Lid sinds

10 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Een tijdsspanne overbruggen in een verhaal.

Ik wil in mijn verhaal een tijdsspanne overbruggen van ongeveer 10 jaar. Zijn daar technieken voor om dat te verwezenlijken. Of is het beter om dat in tussenstappen te doen. Mijn hoofdpersoon heeft een meisje van 8 weg gestuurd naar de "Academie." Ik wil haar dus over 10 jaar laten terug komen. Ik kan er voor kiezen om het meisje te volgen tijdens die tijd, maar wordt het verhaal dan niet warrig met teveel personen die van hoofdrol wisselen. Zijn daar bepaalde technieken voor ? Alles is welkom.

Lid sinds

13 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Kan je hp niet af en toe contact opnemen met het meisje, die dan vertelt wat ze daar meemaakt? En als het totaal niet belangrijk is wie ze daar ontmoet op de academie, kan je het ook gewoon overslaan. Eerst de scène waarin de hp het meisje naar de academie stuurt, en dan in een nieuw hoofdstuk ofzo dat ie haar weer terug ziet komen.

Lid sinds

10 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Als je die tien jaar niet wil beschrijven dan kan het beste vlak voordat de hp het meisje weer ziet een tijdsverdichting zetten. Hierin kan je dan kort beschrijven hoe het gevoel van de hp ten opzichte van het meisje is verandert of gelijk is gebleven. bijvoorbeeld: als de relatie is verslechtert zeggen dat ze kortaf was op de momenten dat de hp haar sprak of dat de hp maar een enkele brief ontving in al die jaren. zo geef je ook aan dat er tien jaar voorbij zijn gegaan.

Lid sinds

10 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Bedankt voor de tips. Het geeft mij bepaalde ideeen waarmee ik uit de voeten kan. De verhouding tussen HP en meisje is: zij is een dochter van de keukenmeid dus de relatie toen was nihil, het meisje was/is erg onder de indruk van hem en soms was ze gewoon bang voor hem. Ze had daarentegen wel vriendschap met zijn vrouw.

Lid sinds

10 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Als het onbelangrijk is om het meisje te volgen zou ik op de volgende bladzijde een nieuw hoofdstuk beginnen met het nieuwe jaartal. Alle details die van belang zijn voor het verhaal van die 10 tussenliggende jaren, kunnen het meisje en jou HP dan daarna uitwisselen als herinneringen en verhalen.

Lid sinds

12 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik ben het met Irene eens. Met een nieuw hoofdstuk kan je heeel veel onverteld laten. Wat wel belangrijk is, kan je als herinnering boven laten komen.

Lid sinds

11 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Je kunt ook uit een detail laten blijken dat er tijd verstreken is. Ik heb bijvoorbeeld wel eens een appel bruin laten worden ten teken van de verstreken tijd. Als je hoofdpersoon eerst een eikeltje plant, en vervolgens blijkt uit die eikel een boom te zijn gegroeid. En zo kun je natuurlijk meer van dat soort details verzinnen die aangeven dat er tijd verstrijkt.

Lid sinds

10 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik heb een keer gelezen (kan me niet herinneren welke schrijver): Hij leunde over de toonbank, zuchtte en 15 jaar waren verstreken.