Welke uitgever raden jullie aan.

Lid sinds

9 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker

Welke uitgever raden jullie aan.

Het manuscript van mijn jeugdboek heb ik laten redigeren door een proffesional. En ik heb besloten om het manuscript naar een uitgever op te sturen. Ik weet alleen niet welke ik moet kiezen. Is er iemand die ervaring heeft met het uitgeven van een jeugdboek? En bij welke uitgever heb je dit laten doen? Boekscout spreekt me opzich ook aan als uitgever. Het is in eigen beheer dus promotie endergelijke hangt veel van jezelf af, maar dit vind ik geen probleem. Maar misschien dat jullie andere ervaringen hebben met uitgevers die jullie mij aan kunnen raden. Dan kan ik de voor en nadelen van elke uitgever tegen elkaar afwegen om uiteindelijk mijn besluit te nemen. Alvast bedankt. Groeten, Sabrina Jansen

Lid sinds

9 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik denk dat je eerst voor jezelf de vraag moet stellen wat je wilt. Wil je in de eerste plaats je boek uitgegeven krijgen of wil je er ook aan verdienen? Sowieso staat er onder 'Balie' heel veel informatie over uitgevers. Heb je daar al gekeken?

Lid sinds

10 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Wat je beschrijft is geen jeugdboek, maar Young Adult. Kijk dus daarnaar als je naar een uitgever zoekt.

Lid sinds

9 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Eileen: Het liefst wil ik ook aan mijn boek verdienen. En dat het boek ook bij boekwinkels verkrijgbaar is. Dit is geen eenvoudige opgave, maar ik geloof er zelf in dat het mogelijk is. Ik heb nog niet bij balie gekeken, maar dit zal ik even doen. Ik ben nog niet echt bekend op de website. Schlimazlnik: Ik bedoel ook young adult. Ik zal via de zoekmachine op zoek gaan naar een geschikte uitgever.

Lid sinds

16 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Gebruik de zoekfunctie van deze site eens. Er zijn al verschillende topics over en heel veel ervaringen worden daar gedeeld. Vooral ook over welke pod wel en welke niet, ook over de fondsen van uitgevers, en hoe je moet analeveren, benaderen, etc.

Lid sinds

15 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Stel jezelf de vraag of je publish on demand wilt, of een reguliere uitgever. Ga naar de bieb, kijk naar boeken die lijken op jouw boek en kijk dan welke uitgever daarbij hoort. En stel jezelf de vraag of het slim is je hele verhaal idee op een openbaarforum te plaatsen.

Lid sinds

9 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Marja. Ik zal gebruik maken van de zoekfunctie om ervaringen te vinden. Ceridwen. Goede tips. Ik ga even langs de bieb om informatie over het genre op te zoeken.

Lid sinds

9 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Er is inderdaad een groot verschil tussen Pod-uitgeverijen (dan moet je zelf betalen voor je boek, maar je krijgt dan dus wel meer geld per verkocht exemplaar en de promotie is minder) en reguliere uitgeverijen (die geven je werk uit, als ze het tussen de honderden andere ms'en het beste vinden, en dan krijg je royalities en heb je betere promotiemiddelen). Pod- uitgeverijen die me te binnen schieten zijn Free Musketiers, Boekenbent en Boekscout. Reguliere uitgeverijen The House of Books, De Fontein, Pimento,... Maar, zoals Ceridwen al zei is het het slimste om even naar de bieb of een grote boekenwinkel te gaan. Dan word je heel wat wijzer. :D

Lid sinds

14 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Het manuscript van mijn jeugdboek heb ik laten redigeren door een proffesional. En ik heb besloten om het manuscript naar een uitgever op te sturen. ......
professional, oftwel een deskundige. Nederlands is echt niet zo moeilijk.

Lid sinds

8 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Bedenk ook dat je het naar meerdere uitgeverijen tegelijk kunt sturen - je hoeft er niet één te kiezen. En welke young adult-boeken vind je zelf goed? Misschien een idee om met de uitgeverijen van je eigen favorieten te beginnen. Succes!

Lid sinds

16 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
 • Moderator
 • Administratie
 • Beheerder
Vincent, dat blok boven het forum was niet duidelijk genoeg? En de algemene voorwaarden of de forumregels ook niet gelezen? Dit valt onder spam. Het promoten van je eigen bedrijf, idee, boek, product etc. Dank je Secret Garden...