Lid sinds

13 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoe beschrijf je een hobby of sport die je zelf niet doet

Oei ... mijn hoofdpersonage heeft een tweetal sporten die ik eigenlijk zelf niet beoefen. Ik sport helemaal niet maar dat doet er nu niet toe. De eerste is paardrijden. De tweede is hockey. Hoe kan je dat zo algemeen mogelijk en toch leuk en vloeiend beschrijven? Zonder al die moeilijke spelregels echt op te moeten sommen? Hoe maak ik dat nou geloofwaardig? Moet ik nu zelf gaan hockeyen en paardrijden? Nee toch!

Lid sinds

13 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Is wel een idee om het te gaan doen ;) Je zou ook bij de manege bv langs kunnen gaan en kijken of iemand je vragen wil beantwoorden, boeken uit de bieb erover lezen en internet napluizen.

Lid sinds

15 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik heb hetzelfde met zwaardvechten. Dus ben ik eens naar een middeleeuws forum gegaan en heb daar geïnformeerd naar het hoe en wat. Tot mijn verrassing kreeg ik heel veel en uitgebreide reacties. Die mensen zijn immers erg enthousiast over hun sport/bezigheid en vinden het leuk om erover te vertellen. Je zou ook eens gewoon een stukje kunnen schrijven, en het dan laten lezen aan iemand die zo'n sport beoefent. Die haalt de fouten en/of ontbrekende dingen er zo uit.

Lid sinds

15 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Wat paardrijden betreft: kijk op www.bokt.nl . Er is een apart forum voor kinderen en daar haal je heel veel informatie weg. Wat vinden de kids belangrijk, hoe gaan ze met paarden om, welke rampen kunnen er gebeuren op paardrijgebied. Dat soort zaken. En verder zijn er natuurlijk deskundigen zat ook op dit forum die zelf die sporten hebben beoefend als kind of wiens kinderen die sport beoefenen. Laat die stukjes aan hen lezen en je krijgt vast een goed beeld.

Lid sinds

12 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@ hockey Het enige dat ik je kan vertellen over een blauwe maandag die ik aan deze sport heb besteed is: het is beulenwerk. Die trainingen verschrikkelijk. zelfs bij een amateurgezelschap afmattend, vreselijk buiten adem en ik heb mij daar ongelooflijk in vergist. Vandaar die blauwe maandag. Niks spetterende wedstrijden bij HCC, nee, alleen oefenen oefenen en oefenen week in week uit. Duidelijk geen sport voor iedereen ongeacht de kosten. Het duurt járen voordat je een nivo hebt dat je mag zeggen: ik hockey! Dus wat dat betreft weet je dat je veel uithiudingsvermogen en incasseringsvermogen moet toedichten aan je boekpersonages.

Lid sinds

15 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik heb jarenlang hockey gespeeld (o.a. als keeper) dus als je vragen hebt, gil maar. Ik vind het een geweldige sport!

Lid sinds

13 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik wil graag een gevaarlijke spelscene beschrijven. Met die Argentijnse gemene houding. Maar ik ken het jargon niet en dan 'leeft' het verhaal niet goed genoeg. Het is voor het verhaal van Joy. Maar dat ligt nu even in de koelkast. Mara krijgt haar vervolg eerst.

Lid sinds

13 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Oké! :)