Lid sinds

11 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Regels Dialoog

Ik heb al in verschillende boeken gekeken, maar de opmaak verschilt nogal per boek. Ik heb deze tekst (bla bla bla is het einde van de vorige alinea) Bla Bla Bla ‘Dan wachten wij alleen nog op mijn zoon Rudy,’ zei Els tegen de begrafenisondernemer. ‘Zoon,’ mompelde Paulo cynisch bij het raam. Rudy was dan wel een zoon van Paulo, maar zo erkende hij hem lange tijd niet. Of... Bla Bla Bla ‘Dan wachten wij alleen nog op mijn zoon Rudy,’ zei Els tegen de begrafenisondernemer. ‘Zoon,’ mompelde Paulo cynisch bij het raam. Rudy was dan wel een zoon van Paulo, maar zo erkende hij hem lange tijd niet. Hoe zouden jullie het schrijven?

Lid sinds

15 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik zou de tweede nemen, maar dan in de laatste zin: Rudy was dan wel zijn zoon, maar (...) Paulo is nl aan het woord en daarna komen zijn gedachten. Dan hoef je 'Paulo' niet te herhalen.

Lid sinds

11 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Volgens mij mag het allebei en hangt het van de uitgever af welke van de twee het wordt. Zolang je het consequent doet, maakt het mij niets uit. Ik wissel zelf ook nogal per verhaal. :P

Lid sinds

12 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik zeg ook versie 2. In een dialoog houd je de tekst van persoon A bij elkaar, dan die van B op een nieuwe regel, en dan weer A op een nieuwe regel. Als je dat door elkaar gaat gooien, volgt straks niemand meer wie er aan het woord is.