Lid sinds

13 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Toekomst van uitgeven volgens Amerikaanse schijverssite

http://www.advancedfictionwriting.com/blog/2010/0… Ik ben geabonneerd op de nieuwsbrief van de site. Er staan een hoop nuttige dingen in. Eigenlijk onzin om de link te plaatsen want iedereen kan dit zelf vinden. Ik wilde jullie deze toch niet onthouden. Vooral omdat hier druk gediscussieerd wordt over Pods, en ebooks. Het is weel een zeer Amerikaanse visie (bijna blind geloof in de markt), maar toch interessant genoeg om toe te voegen aan de discussie die hier soms gaande zijn.

Lid sinds

13 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Interessante nieuwsbrieg en ik ben het er voor een groot deel mee eens. de delen waar ik het niet mee eens ben, zijn de delen van de markt/het productieproces waar ik geen verstand van heb. (Dit betekent niet dat ik deskundig ben op de andere terreinnen). Ik vind alleen de tijdschaal van 3 tot 5 jaar wel erg kort, zelf zet ik in op 5 tot 7 jaar.

Lid sinds

12 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Wat ik me toch altijd weer afvraag, maar noem me conservatief, is de warezmoraal onder de mensch. Als je een fysiek boek uitbrengt gaat waarschijnlijk niemand die pakweg 200 pagina's onder de scanner leggen. Maar voor een E-Book is 't een kwestie van er een torrent van maken, en hij is vogelvrij. Check dergelijke torrentsites maar, 't aantal E-Books is gigantisch. Een fysiek product, kostbaarder en lastig om een publisher voor te vinden, is in ieder geval een product dat een zekere bescherming geniet. Nu kan 't zijn dat mamlief en omalief gewoon een nette moraal hebben, of niet eens weten hoe dat downloaden werkt, daar zal best een markt zijn voor E-Books. Maar als je gaat schrijven voor de moderne internetgeneratie, wel.. die weet prima hoe je gratis en voor niks aan een E-Book komt.