Lid sinds

11 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

korte verhaaltjes van alles wat

ik ben geen lezer... dus ik heb geen ervaring..... maar zijn er mensen die ervaring hebben met het lezen van steeds korte losstaande verhaaltjes in 1 boek samengevat. Dagelijkse dingen zeg maar.. humoristisch, soms kritisch, soms erg persoonlijk.... lees je dat soort verhalen graag? het zijn persoonlijke dingen die geschreven worden. de poduitgeefster zat smakelijk te lezen, maar ik vraag me af.. hoe jullie tegen dat soort boeken aankijken. wat is leesbaar... een verhaal waarin je van begin tot eind in meegesleurd wordt... of juist meer korte stukjes, soms met elkaar verweven en soms gewoon een actueel item bekritiserend of overwegend..... ik vraag dit voor een ander die in de beginschoenen staat en ben gewoon benieuwd hoe er over gedacht wordt.

Lid sinds

13 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik vind "Met Tegenliggers" van Marria hier op het forum wel leuk, dat is ongeveer hetzelfde, maar die verhalen zijn erg goed geschreven en het boekje is ook niet zo dik. Eigenlijk zou ik echt niet zitten te wachten op dagelijkse gebeurtenissen van zo maar iemand, hoe leuk ook, tenzij ze echt echt echt heel goed geschreven zijn. Het is gewoon niet interessant genoeg. Misschien voor op de WC of zo, een of twee verhaaltjes per boodschap.

Lid sinds

11 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Tenzij de verhaaltjes een deel van een groot, boeiend geheel zijn - een verhaal dat ergens naartoe werkt- lijkt het mij niet zo heel interessant. Al moet ik ook beamen dat ik van heel goede schrijvers ontzettend kan genieten, ook al gaat het over de dagelijkse sleur. Sommigen lijken de kracht te hebben te verdoezelen dat het nergens over gaat.

Lid sinds

11 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Je beginpost doet mij ook aan columns denken. Ik houd wel van korte verhalen, maar dan meer in de stijl van Roald Dahl of Toon Tellegen. Columns of verhalen uit het dagelijks leven kunnen ook leuk zijn, denk ik, bijvoorbeeld de columns van Jaqc Veldman vind ik altijd geweldig en zijn typische "lief dagboek-verhaaltjes".

Lid sinds

11 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Martin Bril schreef verhaaltjes die mij doen denken aan wat jij omschrijft. Ze gingen vaak over niks, maar door de manier waar hij schreef werd dat niets wel iets. Die las ik (in de volkskrant of zijn boeken) bijzonder graag.

Lid sinds

11 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Efraa, de alledaagse dingen kunnen best boeiend zijn. Martin Bril is al genoemd. Lees bijvoorbeeld zijn boekje " Vader en dochters" . Net uit heb ik het boekje van Henk Spaan " De rapen zijn gaar" over zijn ervaringen in Frankrijk. Boeiender vind ik " Van den Berg stort in", de naam van de schrijfster ben ik even kwijt maar zij schrijft korte vrolijke, trieste en wetenswaardige dingen over een middelbare school. Ik ben een fan van dit soort korte stukjes. Het zijn geen boekjes om in een ruk uit te lezen. De inhoud brengt jou ook weer op ideeen. Soms kun je de ogenschijnlijk alledaagse voorvallen ombouwen tot boeiende stukjes. De kwaliteit is zeker belangrijk. Succes met je voorbereidingen.

Lid sinds

13 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Kees van Kooten, Martin Bril... juist, goede schrijvers dus die al een naam hebben opgebouwd.

Lid sinds

11 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dank voor jullie reacties ik geef het door aan degene die hier mee bezig gaat. Zodat ze wat richting heeft in wat nou wel of niet "leesbaar" is.

Lid sinds

11 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik denk dat Micha wel een punt heeft, je moet je verhalen wel heel goed kunnen schrijven willen ze ook gelezen worden. Ik zou best verhaaltjes van 'zo maar iemand' willen lezen mits er iets in de schrijfstijl is dat mij bijzonder trekt.

Lid sinds

11 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Opmerkelijk genoeg zie ik Simon Carmiggelt hier nog niet tussen staan. Hij schreef over de gewoonste zaken van de wereld, maar op zo'n typische en herkenbare manier dat het reuze interessant wordt. Ik lees zelf eigenlijk niks, behalve de korte verhalen van Carmiggelt of van Kooten.

Lid sinds

11 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Hé da's toevallig, Grote Maarten! Als ik naar Nederland ga koop ik altijd een boekje van één van die twee! Ik vind ze beiden geweldig. Dan vraagt mijn man zich weer af waarom ik zo lig te giechelen in bed. Kan dat natuurlijk niet uitleggen! De doodgewoonste dingen bekeken op zo'n originele manier!

Lid sinds

11 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Bij mij wisselt het af. Wanneer ik een of twee dikke boeken heb gelezen neig ik meer naar korte verhalen, van wie dan ook. Soms fantasy (Tais Teng), soms realistisch. Van de verzamelde korte verhalen van Nabokov heb ik erg genoten - maar die zijn dan ook erg goed geschreven, vind ik.