Lid sinds

12 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker

Saai...saai...saai

Ik ben nieuw op dit forum, dus ik zal me eerst even een beetje voorstellen: Ik ben 24 jaar, riep toen ik een kind was al dat ik schrijfster wilde worden, werd eerst secretaresse en schrijf nu handleidingen voor software. Dat komt iets dichter in de buurt van mijn ‘droom’, maar ik wil eigenlijk een roman (of meerdere) schrijven. Tot nu toe heb ik dat verlangen niet met iemand gedeeld. Ik twijfel namelijk erg aan wat ik schrijf. Ik heb één verhaal ‘af’, maar ben nog wel bezig met herschrijven. Als ik het uitgeef zou het een behoorlijk stevige roman worden, maar is het ook leuk om te lezen? Ik houd zelf erg van mijn hoofdpersonen en wil weten wat ze meemaken en hoe ze groeien tijdens het verhaal, maar heeft mijn lezer dat ook? Ikzelf ‘ken’ mijn hoofdpersonen natuurlijk al jaren… Hoe gaan jullie daarmee om?

Lid sinds

12 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Welkom Denise, Ik denk dat iedereen dat wel heeft. Ik twijfel ook aan mijn roman. Toch denk ik dat je een poging moet wagen als je het de moeite vindt dat het wordt uitgegeven. Kansen creëer je zelf. Ga voor je droom, zou ik zeggen.

Lid sinds

12 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
OK. Ik hoop werkelijk dat ik de kans krijg om het uit te geven. Ik bedoel... smaken verschillen sowieso. Ik kan bovendien niet niet schrijven. Er spookt altijd wel iets door mijn hoofd. Hoofdpersonen... scenes... Als ik dat niet meer had, dát zou pas saai zijn! Maar er zijn dus geen richtlijnen of checklisten of zo, waar je op kunt letten bij het maken van een schrijfplan?

Lid sinds

12 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Geen idee, ik gebruik geen schrijfplan. Als ik inspiratie krijg dan schrijf ik, ook al is het midden in de nacht. Op het werk wordt het een beetje moeilijk, maar dan pak ik een stuk papier en schrijf in grote lijnen op, zodat ik het niet vergeet. En hoe weet je of je wel of niet kan schrijven. Waag een poging en laat het hier beoordelen. Sinds ik hier lid ben, vind ik de mensen erg behulpzaam en aardig. [edit]...met dan niet niet schrijven had ik je verkeerd begrepen.

Lid sinds

12 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
OK, zouden je het raar vinden als ik gewoon de grote lijn van mijn verhaal opschrijf en jullie dan laat beoordelen of het wel of niet interessant is? Misschien hebben jullie nog wel ideeën of zijn bepaalde dingen heel ongeloofwaardig. Ik heb de site nog niet heel goed verkend. Moet ik dat op een speciale plek doen of kan ik ook hier een stuk verhaal neerzetten?

Lid sinds

12 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
bij boekpresentatie kan je het posten. lees eerst goed het eerste onderwerp over de regels die er zijn, als je een deel van een verhaal wil posten. En maak dan je eigen onderwerp, zodat anderen het kunnen beoordelen En nee, niemand zal dat raar vinden als je een deel van je verhaal post

Lid sinds

12 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
je moet je eigen dromen ALTIJD serieus nemen. Je leeft maar 1 keer, ga ervoor! Ik heb de droom ook altijd gehad en ben ooit aan een boek begonnen, maar durfde het niemand te vertellen. Uiteindelijk heb ik wel verteld en ik heb alleen maar leuke reacties gekregen. Mij heeft het lezen van boeken over schrijven erg geholpen. Ik denk dat op basis van een verhaal lijn moelijk te beoordelen is of iets interessant is. (neem bijvoorbeeld het thema liefde, daar is al zoveel in vele variaties over geschreven of moord ofzo). Het gaat er denk ik om hoe het het beschrijft en hoe je het opbouwt. Je hebt in ieder geval een goede site gevonden. Het is voor beginnende schrijvers erg fijn ervaringen met andere te kunnen delen (vind ik) en dat kan hier.

Lid sinds

12 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik heb de site nog niet heel goed verkend.
Als je dat nou eerst eens doet Denise, dan kom je al een eind met je vragen. Kom je ondertussen ook het voorsteltopic tegen. :) Ook zijn op deze site schrijfboeken te koop. En stukjes plaatsen kun je ook doen op zinniger zinnen. Daar gewoon eens wat stukjes lezen en kijken hoe mensen erop reageren zal je ook al veel leren.

Lid sinds

12 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Welkom hier Denise. je wordt hier warm onthaald en geen mens die je zal aanspreken op jou als persoon, alleen feedback zal geven op wat je schrijft. Laat eens iets zien.

Lid sinds

12 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hartelijk welkom Denise, Ik zit ook nog maar kort op deze site, en iedereen is hartstikke lief en geeft goede tips. Dus je kunt best eens iets plaatsen hoor, je wordt heus niet uitgelachen.

Lid sinds

14 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Welkom Denise! :) Twijfelen hoort er bij, ben ik bang. De kunst is om je daar niet door te pakken te laten nemen, maar om stug door te gaan. No matter what. Daar kunnen we je wel bij helpen. :nod:

Lid sinds

13 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Eén verhaal af op je 24e terwijl je al veel langer wou schrijven. Er zitten mensen op het forum die veel langer wachtten tot ze eindelijk gingen schrijven ;) maar toch is het lang (zei de 18-jarige). Of het verhaal en je stijl leuk zijn weet ik niet, dat kan alleen als je een stukje laat lezen (Zinniger Zinnen, zie de link van Trenke) is heel handig daarvoor. Welkom trouwens :)

Lid sinds

12 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Even voor degenen die het nog niet gezien hebben: Ik heb bij boekpresentatie intussen een paar fragmenten geplaatst. (Denise - De weg naar overwinning). Dus als jullie nieuwsgierig zijn...