Lid sinds

14 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

verkoop reisgidsen?

Momenteel ben ik bezig met het schrijven van een reisgids. Leuk maar erg tijds- en arbeidsintensief. Mijn uitgever vertelde me bij het eerste contact al fijntjes dat ik er niet op moest rekenen er rijk van te worden. Dat doe ik dan ook niet, maar toch ben ik nieuwsgierig hoe (de best verkochte) reisgidsen het doen. Gaat het dan om enige duizenden of toch tienduizenden exemplaren? Heeft iemand daar enig zicht op? In de CPNB-lijst zag ik geen reisgidsen staan, maar misschien staan die vermeld op een aparte lijst.

Lid sinds

9 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
29 Procent van de Nederlanders koopt een reisgids, dus er is zeker een markt. http://www.marktonderzoekboekenvak.nl/index.php?p… Toch gaat het al langer slecht met de in reisgidsen gespecialiseerde winkels: http://www.tweevoeter.nl/nieuws/reisboekhandels_i… Ik denk dat een reisgids zich bij uitstek leent voor nieuwe media, omdat de gegevens zo snel verouderen: http://wwww.iphone-apps.nl/nieuws/18946-nederland… Die nieuwe media zorgen blijkbaar wel voor een prijserosie: http://www.mobilecowboys.nl/fungames/13511 http://www.emerce.nl/nieuws.jsp?id=2954398

Lid sinds

15 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
  • Beheerder
Het onderwerp reisgidsen is niet echt iets voor deze site Psycho. Het gaat hier toch voornamelijk om fictie en literaire non-fictie.

Lid sinds

11 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Psycho, Dit is misschien geen antwoord op je vraag, maar ik heb weleens Djoser reisgidsen gezien met literaire beschrijvingen van reizen/landen door (bekende) Nederlanders. Zou dat geen leuk idee zijn om ook zoiets op te nemen in jouw reisgidsen?

Lid sinds

14 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Simon> Dank voor deze info! Dries> voornamelijk fictie en literaire non-fictie, dus dat betekent dat er ruimte is voor andere categorieen. Four Seasons> Mijn gids wordt een gids over kloosters en abdijen. Daar ga ik me eerst op richten, en wat daarna komt zie ik wel. Ik denk dat jouw idee al eerder is uitgevoerd, zoals er al zoveel is gedaan tegenwoordig. Het is lastig om nog een origineel idee te hebben.

Lid sinds

11 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Psycho, Kan je niet iets doen met 'klooster- en abdijrecepten' en neem je ook interessante wandelroutes op in een landkaart? En wat misschien ook leuk is om de mensen uit de streek (liefst zij die in kloosters of abdijen leven als dat mogelijk is) aan het woord te laten over hoe zij hun (leef-, werk- of woon)omgeving ervaren. En een stukje geschiedenis (over bijv. de totstandkoming van de kloosters en abdijen en hoe het toen was en hoe het nu is) natuurlijk. Zitten er nog originele ideeën tussen?