Lid sinds

11 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

's avonds snel verhaal schrijven

Halloooo, ik ga vanavond proberen een kortverhaal te schrijven, van zo'n 3000 woorden (gericht). Gewoon, omdat ik er zin in heb, even tussendoor. Hebben jullie nog idee'tjes, voor een kort verhaal? Het moet dus niet te ingewikkelt zijn!(waar ik dus nogal veel moeite mee heb...) Dit was wat ik even wou melden&vragen! Iris-

Lid sinds

11 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Tja, je wil een kort verhaal schrijven, maar je weet niet waarover. Je zult toch eerst moeten weten waar je over wil schrijven alvorens je ook maar je tekstverwerker of schrift te voorschijn haalt. Schrijven is een technisch proces maar ook een creatief proces. Bij het technische proces kun je geholpen worden, bij het creatieve proces ook, maar dat moet toch meer vanuit jezelf komen. Je maakt je bijvoorbeeld boos over iets, of je bent stapel verliefd op iemand, dan schrijf je daarover, dan komt het uit jezelf. Of er komt opeens een leuk verhaal in je op. Je hebt bewezen dat je in staat bent een leuk verhaal te schrijven, vertrouw daarom op je eigen ideeen. Ga niet schrijven als je niet hoeft te schrijven, leg jezelf geen verplichting op. Schrijven moet gebeuren wanneer jij het wil, vooral op jouw leeftijd. Ik hoop dat je mijn reactie begrijpt.

Lid sinds

11 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
jaa ik begrijp het. Ik had net al een idee'tje. Bleek toch niet goed te zijn, dus nog maar even verder fantaseren

Lid sinds

13 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ook over korte verhalen wordt nagedacht, iertje. 'Even' is er niet bij. Ik wens je heel veel succes!

Lid sinds

13 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hier kan ik dus echt niet tegen he? Moeten andere mensen weer tijd in je schrijf"carriere" steken om jou aan het schrijven te helpen. Als je wil schrijven, ga je maar oefenen met het doorbreken van je schrijversblokkade, net als de rest van ons. Dat hoort er ook bij, wen er maar aan.

Lid sinds

12 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Maak anders een van de oefeningen die hier op de site staan. Of kijk anders eens op de site http://schrijf.trouw.nl/ en dan naar het deel van Hella Kuipers. Daar staan schrijfveren (ideeen voor korte teksten) en de serievalkuilen. Die laatste is erg leerzaam: stukje theorie en een schrijfopdracht. Heb je gelijk twee vliegen in een klap: je leert wat en schrijft. Je kan ook, als je elke avond even wilt schrijven, in je dagboek schrijven als je die hebt.

Lid sinds

11 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Niet die avond, maar ik ben nu wel ergens mee bezig, zou je het misschien even willen lezen? (proeflezen) Dat zou ik leuk vinden:D