Lid sinds

5 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Prijs vertaling

Heeft iemand enig idee hoeveel een professionele literaire vertaler, zoals je ze bvb vindt op literairvertalen.org, ongeveer vraagt voor zijn of haar diensten? Naar het Engels en voor 10 of 100 bladzijden bvb. Ik heb er nu geen nood aan maar zou graag een idee hebben voor de toekomst.

Lid sinds

8 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Je kunt ook eens op Babelcube.com kijken. Daar betaal je in eerste instantie niets voor de vertaling. De vertaler krijgt een percentage van de verkoopprijs. Ik heb goede ervaringen met de vertalers daar.

Lid sinds

5 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Krommenaas, is dit in relatie tot de fantasyreeks waar je het in een andere topic over had? Ik ben benieuwd wat voor keuzes je maakt met betrekking tot die vertaling. Verhalen in een andere taal laten vertalen komt op mij over als een prijzige investering. Maar goed, misschien zie ik dat wel helemaal verkeerd. De tip van Katniss geeft voor mij weer een hele andere kijk op het begrip 'vertaling'.

Lid sinds

5 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
HHJT: Er komt idd een dag dat ik het eerste boek van die reeks in het Engels vertaal of laat vertalen om het aan Engelstalige uitgevers te kunnen aanbieden. Gezien de prijs zal ik waarschijnlijk de eerste hoofdstukken laten vertalen en de rest zelf doen. Maar eerst zal ik natuurlijk in het Nederlands proberen, al dicht ik me daar (nog) minder kans toe.