Lid sinds

11 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

officiele uitgever versus pod

tot nu toe geef ik mijn boeken uit via een pod uitgever.werkt op zich prima alleen moet je er zelf keihard aantrekken om de boel verkocht te krijgen. ik vraag me af hoe het precies gaat bij, wat ik noem, echte uitgevers. Moet je daarin mee investeren? gaat de oplage in overleg? kan je zelf je prijs bepalen en dus ook je winstmarge? bij de POD bepalen we samen de prijs en kan ik mijn winst verhogen door zelf meer auteursexemplaren aan te schaffen en die te gaan verkopen. in de toekomst wil ik met een boek komen wat niet via een POD wordt uitgegeven denk ik. ik zou graag jullie ervaringen en antwoorden daarover willen weten. bedankt alvast.

Lid sinds

12 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Efraa, je loopt hier al wat langer mee en je zult dus weten dat er al heel veel topics zijn over dit onderwerp. Zoek eens, en je zult heel wat vinden! Maar goed, om je vragen te beantwoorden, volgens mij zit het als volgt: 1. Moet je investeren? nee 2. gaat de oplage in overleg? nee 3. kan je zelf je prijs bepalen en dus ook je winstmarge? nee, en je winstmarge kun je eigenlijk ook niet zelf bepalen. Meestal is er een standaardcontract dat de schrijver zo'n 10% van de prijs krijgt. Je schrijft het trouwens alsof je eventjes wilt overschakelen van de ene naar een andere supermarkt, maar zo makkelijk is het niet om regulier uitgegeven te worden ... :confused:

Lid sinds

13 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Trenke heeft je vragen al beantwoord. Het enige dat ik nog toe wil voegen is dat die tien procent uit het modelcontract komt. Lang niet alle auteurs, en zeker debutanten niet, komen aan tien procent.

Lid sinds

11 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
nee ik snap heel goed dat het niet eventjes naar een andere supermarkt gaan is. ik wil gewoon begrijpen wat het verschil is en wanneer je voor het een of het ander kiest. ik snap ook wel dat er hele andere eisen gesteld worden door een 'echte' uitgeverij maar ik kan me voorstellen dat iemand daar naartoe groeit in de loop der jaren. en ik had ergens begrepen dat je wel moest investeren. vandaar. maar jullie hebben me veel duidelijk gemaakt bedankt

Lid sinds

13 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
En je moet er zelf ook nog keihard aan trekken om je boek verkocht te krijgen als je wel regulier uitgeeft.

Lid sinds

12 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik heb ervoor gekozen vanaf het begin voor het reguliere circuit te gaan, omdat ik een schrijverschap wilde opbouwen en daar hoort in mijn ogen een uitgeverij bij (met haar begeleiding, distributiekanalen en marketingactiviteiten).