beeld heb gekregen, laat ik het voor wat het is. Is hier misschien nog iemand die eventueel een uitgever weet voor high-fantasy verhalen? Ik zoek dus een uitgever die veel vrijheid geeft, mij kansen geeft en me kan helpen ontwikkelen, en - super kinderachtig, maar ik moet het aangeven - redelijk op tijd reageert? Ik ben zo slecht in staat lang te wachten.. Ik zoek iets kleinschaligs maar fijns, met kansen en mogelijkheden. En natuurlijk een uitgeverij die ook manuscripten van minderjarigen accepteert. Ik zou het heel erg fijn vinden om wat te horen! Liefs, Nina.

Lid sinds

7 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Er zijn over het algemeen gezien twee manieren waarop je kunt uitgeven (uitzonderingen even niet meegerekend): POD en regulier uitgeven. POD staat voor "printing on demand". Deze uitgeverijen stellen veel minder strenge eisen dan een regulieren uitgeverij. Natuurlijk, er zijn wat eisen, maar als je verhaal en schrijfstijl gewoon goed zijn dan wordt je zeker uitgegeven. Ze printen je boek, maar het komt niet automatisch in de winkels en bibliotheken. Daar moet je zelf voor zorgen. Dat betekent niet dat het niet mogelijk is! Je kunt jezelf presenteren en bekend maken onder lezers, en uiteindelijk je boek bij winkels zelf aanbieden. Je hebt dus de mogelijkheid om je te ontplooien, maar daar moet je wel wat voor doen. Reguliere uitgevers bekijken je verhaal heel precies. Ze geven alleen het beste van het beste uit. Goed, stel dat je steengoed bent en ze willen je uitgeven, dan volgt een herschrijfronde: zij geven precies aan wat je misschien beter kunt veranderen, waar het verhaal niet lekker loopt, zodat je het kan herzien en nog beter kunt maken. Als de uitgever dan tevreden is, geeft hij het uit. Dan is je boek meteen al een stuk bekender: je komt meteen of gemakkelijk in de winkels en bibliotheken, en promotie hoef je niet zelf te doen. Hoe groter de uitgever, hoe bekender je wordt. Maar ook bij kleinere uitgeverijen geldt: als je het er voor over hebt en je hebt een goed verhaal, kom je er wel. Maar het is bij reguliere uitgeverijen een stuk makkelijker om hogerop te komen, hoewel ze wel strenge eisen stellen. Als je kleinschaligheid wilt, kijk dan eens bij mijn twee favorieten: Zilverspoor en Books of Fantasy. Zij geven zeker werk uit van jonge schrijvers. Eigenlijk doen alle uitgeverijen dat wel, als je verhaal maar goed genoeg is. Zilverspoor en Books of Fantasy zijn regulier, maar niet zo groot. Ik heb van veel mensen gehoord dat het contact fijn is. Wel zul je iets moeten doen aan de promotie, want tja, zo groot zijn ze niet. Als je meteen de grootse en meest invloedrijde uitgeverij op het gebied van fantasy wilt hebben: Luitingh Fantasy. Als je voor POD gaat, heb je bijvoorbeeld Boekscout, die wordt veel gebruikt. Zij hebben een speciale afdeling voor jonge schrijvers: Boekscout YO! Voor de rest is het vooral googlen. En kijk eens op de site hier: klik op "Advies" en dan op "Schrijfgids". Daar zie je een kopje "uitgeverijen". Er staat een lijst van alle uitgeverijen, misschien zit er wat tussen.~ Veel succes!