Lid sinds

9 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Iedereen is er, behalve mijn HP...

Ik ben al een hele tijd bezig met een verhaal. Het zit allemaal in mijn hoofd. Gebeurtenissen, plotten, personages. Sommige personages ken ik zelfs beter dan dat ik mezelf ken! Nu is het zo dat ik allerlei belangrijke personen voor mijn HP 'heb bedacht' (alhoewel dat heel oneerbiedig klinkt, aangezien ze natuurlijk ook leven :rolleyes: ), zoals haar vriendje, haar beste vriendinnen, haar moeder, vijanden, enz. enz. Zélfs haar hond! Maar ik kan mijn HP niet ontwikkelen. Het lijkt net alsof ik haar niet kan leren kennen. Wie heeft er tips om haar wél te leren kennen? N.B. Dit soort topics zijn er al meer geweest, maar ik kon door de bomen het bos niet meer zien! Veel te veel informatie te vinden hier :confused:

Lid sinds

10 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Apart. Ik heb juist moeite om de bijrollen niet teveel in de spotlights te laten staan. Geef gedachten weer en beschrijf hoe HP reageert in bepaalde situaties.

Lid sinds

10 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Beste Schrijfstar: een manier om je HP gestalte te geven is een dialoog uitschrijven. Laat haar/hem iets zeggen, een mening geven over iets, en een ander die laten tegenspreken, dan leer je haar/hem wel kennen. Een voorbeeld (uit een boek over schrijven (het naakte schrijven) is: "Heb ik net gekookt, zit jij weer tv te kijken," zegt X. Deze zin zegt weinig over het personage dat spreekt. "Heb ik net boerenkool gemaakt, zit jij weer hart van nederland te kijken," zegt X Nu heb je al een idee wat voor iemand X zou kunnen zijn. Dan laat je de tegenspeler iets zeggen. Actie-reactie, laat maar komen en kijk wat er gebeurt met je HP. succes

Lid sinds

15 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
N.B. Dit soort topics zijn er al meer geweest, maar ik kon door de bomen het bos niet meer zien! Veel te veel informatie te vinden hier :confused:
Je hebt volgens mij ook verschrikkelijk goed gezocht. Je was al anderhalf uur lid toen je dit plaatste :D Kijk op de site nog maar eens goed rond, je zult zien dat je veel vindt om personages te ontwikkelen. Heb je ook bij de info 'voorop' gezocht? De schrijfoefeningen bijvoorbeeld? Word pluslid, dan vind je nog veel meer schrijfoefeningen die je wellicht kunnen helpen om je schrijven handen en voeten te geven. Zoek, zoek, zoek...

Lid sinds

12 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Je zegt dat alles in je hoofd zit... Ben je al begonnen met schrijven?? Dat lijkt me de eerste stap, eigenlijk ;)

Lid sinds

9 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Alvast bedankt voor al die (snelle!) tips! @ MichaM: Ik ben al 3 jaar geleden begonnen met schrijven :P Alleen ik ben zélf zoveel gegroeid in ervaringen dat zij niet meer met mij op een golflengte zit. Het personage dat ik in mijn hoofd had klopt niet meer. Zij is niet met mij mee-ontwikkeld! Ik heb al wel geprobeerd om haar mij een verhaal te vertellen, of haar iets in haar dagboek te laten schrijven. Toch blijft ze te oppervlakkig, ik kan me niet in haar inleven...

Lid sinds

13 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Schrijven is inderdaad de beste manier om je hoofdpersoon te ontwikkelen, hij of zij krijgt dan vanzelf meer "body". Maar het zou ook kunnen zijn dat je eigenlijk al een hoofdpersoon hebt. Ik bedoel, er is vast wel een bijfiguur die je beter voor je ziet dan de rest, in alles wat hij of zij doet. Een lievelingspersonage. Dat was tenminste bij mij zo; mijn hoofdpersoon was een meisje, maar ik kon haar echt niet uitstaan. En nu is de hoofdrol voor een jongen, die ik van begin af aan al het leukste vond, qua uiterlijk en karakter. Dus misschien moet je gewoon van een bijpersoon de hoofdpersoon maken. Of misschien heb je teveel bijpersonen (dat zou best eens kunnen met al die beste vriendinnen) en zijn er voor de hoofdpersoon geen specifieke karaktertrekken meer over. Succes met schrijven!

Lid sinds

9 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
maar.... jou hoofdpersoon heeft toch een blinde vlek waar alles om draait? Zegt deze blinde vlek ook niet iets over je hoofdpersoon? Wat mij erg helpt, is schrijven over mannen. Ben zelf vrouw. Hierdoor krijg ik een 'de beste stuurman staan aan wal' gevoel. M.a.w. door een beetje afstand te nemen zie ik het allemaal beter voor me.