Lid sinds

16 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

uitgeven onder eigen beheer

Hallo, Ik schrijf met iemand samen. Ondertussen hebben we na 2jaar een boek geschreven. Dat al via verschillende uitgevers geprobeerd, maar dat lukt nog niet. past niet in het fonds Bij de Geus, kregen we als tip toch wat te snoeien, dat hebben we gedaan, teveel beschrijvingen er toch eruit gehaald. Ondertussen dachten we eraan om onder eigen beheer uit te geven. We hebben nu 4verschillende drukkerijen gecondacteerd, maar als je dan de prijsofferte krijgt, val ik achterover van mijn stoel... dan moet je toch wel dat allemaal verkopen, en toch eigenlijk best wel veel vragen (gemiddeld 15euro per boek, om een beetje uit de kosten te geraken) We hebben ook al een 2de boek klaar, zijn het nog aan het nakijken, snoeien, verbeteren. We hebben er veel van geleerd, dit gaan we ook eerst via een uitgever proberen. Maar we worden er stilletjesaan wel moe van. Wat kunnen we nog doen? Groetjes Sandra http://users.telenet.be/thieschoutje

Lid sinds

18 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Contacteer eens bijvoorbeeld: www.jouwboek.nl www.boekenbent.com voor een offerte. Je kunt ook via Lulu.com uitgeven (desnoods via Boekenbent) Je kunt ook zelf afspraken maken met een drukkerij/boekbinderij. Ook daar even met alle toko's van gedachten wisselen. Je zegt dat je er vier gecontacteerd hebt. Er zijn er meer dan vier. Je hebt nog mogelijkheden zat. Succes! PS: Zoekterm "eigen beheer" invullen op dit forum en je struikelt over de topics.

Lid sinds

16 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi, Hoe meer boeken je drukt hoe lager de boekprijs. En hoe eerder je de prijs eruit hebt. (maar dan moet je ze wel kwijt kunnen natuurlijk). Verder weet ik het ook niet goed. Lize

Lid sinds

16 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Waarom niet POD? Koop er zelf zoveel je denkt te kunnen slijten en de rest op bestelling. Maak een leuke website waar ze kunnen bestellen. Volgens mij werkt POD snel genoeg om je boek op tijd bij de klanten te hebben. Wat maakt het uit? Tegen betaling zetten ze het boek ook bij bol.com in de etalage. Of ik moet het nu heel erg mis hebben.

Lid sinds

18 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Op BOL kom je alleen als je via het CB te bestellen bent. Met CB kan alleen als bedrijf zaken doen. POD is niet het tegenovergestelde van uitgeven in eigen beheer. Reguliere uitgevers maken voor sommige titels ook gebruik van POD. Er zijn al 100 topics over te vinden op dit forum.

Lid sinds

18 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Vraag ook eens een offerte bij WPS (Wohrmann Print Service of zoiets. Goed en goedkoop. Google even op 'WPS')

Lid sinds

16 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Je zou op zoek kunnen naar een kluster-uitgeverij. Via hen kun je bij het CB besteld worden en zo via bijvoorbeeld BOL verkocht worden. Het CB zelf kan je aan een aantal namen helpen (gewoon even bellen/mailen, ze zijn erg aardig)

Lid sinds

16 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi Tieschou, als je je werk steeds terug krijgt met; past niet in ons fonds. Kan het betekenen dat jullie stijl nog niet helemaal af is. Waarom proberen jullie niet eerst een manuscriptbeoordeling? Dat kost wel wat, maar je krijgt enorm veel goede tips en je werk verbeterd er echt enorm van. Sommige manuscriptbeoordelaars weten ook welke uitgeverij bij jullie boek past. ik wens jullie veel succes.

Lid sinds

16 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Hartelijk dank allemaal voor jullie reacties, heb er echt veel aan. Ondertussen schrijvers via Hyves benaderd Boekenbent, Lulu, WPS we zijn nog met de boom aan het schudden:d we doen ons boek nog niet dicht groetjes Sandra