Lid sinds

11 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Ervaringen met uitgeverij PAMAC

Ja, ik heb hier gezocht en nee, ik heb het niet gevonden. Wie heeft er ervaring met uitgeverij PAMAC? Het lijkt een heel kleine uitgever, maar ook een pod-er. Of doen ze beiden? Wat is jullie ervaring?

Lid sinds

12 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik heb net de site bekeken en ben ook wel erg benieuwd hoe die uitgeverij nou precies in elkaar steekt. Dit onderwerp ga ik volgen!

Lid sinds

12 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi, ik heb vorig jaar meegedaan aan een wedstrijd van Pamac waaruit de verhalenbundel 'Misdaad in het kort' is voortgekomen. Deze bundel werd op initiatief van Pamac uitgegeven en vind ik er netjes uitzien, met een verzorgde omslag. De door mij bestelde boeken zijn toen ook keurig afgeleverd. Dat is mijn enige ervaring en die was op zich goed. Prettige, snelle reacties op vragen en opmerkingen en ik werd - toen in elk geval - goed op de hoogte gehouden van het verloop van de publicatie, enz. Ik weet echter niet of zij je bijv. ook wijzen op taaltechnische of inhoudelijke fouten als ze die tegenkomen, maar dat is misschien ook niet de taak van een uitgever? Hoe zij prijstechnisch in de markt liggen weet ik niet; mijn verhaal staat in de bundel en daar krijg ik t.z.t. een (kleine) vergoeding voor (want tenslotte staan er twintig verhalen in de bundel).

Lid sinds

11 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hey, Van mij staat ook een verhaal in de verhalenbundel 'Misdaad in het Kort' van Pamac. Mijn ervaring is dat ze een persoonlijke benadering hebben, snel reageren (vaak binnen 1 a 2 dagen) en goed verzorgde boeken leveren. Pamac heeft een mogelijkheid voor uitgeven in eigen beheer, maar je kunt ook auteur binnen hun fonds worden, zoals bij een reguliere uitgever. Je hebt dan zelf geen kosten. Qua oplagen gaan ze volgens mij uit van het POD principe (dat weet ik overigens niet helemaal zeker). Ik weet dat ze taaltechnisch wel wat verbeteringen maken, zoals bij raar lopende zinnen, maar volgens mij moet je toch zelf ook wel alert blijven op taalfouten. Ze steken wel aardig wat energie in het verkrijgen van recensies en interviews en in sommige gevallen boekpresentaties.

Lid sinds

12 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hallo, Ook ik sta in het boekje "Misdaad in het Kort" en in het boekje "Jump". Ik heb dezelfde positieve ervaringen en heb ooit een manuscript opgestuurd, waarna binnen de toegezegde tijd een keurige afwijzing volgde.

Lid sinds

11 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik sta ook in het Jump boek. Wat ik wel wat vreemd vond was dat het boek nergens te krijgen was behalve via de eigen site van Pamac. Maar niets op de site van de Hartstichting, waarvoor het boek toch bedoeld was. De communicatie met Pamac tijdens de totstandkoming van het boekje vond ik wel positief.

Lid sinds

11 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik sta ook in Jump. Toendertijd keurig een uitgeverscontract getekend, maar ik heb nooit iets betaald gekregen. Niet dat ik verwachtte er rijk van te worden, maar het idee dat je geld hebt verient met je schrijfwerk. Ik heb diverse mails gestuurd en teklkens kreeg ik te horen dat hij spoedig contact met mij opneemt. Het is nu al bijna 4 jaar terug. Heb jullie dezelfde ervaring ema en Johan?

Lid sinds

9 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Vorig jaar -2012- is de bundel 'Schrikkelbruid' (Korte Verhalen Club) uitgegeven waarin ook een verhaal van mij staat. In totaal staan hier 19 verhalen in. Idd contract getekend voor een eventuele (zeer geringe) vergoeding. De bundel is in diverse webwinkels te bestellen. Verder geen problemen met uitgever.