Lid sinds

9 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

hp magische krachten laten ontdekken

hoi iedereen, ik ben bezig met een fantasy boek waar bij een 'normaal' meisje (van ongeveer 15/16 jaar) terecht komt in een fantasy wereld. daar ontdekt ze o.a. dat ze magische krachten heeft. het boek is op dit moment bijna af, er is alleen nog een probleempje. ik weet niet hoe ik haar op een goede/spannende manier kan laten ontdekken dat ze magische krachten heeft. mijn vraag is nu of jullie suggesties hebben die mij op weg kunnen helpen. alvast heel erg bedankt!

Lid sinds

9 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik weet niet waar die magische krachten uit moeten bestaan, maar je kunt mensen flauw laten vallen als ze haar aankijken, dingen laten bewegen als ze ernaar kijkt, dingen warm laten worden als ze die vastpakt. Ach, je kunt het zo gek niet bedenken.

Lid sinds

10 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Lastige vraag, want er hangt nogal veel van af en het hangt ook af van het karakter van je hp. Vraag jezelf af hoe je hp verder op zaken reageert: zekerverzekerd, onzeker, sceptisch, humoristisch, synisch, vol emotie of juist koel en berekenend ... Dit gegeven kan je gebruiken om te bedenken hoe ze reageert op de ontdekking van haar magische krachten. Hoe ze het ontdekt hangt ook van het verhaal af: vindt ze een boek of aanwijzingen of juist per ongeluk? Gebeurt er iets kleins magisch en wordt dat langzaamaan meer of juist in een keer iets geweldigs magisch? Je merkt al dat ik geen kant en klare oplossing geef of heb, maar het is dan ook jouw verhaal en het hangt van jou en je hp af hoe je het gaat invullen. Ik hoop wel dat je iets hebt aan mijn overwegingen. Succes en laat weten hoe het verder gaat met je hp (bij proeflezen bijvoorbeeld)

Lid sinds

11 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
of er gebeurt bijvoorbeeld iets waar ze wat aan zou willen doen en door daar dan aan te dneken gebeurt het ook. denk bijvoorbeeld aan harry potter. in het eerste boek denkt ie dat het goed zou zijn dat een slang vrij komt en dan verdwijnt het klas opeens of als iemand boos is op iemand dan iets met diegene laten gebeuren. anders zou ik het niet snel weten.

Lid sinds

9 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
heel erg bedankt voor jullie reacties! ik zal kijken of ik er iets mee kan bedenken. ik denk dat het voor mijn boek het beste is als ik iets groots laat gebeuren dat haar hele leven op z'n kop zet. een ingrijpende gebeurtenis die haar ook emotineel treft. als jullie het willen lezen zal ik wel eens een stukje bij het proeflezen zetten. als anderen nog ideeën hebben zijn die nog altijd welkom!

Lid sinds

12 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Dat ze wakker wordt boven haar bed en met haar neus tegen het plafond aanbotst? Als dat niet magisch is...hahaha succes ermee

Lid sinds

11 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Je zou de serie Gone moeten lezen. Daarin ontdekken allerlei kinderen dat ze beschikken over speciale krachten. (En dan moet je natuurlijk net iets anders verzinnen ;) ).

Lid sinds

14 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Je kunt de film(s) van spiderman kijken. Vooral in deel 1 ontdekt de hp heel duidelijk stap voor stap wat hij allemaal kan met zijn nieuwe krachten.

Lid sinds

13 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik denk eigenlijk ook dat ze die eerste keer nog weinig controle heeft over die krachten. Het overkomt haar, zeg maar, ze stuurt het nog niet, en ze schrikt er vast en zeker ook behoorlijk van! Vaak ontdekken mensen hun magische krachten op een moment van stress, het zou leuk kunnen zijn om daar eens mee te spelen. Misschien ontdekt ze juist haar krachten wel als ze bijna in slaap valt (de neus en het plafond), of als ze bij haar ouders aan tafel zit te eten.