Lid sinds

11 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker

Jaylen Books

Ik heb deze topic aangemaakt omdat mensen dingen wilde weten over Jaylen Books. En ik die vragen op een andere manier beantwoorde dus brand los?

Lid sinds

11 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
wat ik wil weten? Jullie vroegen om een ander topic aan te maken over de uitgeverij waar ik bij zit.

Lid sinds

13 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
wat ik wil weten? Jullie vroegen om een ander topic aan te maken over de uitgeverij waar ik bij zit.
Het gaat er toch om of er nog SOL-lers (SOL=Schrijven On Line) zijn die hun ervaringen met Jaylen Books hier willen delen ? Of is alles wat je kwijtwilt over deze uitgeverij welkom?

Lid sinds

11 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Het maakt me allemaal niks uit ik ben tevreden met ze en dat is het belangrijkste hahaha

Lid sinds

11 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Is deze 'uitgeverij' geen PoD? Op de website lees ik namelijk dit: "In principe kunt u bij ons met al uw schrijfproducten terecht. Ook als u iets wilt uitgeven in kleine kring, is dat het geval. Ieder genre is mogelijk: een dichtbundel, een verhaal of verhalenbundel, een novelle of roman, een jaarboek, een kinderboek, een reisreportage of een dagboek? Jaylen Books verzorgt het graag voor u. Jaylen Books werkt tegen zeer concurrerende prijzen. Bij ons kunt u uw product voor een verrassend bescheiden budget uitgeven, omdat we niet met personeel met peperdure contracten werken, maar met freelancers. Bovendien bieden we u, indien u dat wenst, de gelegenheid om zelf een deel van het productieproces te realiseren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat u alles in eigen beheer doet, maar ons vraagt om alleen de distributie en promotie ter hand te nemen. Wij doen dat graag voor u." Edit: Ik zie Duits-, Nederlands- en Engelstalige boeken. Verder staat er: "Ken je iemand die een boek aan het schrijven is of een boek wilt schrijven. Geef het door aan Jaylen Books en krijg een geschenkbon van 25 Euro zodra de boekendeal rond is." Volgens mij is dit echt een PoD. Dan is dit topic beter op z'n plaats in het subforum over PoD/eigen beheer/etc.

Lid sinds

11 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
nouja ik heb verder van dit topic veranderen enzo echt geen verstand. Het wordt tijd om even te gaan rusten want ik ben echt heel erg moe. Nadeel van ziek zijn zullen we dit maar noemen. Leuk om jullie gesproken te hebben!

Lid sinds

11 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Denk hier aldoor maar over na, in het zakenleven zegt men ook 'als iets te mooi om waar te zijn is, moet je uitkijken', maar ja, wie weet?? Misschien hebben bep. uitgevers nu wel door dat een boek uitgeven niet moeilijk hoeft te zijn? (het word vaak wel erg moeilijk gemaakt; je schrijft al en dan moet je ook nog een soort van expert zijn in uitgeversland :D) Ben heel erg benieuwd naar reacties wat dit betreft!

Lid sinds

13 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik weet het Tja, ik weet nauwelijks iets af van POD. (Ik heb meteen de nieuwste editie van het 'Handboek voor schrijvers' besteld hoor!) Of bedoelde je dat niet?

Lid sinds

12 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
Nee, je hoeft niet alles te bestellen. Als je op zo'n uitgeverij drukt (niet letterlijk. Ik zet het er maar even bij voordat je vreemde dingen gaat doen), lees je hoe ze werken. Dat bedoel ik. Bovendien kun je op sol er ook veel over lezen. Mooie zin: posting heeft informerend gezien geen toegevoegde waarde. :nod: Dat hebben de meeste posts niet.

Lid sinds

13 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik had Butter29 gevraagd om een nieuw topic te openen, vooral ook om hier (nu dat is gebeurd) door te praten over bijvoorbeeld deze posting van Butter:
hoi, Ik zal contact met ze opnemen over hun site ik weet zeker dat ze daar iets aan zullen doen. De reden dat ik zo positief ben is gewoon omdat ze alles regelen. Bij hoeveel uitgevers heb je een eigen contactpersoon die bij je langskomt of je regelmatig belt om de vorderingen te bespreken? Het fijne vind ik dat er samen met hun een plan van aanpak wordt opgesteld. Ik mocht de kaft via hun grafische ontwerpers laten maken maar mocht het ook zelf laten doen door een kennis van mij. Iets wat ik zeer prettig vond. Ook in de correcties was ik vrij of dat via hun ging of via iemand die ikzelf kon. Ik mag gewoon met alles kiezen! Ze komen met ideeen en papiersoorten en sturen me bij waar nodig maar ik heb gewoon het gevoel dat ik zelf veel mag beslissen. De reden dat er geen rolaties op de site staan is omdat ze daar niet mee werken. Mijn boek gaat verkocht worden voor 14,95 en afhankelijk van de kanalen ontvang ik daar geld voor. En dan heb ik het niet over 1 of 2 euro maar gewoon bijna 11 euro per boek. Dat is volgens mij best veel. Enigste dat ik bij hun betaal is 30 euro per maand ze noemen dat een fonds en van dat geld regelen hun het centraal boekhuis etc. Ik zit niet vast aan jaren lange contracten en ik ben vrij om te gaan en staan waar ik wil. En ik heb toen ook met FM contact gehad alleen die kregen mijn boek niet in de winkels iets wat JB wel lukt. Ik kijk echt heel erg uit naar 17 april. Dat wordt mijn relaese datum. Maar als het moest kon mijn boek al binnen een maand in de winkel liggen. Kortom ik ben razend entausiast!
Ik heb de website van Jaylen Books bekeken en ik moet toegeven dat die er netjes en toegankelijk uitziet (afgezien van die futiele spelfout in hun eigen adres), maar het wordt niet echt duidelijk welk(e) uitgeefconcept(en) Jaylen hanteert en uit wat Butter hierboven aangeeft (een maandelijkse bijdrage aan een fonds en een relatief groot aandeel van de verkoopprijs die naar de schrijver vloeit) ben ik daar nog nieuwsgieriger naar geworden. Ik hoop dat er meer mensen zijn met ervaringen met Jaylen of iemand van de uitgeverij zelf die daarover meer informatie kan geven. Vandaar.

Lid sinds

13 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Inmiddels heb ik even op de site van Jaylen Books gekeken en ik vind het mooi vormgegeven en de informatie wordt overzichtelijk weergegeven. In tegenstelling tot wat ik bij Boekscout en Free Musketeers ervaar, vind ik dat deze site zo (goed) is vormgegeven dat het uitnodigd om te lezen. Bij boekscout vind ik de achtergrond iets te druk daarvoor en bij FM vind ik het lettertype te klein. Inhoudelijk gezien weet ik er niet zoveel vanaf, maar als er onvoldoende informatie is kan je altijd contact met ze opnemen, neem ik aan.

Lid sinds

11 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Maar als ik dit zie : Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat u alles in eigen beheer doet, maar ons vraagt om alleen de distributie en promotie ter hand te nemen. Wij doen dat graag voor u. draait mijn maag rond. Ons vraagt alleen??

Lid sinds

11 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mijn boek wordt momenteel ook uitgegeven door Jaylen Books. Ik zit nog in het proces (mijn boek wordt momenteel gecorrigeerd en herschreven), dus ik kan nog niet zo heel veel informatie geven. Wel kan ik zeggen dat het echt fijn is om persoonlijk contact te hebben. Je wordt op de hoogte gehouden van de vorderingen en er wordt veel met jou als auteur rekening gehouden. Je kunt zelfs 's avonds en in het weekend nog bellen! Dit is een (nog jonge) uitgeverij die de auteur stimuleert om in eigen beheert uit te geven, maar daarbij echt heel veel helpt en ook bijdraagt aan de promotie van je boek. Je behoudt dus alle rechten over je boek. Daarbij zijn ze niet uit op pure winst en het enige wat zij aan jou verdienen is die 30 euro per maand. Voor de rest houdt je zelf 100% winst van je boek. Ze proberen de distributie zo goedkoop mogelijk te houden. Bij FM bijv. is een boek al gauw 18,95,- voor 250 pagina's, bij Jaylen Books is dit dan bijv. tussen de 10-12.50,- euro. (Het ligt er natuurlijk aan hoe dik je boek is en wat voor papiersoort enz. je neemt.) Op die manier is de prijs ook leuk voor de koper. Je betaald zelf bijv. de 5 euro drukkosten van je boek, maar als hij wordt verkocht voor 12,50,- dan heb je toch weer 7,50 verdiend! Je boek krijgt een ISBN, ze komen bij Centraal Boekhuis en in de boekhandels te liggen! Hopelijk hebben jullie hier wat aan!

Lid sinds

12 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
Over hoeveel boeken hebben we het dan? Een fonds van 30 euro per maand begrijp ik niet. Wat voor fonds? Ik neem aan dat dit de kosten zijn die ze per maand aan het cb moeten betalen. Als je daar minimaal b.v. 50 boeken neer moet leggen en die worden niet verkocht, dan kom je toch aardig aan de prijs.

Lid sinds

11 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Je betaald met die 30 euro inderdaad een beetje met hun mee. Zo kunnen zij, omdat ze geen winst maken op jouw boeken, toch cb en alles wat er omheen draait (ik weet niet welke kosten nog meer, heb er niet zo'n verstand van) betalen. Ik kon zelf kiezen hoeveel boeken ik wilde afnemen en hoeveel er bij cb kwamen te liggen. We hadden afgesproken dat ik zelf 10 boeken zou afnemen en dat er dan 20 boeken als begin bij cb kwamen te liggen. Maar dat was een voorstel, volgens mij mag het ook minder.

Lid sinds

12 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
Dank je.

Lid sinds

11 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Oow, misschien is dit ook nog interessant om te weten: Het eerste contract is zes maanden geldig. Na deze zes maanden krijg je een soort 'evaluatie gesprek' met de uitgeverij en dan kun je zelf beslissen of je verder met hun wilt gaan of niet.

Lid sinds

11 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
het mooie is dat je die 30 euro er zo uit hebt. Ze hebben mijn kaft en flapteksen al meegenomen naar winkels en er komen al bestellingen bij JB binnen zonder dat het boek af is. Kortom ze gaan mij uitbetalen als mijn boek gereleased is.

Lid sinds

13 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dat is mooi, Butter. Dat geeft extra plezier in het afmaken van je boek. Maar hoelang moet je die 30 euro p/mnd betalen? Als JB zelf niets inhoudt op de verkoopprijs (jij krijgt zelf 11,00 euro, terwijl je boek 14,95 euro gaat kosten), dan neem ik aan dat dat wel een flink aantal maanden moet doorlopen, anders komt JB toch nooit uit de kosten?

Lid sinds

13 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dat hangt er vanaf wat er in het contract staat. Misschien moet je een afkoopsom betalen als je na 6 maanden wilt stoppen. Ik zeg niet dat het zo is, maar dat zou kunnen (en dat moet dus - als het goed is - in dat contract staan). Heb je dat niet gelezen dan (of was je zover nog niet)?

Lid sinds

17 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
 • Moderator
 • Administratie
 • Beheerder
Door een zeer toevallige samenloop van feiten en omstandigheden heb ik hier de verkeerde conclusie getrokken. Dit topic is niet gestart door de eigenares van Jaylen Books (maar wel door een bekende van de eigenares). Butter maakt eventueel een nieuwe account aan (maar dan wel met een duidelijke vraag).

Lid sinds

14 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Op 31 oktober 2011 kreeg ik een bericht via Hyves van een wedstrijd van Jaylen Books. Deze uitgever had mij eens als vriendje uitgenodigd. Ik bekeek de wedstrijd even en zag dat het thema aansloot bij een verhaal dat ik jaren geleden schreef en dat de winnaars in een bundel zouden verschijnen, waarvan een deel van de opbrengst naar een goed doel zou gaan. De deadline was al de volgende dag, dus vandaar dat ik de wedstrijd niet meer hier postte. Baat het niet dan schaadt het niet, dacht ik, dus ik herschreef mijn eerdere verhaal nog een beetje en hup, stuurde het in. Op 7 november kreeg ik een mail dat de winnaars bekend waren en dat ik er één van was. Mijn naam stond echter niet bij de drie toppers. Ook stond in de mail dat de overige verhalen gebruikt zouden worden. Het boek mocht ik bestellen tegen een leuke korting. Deze mail vond ik nogal raar. Alle ingezonden verhalen werden dus gepubliceerd? En zonder redactie? Want er stond nergens iets over dat er nog naar mijn verhaal gekeken zou worden. Ik weet uit ervaring hoeveel redactieronden er normaal over een boek heen gaan, voordat je alle spelfouten en grammaticale fouten eruit gehaald hebt. Kortom, ik stuurde een zeer kritische, sceptische mail terug met vragen hierover, waarin ik zelfs ook zo ver ging dat dat ik zei dat ik met mijn eigen opgerichte uitgeverij ook een wedstrijd kan starten, dertig "winnaars" in een bundel kan stoppen en die winnaars de bundel laten kopen tegen korting; als de drie "echte" winnaars het boek gratis krijgen en de andere inzenders het boek met korting kopen, kan dat uit. Ik kreeg een mail terug, waaruit bleek dat Jaylen Books absoluut niet blij was met mij. Ze mailden dat ze alleen verhalen publiceren die de moeite waard zijn, dat ik nog maar eens moest overdenken of ik wel in de bundel wou komen, dat andere mensen blij zijn als ze in een boek komen en dat Jaylen Books op veel websites bekend staat vanwege het steunen van goede doelen. Ook moest ik, gezien het feit dat ik een uitgeverij had, snappen dat de spelfouten op de site de schuld waren van de ict-ers en moest ik zelf ook maar eens goed kijken naar mijn mail, waaraan qua taalgebruik en technisch schrijven nogal wat schortte, volgens de schrijver. Ik had inderdaad een spelfout ontdekt in mijn mail en had dat zelfs genoemd in een tweede mailtje naar de uitgever, toen ik nog geen reactie had gehad, en ik daarmee juist duidelijk maakte dat redactie echt nodig is. De schrijver had zelf had allemaal spelfouten. Zo zou ik septisch zijn. :) Ik stuurde weer een mail dat ik akkoord ging met publicatie als niet alle verhalen door zouden gaan en als er redactie zou komen, want een goed doel wil ik best steunen. Hierop kreeg ik geen reactie. Wel kreeg ik een bestelformulier toegezonden. Ik verwachtte eigenlijk nog een bericht, maar zag ineens dat ik gefeliciteerd werd in het felicitatietopic. Op de site van Jaylen Books staat ondertussen een overzicht van de verhalen die worden opgenomen in de bundel en daar staan mijn naam en titel ook bij. Oké, dus ik sta in de bundel. (Of misschien alsnog niet, als Jaylen ziet dat ik hier gepost heb :)) Ik weet niet goed wat ik daar nu van moet vinden. Mijn vragen zijn niet bevredigend beantwoord. Ik ben bang dat het goede doel vooral gesteund zal worden door de schrijvers zelf en hun vrienden en bekenden. Op zich in die zin beter dan naar een pod gaan, als je je verhaal in een bundel wilt, want nu gaat tenminste nog een deel van de opbrengst naar een goed doel - hoe groot dat deel is weet ik overigens niet. Het leek mij het beste om deze gang van zaken maar in dit topic te plaatsen.

Lid sinds

11 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Trenke, heb je van die gang van zaken niets kunnen terugvinden in de wedstrijdvoorwaarden (je schrijft dat het kort dag was, dus...)? Ik wilde eerder al aan zo'n wedstrijd meedoen maar heb besloten het niet te doen omdat het wedstrijdreglement onduidelijk was over de punten die je aanstipt.

Lid sinds

14 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Trenke, heb je van die gang van zaken niets kunnen terugvinden in de wedstrijdvoorwaarden (je schrijft dat het kort dag was, dus...)?
Zeker niet. Ik heb ze zelfs nog meegestuurd in mijn mail en gezegd dat er inderdaad niets stond over het publiceren van verhalen die niet gewonnen hadden. Wel was ik daarover niet heel verbaasd, omdat er een eerdere bundel op hun website stond met een overzicht van heel veel verhalen, waarvan ik vermoedde dat die ook ingezonden zouden zijn voor de eerdere wedstrijd. Het gaat me er echter om dat ik niet geloof dat ALLE ingezonden verhalen goed genoeg zijn om gepubliceerd te worden.