Lid sinds

9 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Luxe positie: 3 uitgeverijen zijn geïnteresseerd, wat nu?

Ik hoop dat er iemand in de zaak is die me kan helpen met dit luxe probleem. Afgelopen week heb ik mijn manuscript opgestuurd naar de uitgeverijen waar ik me goed bij voel, alleen nu zijn er 3 geïnteresseerd in wat ik heb gemaakt. Wie kan mij adviseren wat het beste plan de campagne is? De uitgeverijen: Nieuw Amsterdam Becht - Gottmer uitgevers groep Loopvis

Lid sinds

10 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Bij alledrie langs gaan en kijken waar je je het beste thuis voelt, en waarvan je het idee hebt dat ze je boek het beste in de markt kunnen zetten. Die zou ik dan kiezen. Wees overigens erg voorzichtig; dat ze geïnteresseerd zijn wil nog niet zeggen dat ze ook daadwerkelijk met je verder willen.

Lid sinds

10 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Allereerst, hartstikke fijn dat er drie uitgevers geïnteresseerd zijn in je werk. Ik sluit me aan bij Peregrine: maak een afspraak en ga gewoon langs. In een gesprek kom je erachter of het klikt of niet en wat de wederzijdse verwachtingen zijn. Soms zal een uitgever andere ideeën over (de richting van) je uiteindelijke boek of schrijfcarrière hebben dan jij. Kijk ook goed naar wat een uitgeverij allemaal wel of niet doet om je boek in de markt te zetten. Je kan van tevoren ook een vragenlijstje maken. Verder is niets definitief totdat je een contract onder je neus hebt en die ook getekend hebt. Interesse, en zelfs initiële begeleiding, wil niet altijd zeggen dat het uiteindelijk ook echt zal komen tot een boek. Ook wil publicatie van je eerste boek niet altijd zeggen dat de uitgever automatisch ook (al) je volgende manuscripten zal willen uitgeven.

Lid sinds

7 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Prachtig Gertrude! Ik sluit me aan bij de rest! Kies waar je je goed bij voelt. Misschien is het ook niet onbelangrijk naar de oplage te informeren en hetgeen jij per verkocht boek krijgt? Wat je verplichtingen zijn? Hoeveel promotie willen ze rond je boek maken? Wat zijn ze met je van plan? Streef naar een win-win situatie. Ga overal langs en als ze gelijkwaardig blijken dan moet je ze misschien een beetje tegen elkaar uitspelen? Doe je dat ook niet als je een nieuwe auto wil kopen? Da's mijn bescheiden mening maar hé :)

Lid sinds

13 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ze zijn alle drie goed, al hebben Nieuw Amsterdam en Gottmer een oudere naam en misschien wat meer afzetkanalen. Peregrine's advies is echt heel goed, zou ik zeker zo doen. En gefeliciteerd met de mooie pluim die je alvast binnen hebt! Luxe problemen zijn ook problemen, maar ze zijn wel leuk.

Lid sinds

7 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi Gertrude, In september 2013 heb ik een workshop van Arjen Lubach gevolgd en kreeg ik de tip om te kijken naar het budget dat de uitgever beschikbaar stelt voor promotie. Is wellicht ook een handige tip voor jou, mocht je nog in tweestrijd verkeren. Of heb je inmiddels al een keuze gemaakt? Nee hoor, ben niet nieuwsgierig ;-)