Lid sinds

8 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

strekking van een manuscript

hallo, Na uitgebreid te hebben gezocht naar een geschikte uitgeverij belandde ik aan bij de uitgeverij Van Holkema & Warendorf (imprint van Unieboek). Toen ik de richtlijnen voor het opsturen las stond er het volgende: maak in uw begeleide brief duidelijk: de strekking van het manuscript. Maar het is mij echter niet helemaal duidelijk wat daarmee bedoeld wordt.

Lid sinds

15 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
  • Beheerder
Wij weten ook niet wat een uitgeverij bedoelt met de tekst op hun website Heleen. Dit soort vragen kan alleen de uitgever beantwoorden.

Lid sinds

10 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Mij lijkt dat ze in het kort willen weten wat voor manuscript het is. Non-fictie, fictie, genre, voor welke doelgroep.

Lid sinds

11 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Toevallig heb ik een jaar geleden mijn manuscript naar uitgeverij Unieboek opgestuurd (helaas een afwijzing gekregen). Ik geloof dat ze met een strekking van het manuscript bedoelen, dat je 2 A4's pagina's je verhaal in het kort beschrijft + nog verdere informatie over jezelf vertelt en wat voor een genre je schrijft. Net zoals alle anderen raad ik het je ook aan om met de uitgever contact op te nemen. Vragen kan geen kwaad, toch? Trouwens, ik kreeg van Unieboek best wel snel antwoord terug ;)

Lid sinds

13 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Het lijkt mij ook vrij logisch dat de strekking de samenvatting van het verhaal is. Dat kan lang, dat kan kort, als je daarover meer informatie wilt zul je dat idd even moeten vragen. Het maken van een synopsis (samenvatting) is een heel werk, waarbij je ook veel over je verhaal leert. Veel uitgevers vragen erom, dus je zou alvast kunnen beginnen met samenvatten terwijl je wacht op het antwoord.

Lid sinds

8 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Mijn samenvatting is eigenlijk af, het enige probleem is dat hij 4 bladzijden te lang is. Alleszins bedankt voor de reacties. En het is Helena, niet Heleen :)

Lid sinds

9 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Tip om hem korter te maken: alleen antwoord geven op de volgende vragen: Wie? Wat? Wanneer? Waar? Waarom? (Hoe?) Zo pak ik alles wat ik samenvat aan en dan komt er meestal een strakke, logische tekst uit. Probeer hoofd- en bijzaken van elkaar te onderscheiden. Succes ermee. :)