Lid sinds

9 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

wel of geen ISBN

Ik ben kunstenares en ik dicht ook. Nu vraag ik me af wanneer het zinnig is een ISBN en/of BAR code voor een dichtbundel aan te vragen. Tenslotte is het copyright recht een algemeen bekend en geldig gegeven als zijnde auteursrecht. Ook laat ik eerst alles registreren bij de belastingdienst. Maar wat zijn dus de voordelen ( en nadelen??) van een ISBN en BARcode ?

Lid sinds

10 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Voordeel barcode: Als je je boek in een winkel wilt leggen is een barcode handig. Veel winkeliers werken alleen nog maar met barcode. Nadeel voor ibsn en barcode. je moet ervoor betalen, maar dat is maar een heel klein bedrag. Ik meen dat je een klein bedrag, belastingvrij mag verdienen. Ik weet niet of IBSN hier iets mee te maken heeft.

Lid sinds

15 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
  • Beheerder
Tenslotte is het copyright recht een algemeen bekend en geldig gegeven als zijnde auteursrecht. Ook laat ik eerst alles registreren bij de belastingdienst.
Wat heeft dit met de rest van je vraag te maken? Auteursrecht verandert niet door de aanwezigheid van een ISBN of Barcode. Overigens heeft het geen zin om een boek na publicatie nog bij de belastingdienst te laten registreren. Dan staat je naam erop en zijn er waarschijnlijk meerdere instanties bij betrokken geweest. Als je twee exemplaren vnaar de KB stuurt is dat misschien nog wel meer 'bewijs'. De voordelen van een ISBN en streepjescode is dat het Centraal Boekhuis en verschillende winkelketens jouw boek op voorraad kunnen nemen. Zonder die twee gebeurt dat bij de meeste winkels niet omdat hun automatisering op die gegevens is gebaseerd.