Lid sinds

13 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Fré Online Plus

Omdat ik de slechtste nog niet ben, deel ik een link mee naar een leuke PDF die over schrijven gaat. Hij's geschreven door romanschrijver Bart van Lierde en staat GRATIS ATIS TIS IS S S op www.creatiefschrijven.be Bart Van Lierde publiceerde verschillende romans. Zeven jaar lang heeft hij zich verdiept in verhaalstructuur. Het resultaat van zijn onderzoek is een handleiding op papier voor gevorderde schrijvers. Volgens Bart vertoont het schema van een film en dat van een roman heel wat gelijkenissen. Hij gunt je een inkijk in zijn schrijfkeuken maar heeft zeker niet de ambitie om een volleerd schrijver van je te maken. "Elke schrijver heeft immers zijn eigen waarheid." Doorklikken naar "snelcursus romanschrijven". Zo zijn wij, Belgjes. We nemen iets Hollands, en maken het gratis.

Lid sinds

15 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Geweldig Fré, dank je wel. Een behoorlijk boekwerk...en dat allemaal voor niks?? Deze halve Hollander is er in elk geval heel dankbaar voor.

Lid sinds

13 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
He leuk! Ik heb 'm even opgeslagen op mn computer! Schrijfcursus is altijd handig :)

Lid sinds

14 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Heb het boekje ook gelezen. Aantal open deuren, maar vooral juist die deuren die we al lang vergeten zijn. Hulde aan Van Lierde (en Fré)!

Lid sinds

15 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik vind de 100 Valkuilen op de site van Trouw ook erg interessant. Met voorbeelden en schrijfoefeningen. (Het zijn er tot nu toe nog maar 23, maar ze worden voortdurend aangevuld).

Lid sinds

14 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ach, Fré, meestal wordt de boodschapper een kopje kleiner gemaakt voor het brengen van slecht nieuws, al ís hij slechts de boodschapper. Om een tegenwicht te geven wil ik jou nu graag bewieroken, al bén je slechts de boodschapper, en gelukkig van goed nieuws. ;) Louis en Eufdrie, jullie ook bedankt voor de links. :)

Lid sinds

13 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hebben jullie het gelezen? Ik wel. En ook met het boek (even geprint en ingebonden) in hand een paar films gekeken. Ik moet zeggen, hoewel het strikt schematische ervan (in minuut 86 komt wending 2) me verbaast en amuseert en ook koppig maakt (zo doe ik het dus niet!), klopt het wel vaak. Het inspireert me in elk geval om het ook zo eens te proberen, en mijn roman waar ik al een tijd aan werk misschien eens langs deze lat te leggen. Misschien word ik er wat wijzer van. Wat jullie?!?!