Lid sinds

10 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

uitgeven in eigen beheer?

Na enkele jaren zwoegen is het ei gelegd en ben ik op zoek naar de juiste uitgever voor de uitgave in eigen beheer. Wie heeft er voldoende ervaring en kan mij verder helpen? Graag je reactie. Veel dank Boudewijn Hansen

Lid sinds

15 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
  • Beheerder
Een paar links: Meestgestelde vragen: http://www.schrijvenonline.org/meestgesteldevragen (met halverwege een deel over eigen beheer) Schrijfgidsadressen: http://www.schrijvenonline.org/schrijfgids/Eigen%… En natuurlijk de suggestie van MichaM. Naar dat forum heb ik deze vraag dan ook verplaatst. Uiteindelijk zul je denk ik ook met een specifiekere vraag moeten komen. Wat zijn je eisen? Welk genre? Wat is je budget? Wat vind je belangrijk?

Lid sinds

10 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi, Mijn partner heeft recent bij meerdere bedrijven een offerte gevraagd voor 100 boeken (44 pagina's, A5-formaat, alleen de cover in kleur), maar al-met-al vinden wij (voor óns boek) drukkerij Pasklaar de beste. De laatste offerte kwam van uitgeverij Boekenplan maar die waren plusminus 3x zo duur (voor hetzelfde boek). Dan heb je ook nog bedrijven als Boekscout, Free Musketeers en andere POD-bedrijven, maar dat vonden wij geen optie. Die zijn bij een boekprijs van Eur 15,- per stuk 4 - 4,5 x zo duur! Je moet daar sowieso (naast het idiote aantal emailadressen dat ze van je vragen) sowieso al 15 boeken afnemen, anders gaat de hele druk niet door. Dus je bent sowieso al Eur 150,- kwijt!!! Daar heb je "in eigen beheer" dus al circa 50 boeken voor. Voor ons boek betalen wij plusminus Eur 335,- en dan hebben we niet alleen 100 exemplaren van ons boek, maar óók nog steeds de rechten van ons boek (voor de volle 100%) én de "winst" die we maken is voor onszelf en niet voor een POD-bedrijf dat via hun contract 2x van je profiteert. Als ik in de toekomst nog een eigen boek ga uitbrengen, dan doe ik dat 100% zeker wéér in eigen beheer! Bevalt prima. Het enige nadeel: je moet wél de kosten in één keer ophoesten (in het begin). Succes!