Lid sinds

6 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Uitgever gezocht voor mijn gedichtenbundel

Ik weet al 32 jaar wat educatieve "tornadoproeven" op vliegtuigen zijn! Horen anderen daar volgens de wet dan democratisch beschouwd ook niet een vage notie van te hebben?

Lid sinds

15 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
 • Beheerder
Ik mis hier een beetje een concrete vraag. Voor het zoeken van uitgevers is dit forum niet bedoeld. Als je tips wilt over het vinden van een uitgever zul je veeel specifieker moeten zijn. Wat voor een boek is het? Wat heb je zelf al ondernomen om een uitgever te vinden? Wat verwacht je van een uitgever?

Lid sinds

6 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Bedankt voor de reacties. Jaren van tevergeefs zoeken naar een uitgever, die tot de overtuiging kon komen, dat er iets uitgegeven moest worden, deed mij tot het zelf uitgeven van "the Tornado Sword" via een uitgever daarvoor eerder dit jaar komen, welke nog niet het gewenste resultaat opleverde. Bij zulke de wereld bedreigende ingrijpende experimenten van staatsgevaarlijke aard, waarbij ook uitgevers het leven kunnen verliezen, zou je toch verwachten, dat uitgevers wat gretiger zouden zijn om de maatschappij duidelijk te helpen maken wat er gebeurd is. Ook zij konden het volgens één van hun allemaal enkel science fiction vinden, terwijl zulke experimenten toch beslist tot een normaal mens door hadden moeten kunnen dringen. Kennen uitgevers hun plicht niet meer, of kunnen ze zichzelf en hun cliënten slechts door hun onverstand ten gronde laten blijven richten, waarbij ze slechts als al te nonchalante "tornadoproeftypes", die hun nek klakkeloos educatief om kunnen laten blijven draaien zonder dat daar een haan naar kraait, met zo'n Bijlmerramp op een hoofdstad uit de bus kunnen blijven komen? Erg geëngageerd komen ze bij mij in elk geval niet over!

Lid sinds

6 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Er zal toch op de een of andere manier iets over moeten worden gepubliceerd. Misschien dat iemand hier raad weet, of dat dit probleem, waar steeds meer mensen op de meest gruwelijke wijze het slachtoffer van worden, tot een product van eigen hand erover kan bewegen. Erg geëngageerd zou je hier niet voor hoeven te zijn, als je jezelf kunt realiseren, dat ons eigen leven er ook van af zou kunnen hangen! Mochten mijn gedichten iemand aanzetten tot het willen schrijven van een interessant werkje erover, dan houd ik mij warm aanbevolen, en zouden we aan een voor het grote publiek leesbaar werkje kunnen gaan werken. Waar zou het op kunnen duiden, dat mensen zich wel zeer paniekerig zorgen kunnen gaan maken als je een boom van een heester op voor hun bedreigende wijze om zaagt, maar het hun totaal geen zorgen kan baren, dat je iets dergelijks met een vliegtuig op eveneens bedreigende wijze boven hun hoofd doet, maar dan met behulp van een tornado?

Lid sinds

9 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
'Uitgeverij gezocht' gaat je waarschijnlijk niet helpen, want er kijken hier voor zover ik weet geen uitgevers mee op zoek naar publiceerbaar werk. Een andere - diplomatieke - tip dan: laat het onderwerp van je boek even buiten beschouwing hier. Je hoeft ons niet te overtuigen van het belang van de inhoud, je wilt van ons weten hoe je het kunt publiceren. Ik merk (nu al) dat je zeer gepassioneerd bent over het onderwerp. Daardoor zie ik gebeuren dat je vervalt in de redenering 'het moet gepubliceerd worden, dus waarom doet niemand dat?'. Dat is niet meer een vraag stellen; dat is een klacht uiten. Daarmee kom je niet verder. Als je van mensen praktische raad wil krijgen, beperkt je dan tot de vraag 'hoe kan ik het publiceren?'. Daarbij kunnen we je misschien helpen. (Zoek bijvoorbeeld met de zoekoptie rechtsboven op 'POD', dat is een manier om jezelf te publiceren zonder tussenkomst van een uitgever.) De ethische geëngadeerdheid van ondernemers in het uitgeversvak, daar kunnen wij hier bar weinig aan doen.

Lid sinds

15 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
 • Beheerder
Zoals Diana al zegt: dit is geen podium voor je ideeën over 'tornadoproeven'. Stel ons vragen over het uitgeven, over techniek, stijl en andere zaken. Dit is een schrijfforum.

Lid sinds

6 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Het is wel uitgegeven, maar toch zie je nergens in de krant staan, dat er een boek over educatieve "tornadoproeven" op vliegtuigen is verschenen, waar we toch al zeker 32 jaar genocidaal hoogstpersoonlijk bij Moerdijk last van hebben. Ligt dit aan de schrijver, aan de uitgever of aan de lezers of het gebrek daaraan menen wij?! Als je "the Tornado Sword" met behulp van google opzoekt bij Bol...., kun je goed zien wat het probleem is. Zelfs al verschijnt er een recensie, dat dit aankaart, dan nog verschijnt het boek niet. Is dit censuur of lijkt dat alleen maar zo?!

Lid sinds

9 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Je kunt je afvragen of het wel het the best way to go is om een onderwerp dat jij dringend onder de aandacht van het grote publiek wil brengen, te presenteren in zoiets stylistisch als een gedichtenbundel: kun je niet beter een boek schrijven in de vorm van - bijvoorbeeld - een populair wetenschappelijk betoog, waarin je veel meer mogelijkheden hebt tot gerichte onderbouwing van mogelijk controversiële standpunten, lees: standpunten die door het gros van de politieke dan wel wetenschappelijke wereld mogelijk niet gedeeld worden?

Lid sinds

6 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Als de verkoopbranche het niet nodig vindt om het publiek voor te lichten, gebeurt er nog steeds niet erg veel! Is er geen commissie waar je aanhangig kunt maken, dat ze je voorlichtingsboek lopen te censureren?

Lid sinds

9 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dat is een feit. Maar je daarover hier beklagen helpt je toch niet vooruit? Mijn punt is: de verkoopbranche gaat pas moeite doen als er voor hen iets te halen valt - en dan geen morele etiek, maar gewoon winst. En wanneer is er winst te halen? Wanneer je boek an sich verkooppotentie heeft. Daarom moet je goed nadenken over de vorm, doelgroep, toegankelijkheid, onderbouwing, etc.

Lid sinds

6 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Jullie zouden het toch kunnen, en misschien zelfs wel horen te weten?!

Lid sinds

9 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik heb wat rondgezocht en ik denk niet dat er hier sprake is van censeer. Eerder denk ik, dat je onderwerp weinig mensen aanspreekt. Zonder op dit gebied in diepe discussie te willen gaan - kun je het je inbeelden dat mensen misschien niet geloven wat er in het boek gesteld wordt?

Lid sinds

6 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Het opblazen van vliegtuigen met een natuurkundeproef spreekt natuurlijk alleen terroristen aan, maar toch zou men zich hiervoor moeten leren behoeden! Hoe achterlijk mogen we doen, dat we zijn?!

Lid sinds

9 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Het spijt me, Maurice, ik denk niet dat ik je kan helpen. Ik denk dat de kern van het probleem waar je mee zit erin ligt dat je awareness wil raisen voor een onderwerp waarin de meeste mensen gewoon niet geloven.

Lid sinds

6 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Misschien wisten jullie een oplossing voor het probleem, dat men met Bijlmerrampen op hoofdsteden doet alsof men achterlijk is, waarvan de verkoopbranche in dit geval het sprekende voorbeeld is! Die terroristen van 9/11 wisten wel een oplossing, als je het mij vraagt!

Lid sinds

15 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
 • Beheerder
tornadomirakel, dit is mijn laatste aanbod. Stel een vraag over het schrijven en/of uitgeven. Anders gaat deze discussie dicht. Je bent gewoon je ideeën aan het promoten en daar is deze site niet voor bedoeld.

Lid sinds

6 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Sorry, maar ik snap niets van wat je zegt...en het weerhoudt me er bovendien ook van überhaupt interesse te tonen.

Lid sinds

8 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Het is wel uitgegeven, maar toch zie je nergens in de krant staan, dat er een boek over educatieve "tornadoproeven" op vliegtuigen is verschenen, waar we toch al zeker 32 jaar genocidaal hoogstpersoonlijk bij Moerdijk last van hebben. Ligt dit aan de schrijver, aan de uitgever of aan de lezers of het gebrek daaraan menen wij?! !
Het is niet verboden om zelf reclame te maken voor je eigen boek. Elke uitgever verwacht tegenwoordig dat je ook zelf iets aan promotie doet. En hoe kan het probleem bij de lezer liggen? Moeten zij weten dat er een boek op de markt is zonder dat zij daar eerst van op de hoogte zijn gebracht (door jou bijvoorbeeld) en dit aan de krant laten weten of zo? Trouwens, wie belet je om zelf met een artikel naar een of ander tijdschrift, krant of vereniging (met mogelijk interesse in je onderwerp) te gaan? Als je wil dat er iets gebeurt, dan moet je wel in gang schieten.

Lid sinds

6 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Uiteraard heb ik de pers hier uitgebreid over benaderd, maar blijkbaar is er niets dat hen ertoe verplicht om vitale informatie naar voren te brengen, wat voor genocidale gevolgen dit ook, ook voor ons eigen land, zou kunnen hebben. Voor welke commissie zou je het kunnen gooien als vitale informatie wordt verduisterd of verborgen gehouden?! Welke commissie kan de uitgever bijstaan om iets wel te begrijpen, of berispen, als deze alleen maar hoeft te doen alsof deze achterlijk is?! Het is mogelijk gebleken om zulke educatieve "tornadoproeven" op vliegtuigen te houden of niet! Wat doet het ertoe wat we kunnen geloven?! Hoe kan de dwang om vitale informatie te publiceren ook nog steeds ontbreken?!

Lid sinds

13 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Misschien ligt het er ook aan dat het een dichtbundel is. Dichtbundels worden sowieso minder goed verkocht, en nu met de crisis geven uitgevers al minder boeken uit.

Lid sinds

6 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dat gedichtenbundels minder gelezen worden zou het kunnen verklaren. Bedankt.