Lid sinds

5 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

uitgeven

hoi ik wil graag mijn boek uitgeven maar hoeveel kost dat en hoe moet je een uitgeverij vinden die jouw boek wil verkopen

Lid sinds

7 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Jouw boek kost US$4.95 + verzendkosten bij afname van 500 exemplaren. Bij Alibaba zitten nu ook een paar uitgevers die je graag verder helpen. Het maakt hun trouwens niet uit wat voor boek. Dik-dun-slecht-goed-groot-klein, alles geven ze uit.

Lid sinds

11 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Yrret... Yrret bedoelt denk ik te zeggen dat je vraag te algemeen is. We moeten weten wat voor boek het is, hoe dik, hoeveel exemplaren je wilt hebben etc. Ook is deze vraag al heel vaak gesteld. Kijk maar op het forum onder Uitgeven. Succes met je boek!

Lid sinds

9 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Angelaxx, je bent allemaal topics aan het openen zonder eerst op het forum rond te zoeken of er al zulke topics zijn. Die zijn er namelijk. Dus eerst zoeken of het antwoord op je vragen al ergens op het forum staat en als dat niet zo is, dán pas een eigen topic erover openen a.u.b.

Lid sinds

5 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
maar diana silver ik kan geen forum vinden wat zegt hoeveel het kost, waar en hoe + andere forums openen hem niet bij mij alleen maar een paar . ow en Odysseia ik schrijf een horror boek , het is tot nu toe 8.559 woorden komen nog wat meer bij en hetzelfde als bij diana silver de forums die ik kan openen daar staat niet bij en andere kan ik dus niet openen dan komt er deze pagina is niet beschikbaar

Lid sinds

11 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
In de map http://www.schrijvenonline.org/forum/het-uitgeefp… staan veel draadjes die over dit onderwerp gaan. Als je daar een stuk of tien van leest, zul je zien hoeveel keuzes je bij deze beslissing moet maken. Wat je nu vertelt, is namelijk nog steeds veeeel te weinig om "even" antwoord te geven...

Lid sinds

15 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
 • Beheerder
Grofweg heb je de keus tussen een reguliere uitgever en printing-on-demand/eigen beheer. In het eerste geval kost het je niks, maar is de kans dat ze je manuscript accepteren vreselijk klein, zeker gezien je leeftijd en de beperkte schrijfervaring die je hebt. In het tweede geval zijn de kosten afhankelijk van heel veel factoren, waar het aantal pagina's maar een heel klein onderdeel van is. Wat meespeelt zijn de aanbieder, de extra diensten (redactie, opmaak, isbn, distributie), de uitvoering (gebonden, paperback, zwartwit, kleur) en natuurlijk het aantal dat je wilt laten drukken. Een POD-uitgever accepteert in principe alle boeken, want je betaalt ervoor. Een aparte status hebben Free Musketeers en Boekscout. Die werken wel als POD, maar vragen niet altijd geld. Wel willen ze in ruil een aantal contacten (e-mailadressen hebben).

Lid sinds

10 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
 • Moderator
Een aparte status hebben Free Musketeers en Boekscout. Die werken wel als POD, maar vragen niet altijd geld. Wel willen ze in ruil een aantal contacten (e-mailadressen hebben).
Ik geloof dat Free Musketeers wel een basisafname vraagt; iets van vijftien boeken - dat is dan toch 15 keer een x-bedrag (ergens tussen de tien en twintig euro, en dat keer 15 is 150 à 200 euro). @ angelaxx, zoek dit altijd even goed van tevoren uit op de betreffende websites of waag er een telefoontje aan. Lees ook altijd contracten die men je opstuurt, goed door.

Lid sinds

7 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Vorig jaar heeft Free Musketeers mijn boek 'Het veen' uitgegeven. Het klopt dat ze e-mail adressen vragen om een promotie-mail naartoe te sturen. Zo hopen ze om minstens 15 stuks van je boek te verkopen. Als ze minder dan 15 stuks in de voorverkoop verkopen, wordt je boek niet uitgegeven. De auteur mag ze ook zelf kopen met 25% korting. Boekscout schijnt 40 verkochte boeken als minimum te stellen. Ook kan je eens op www.bravenewbooks.nl kijken. Daar kan je zelf gratis je boek uitgeven zonder kosten en verdere eisen. Het nadeel is wellicht, dat je dan echt alles zelf moet doen. Soortgelijke site's: www.mijnbestseller.nl en Pumbo. Zo zijn er wel meer. [Dries: links aangepast]