Lid sinds

12 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Schrijfopdracht #217 - Witte kat

24 oktober 2018 - 13:40
Een kreet weerklinkt in de nacht. Met haar pootjes, besmeurt van bloed, loopt hij de witte loper van de trap af. Beneden staat de buitendeur op een kier. De kat schiet naar buiten. De straat wordt opgeschrikt door geluiden van politiesirenes en een ambulance. Na enige minuten verstilt het lawaai. Buiten is er niets meer hoorbaar dan de stilte van de nacht. In verscheidene huizen in de straat brandt inmiddels licht. De gealarmeerde buurtbewoners komen naar buiten om te zien wat er aan de hand is. De politie heeft de omgeving rondom huisnummer 13 afgezet en maant de mensen tot kalmte. ‘Gaat u rustig naar uw huis terug, er is hier niets te zien.’ De inspecteur op het plaats delict, ziet de pootafdrukken. Deze lopen door de plas bloed bij het hoofd van de dode dame via de trap naar beneden naar de voordeur. Maar waar is het dier? De volgende dag gaan politiemensen huis aan huis de straat af. Zij stellen vragen over de dode dame op nummer 13. ‘Kende u de dame, woonde zij alleen, heeft zij echt geen familie, had zij werk, heeft zij een huisdier?’ Allemaal vragen om te achterhalen wie de dame is en hoe haar leven er uit zag. De vrouw bleek een zeer welgestelde dame te zijn die een rits minnaars had verslonden. Aan de laatste had de kat een gruwelijke hekel. De politie die niet wist van wie zij sporen had aangetroffen, ondervroeg de minnaar. Er werd geconstateerd dat de man wonden op zijn wang had. Bij het afnemen van een DNA-monster vonden zij een match met het DNA van de vrouw en de kat. De kat kwam na enige dagen weer terug naar huis en werd liefdevol opgevangen door een buurvrouw. In het testament van zijn vrouwtje werd hij rijkelijk bedeeld.

Lid sinds

11 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
29 oktober 2018 - 0:02
Met haar pootjes, besmeurt van bloed, loopt hij de witte loper van de trap af.
De kat - een hij - loopt met haar pootjes [...] ... is een heel ingewikkelde gedachtegang die ook heel simpel zijn pootjes kunnen zijn. Het kan ook zo zijn dat de kat, een hij, de met bloed besmeurde pootjes van een vrouw-rat in zijn bek heeft.
De inspecteur op het plaats delict, ziet de pootafdrukken. Deze lopen door de plas bloed bij het hoofd van de dode dame via de trap naar beneden naar de voordeur.
Pootafdrukken die door de plas bloed lopen? Weet je dat zeker?
‘Kende u de dame, woonde zij alleen, heeft zij echt geen familie, had zij werk, heeft zij een huisdier?’
[...] "heeft ze echt geen familie" = een vreemde vraag. Heeft zij familie? In één zin - kende - woonde - heeft - had - heeft. De ondervrager heeft/had ze niet echt op een rijtje.
De politie die niet wist van wie zij sporen had aangetroffen, ondervroeg de minnaar.
Welke minnaar? Waarom niet de hele rits? De buurt weet welke minnaar als laatste is verslonden? In dit heel kort verhaaltje is een hint niet nodig. Als je dat twee keer doet - "Met haar pootjes, besmeurt van bloed [...]" en "Aan de laatste had de kat een gruwelijke hekel." - is de staart van het verhaaltje een overbekende beweging.

Lid sinds

12 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
31 oktober 2018 - 15:04
Dank Yrret, voor de feedback. Het was een probeersel. Heb weinig ervaring met verhalen. Deze opmerkingen maken een denkrichting duidelijk die toevoeging geeft.